4 Reacties

4 jaar geleden

Oei dat is balen! Je kindje kan helaas ook ziek worden, maar zeker niet doordat je borstvoeding geeft. Integendeel: jouw lichaam maakt antistoffen tegen het virus wat je momenteel hebt, en die krijgt je dochter binnen via de borstvoeding: juist heel goed dus! Als ze ook ziek wordt komt dat door bvb hoesten of niezen, dat kan je niet echt tegenhouden behalve met steeds goed je handen wassen. Hopelijk blijft het haar bespaard (zo zielig als die kleintjes ziek zijn), en voor jou veel beterschap!

4 jaar geleden

Oja en gewone standaard paracetamol mag gewoon, ik kreeg het direct na mijn bevalling in het ziekenhuis. Ik vroeg toen speciaal of dat wel mocht ivm borstvoeding en was geen probleem zeiden ze. Uiteraard wel aan de dosis houden 😊. Voor de zekerheid kan je ook nog even de bijsluiter lezen of bijvoorbeeld de verloskundige, huisarts of apotheek bellen om het te vragen.

4 jaar geleden

Van een echte griep ben je echt wel goed ziek. Mogelijks heb je gewoon een zware verkoudheid met grieperige symptomen. Ik zou ook gewoon eens polsen bij de dokter. Paracetamol mag, maar van andere medicatie heb ik geen idee.

4 jaar geleden

Paracetamol mag je gewoon nemen als je ziek bent en borstvoeding geeft. En je kan gewoon blijven voeden. Je kindje krijgt via jouw melk antistoffen mee. Neem je rust en pas goede hand hygiëne toe. Beterschap