14 Reacties
3 jaar geleden
Op ons werk (kinderdagverblijf) bakken we elk dag zelf brood dmv een broodbakmachine.
We hebben kant en klaar meel van de molen waar alleen water bij moet en zo hebben we binnen 2 uur een heerlijk vers brood.
Qua kosten geen idee, maar t brood is aan het einde van de dag al droog en niet meer zo lekker helaas..
3 jaar geleden
Wij hebben ook een broodbak machine. Maken af en toe brood met meel van de molen. Erg lekker maar na een dag ook kurk droog 😬
3 jaar geleden
Wij hebben een tijdje een broodbakmachine in huis gehad.
Ik vond de kant en klare mixen waar alleen water bij moet, best prijzig. €2,50+ per brood.
Wel lekker en als je het goed inpakt in aluminiumfolie gaat het wel een dag of 2 mee.
Een goed zelfmaak recept heb ik nooit echt kunnen vinden. Alles mislukte.
Uiteindelijk is hij het huis uitgegaan oa omdat ik hem steeds optijd vergat aan te zetten. En het was dus niet echt goedkoper.
3 jaar geleden
Reactie op JudithH87
Op ons werk (kinderdagverblijf) bakken we elk dag zelf brood dmv een broodb ...
Wat jammer dat het brood dan niet zo lang goed blijft...
Vraag me af hoe de supermarkten dit doen, want die broden kan ik na openen best een aantal dagen nog lekker eten.
3 jaar geleden
In supermarkt- en bakkersbrood zitten toch vaak broodverbeteraars, wat dat ook moge zijn. Wij maken regelmatig focaccia zelf of onlangs een paar keer Iers sodabrood, recept van Yvette van boven. Echt lekker, maar eigenlijk moet je het wel direct opeten.
3 jaar geleden
Ik deed dit altijd, maar nu wegens groot gezin en minder tijd kan ik er zelf niet meer tegen op bakken.
In ons gezin is glutenallergie dus dit was de reden dat ik zelf ben gaan bakken. Beetje variatie er in, want in de winkel zijn weinig luxere broden te koop die glutenvrij zijn. Qua kosten niet echt te vergelijken maar zou ik ook eigenlijk niet weten.
Ik vond het niet heel tijd roven, zeker niet met een machine. Ik zette het altijd savonds aan en dan was het sochtends klaar (Ik sta wel altijd heel vroeg op). Rook het hele huis heerlijk💗🤩.
Een zelf gebakken brood wordt wel sneller slecht. Op een goede manier bewaren scheelt heel veel .
3 jaar geleden
Ik heb het een tijdje gedaan, savonds aanzetten en sochtend had je je brood. Wat overbleef in plakjes snijden en in vriezer. Kwam er na ontdooien weer prima uit. Nu geen puf voor, vond het wel lekker dus wie weet zo nu en dan weer eens doen.
Qua kosten geen idee, sorry. Qua verspilling wel goeie, met supermarkt brood moeten we wel eens wat weggooien helaas
3 jaar geleden
Wij doen dit op werk, zo veel lekkerder dan brood van de bakker!
De mixen kosten geloof ik iets van €1,50 en daar bakken we 2 broden mee. Wat over is wordt ingevroren en is dan na ontdooien nog wel oké, maar lang niet zo lekker als vers.
Collega gooit 's ochtends de mix erin met water en 3 uur later is het klaar.
Ik wil er voor thuis ook nog een aanschaffen
3 jaar geleden
Reactie op xxTessa
Denk dat je daar miss geen antwoord op wilt (vermoed ik, kan me voorstellen ...
Haha denk dat ik dat liever ook niet wil weten 😂
3 jaar geleden
Hier een fan. De machine is een aardige aanschaf, en weet het verbruik niet. Maar daarna betaal je ook met een broodmix behoorlijk minder dan een luxe bakkersbrood. Denk dat je tussen de 0,50 en 1,50 per brood zit. Afhankelijk van de grootte en type mix.
Grootste nadeel is inderdaad dat het brood snel oud wordt. En dat het formaat anders is. Let op dat je machine niet alleen maar grote of alleen maar kleine broden kan bakken (tenzij dat is wat je nodig hebt). Snijden geeft ook een berg kruimels en dikke plakken. Een lunchtrommel maken is net iets meer werk daarmee.
Maar veel lekkerder dan supermarktbrood, en meestal ook dan bakkersbrood - omdat het zoo krakend vers is. En je hele huis ruikt sochtends heerlijk. Zo fijn 🍞.
We hebben een Panasonic met recepten erbij. Alles daaruit is prima gelukt, dus hier geen slechte ervaringen met eigen creaties. Bakmixen helemaal makkelijk, en ook bij aldi gewoon te krijgen.
3 jaar geleden
Wat jammer dat het brood dan niet zo lang goed blijft...
Vraag me af hoe d ...
Een van de belangrijkste dingen in een brood is dat het heel goed gekneed wordt. Daardoor vormen de eiwitten een matrix die vocht vast houdt. Dat kun je niet met een broodbakmachine, daar zit maar een hele kleine menger in omdat je anders het brood er niet uit zou krijgen.
Daarnaast doen ze in de supermarkt ook toevoegingen, de belangrijkste zijn ascorbinezuur (vitamine c) en vet. Als je iets meer vet (boter of olie) toevoegd dan dat het recept zegt, blijft het langer vers. Maar dat gaat helaas niet op als je niet goed kunt kneden, dat werkt pas echt goed als je echt goed kneed. En dat is zoveel werk🫠
Ik ben er mee gestopt omdat ik vond dat sochtends gebakken brood in de middagpauze al niet meer zo lekker was... maar ik had dan ook wel een hele goedkope broodbakmachine, misschien is een duurdere beter














