6 Reacties

VRIEND

4 jaar geleden

Voor de Listeria had je het niet hoeven in te vriezen, Listeria sterft enkel bij temperaturen boven de 75° ☺️ Ik laat bevroren vis (of vlees) altijd eerst ontdooien dat is veel makkelijker bij de bereiding... Ik presteer het anders om de buiten kant te verbranden en de binnenkant nog bevroren te hebben 😅🤣🤣

4 jaar geleden

Ik zou hem de avond van tevoren uit de vriezer halen en in de koelkast laten ontdooien. Dat is veilig en dan blijft de kwaliteit het best behouden ☺️ als je hem bevroren in de oven gooit heb je de kans dat de buitenkant uitdroogt en de binnenkant nog rauw is

4 jaar geleden

Vis en vlees doe ik eigenlijk hetzelfde mee; ontdooien van te voren en dan bakken. Goed koken, bakken en braden doodt de listeria-bacterie. Listeria overleeft hoge temperaturen boven de 75 °C niet.

4 jaar geleden

Ik pak savonds vlees en vis uit de vriezer en laat het (op een bordje) ontdooien in de koelkast. Dus ook de zalm

4 jaar geleden

Doe ik ook. Dan wat sjalot fijn snijden, tomaatje eventueel, daarop de zalm, alles met olijfolie besprenkelen. Peper en zout erover en dan zo'n 20 minuutjes op 180 graden in de oven. Lekker 😊

4 jaar geleden

Zoals hieronder gezegd, kan perfect! Wij doen niets anders... Dag ervoor uit vriezer halen, op n bordje in frigo leggen, dag erna is dit ontdooid en in ovenschaaltje leggen met olijfolie en kruiden op en oven in. Ik heb het liever goed krokant dus zet op 200graden een 22min. Maar dan kan het voor sommigen naar de droge kant zijn 🤭