44 Reacties

3 maanden geleden

Oh shit wat heftig.. Dat hij er minder is dan jij, snap ik. Mijn man zou zich ook vrij machteloos voelen en dan liever op een andere manier zich nuttig maken. Maar dat hij niet eens bereikbaar wil zijn... Dat vind ik echt heel kwalijk en ik zou me inderdaad sterk afvragen wat daar achter zit

3 maanden geleden

Wat sneu dat jullie kleintje in het ziekenhuis ligt. Naar is dat altijd.. sterkte! En verder: heeeeeel herkenbaar van mijn partner, echt het hele verhaal. Hier meerdere ziekenhuisopnames gehad: ik ben er 24/7 en hij als hij zin heeft een uurtje. Meer dan dat is te veel gevraagd. De nuchterheid zelve die man. En totaal niet aanvoelend dat ik hem nodig heb, en de empathie van een zak hooi. Ik vind het niet man-eigen, voor zover ik weet, want om me heen hoor ik ook echt wel andere verhalen.

3 maanden geleden

Ik snap je wel! Vervelend voor jullie en je kindje! Zo’n ziekenhuisopname is super intens. Mijn dochter was vanwege andere redenen met 2 weken opgenomen. Ik denk dat je ook onderschat dat je nog ‘kraamvrouw’ bent en vol hormonen. Dat maakt het extra zwaar en emotioneel. Daarnaast kan ik me voorstellen (althans, dat had ik), dat je je schuldig voelt naar je oudste kind. Ik kan me voorstellen dat hij ook niet hele dagen in het ziekenhuis kan zijn, maar als jij meer betrokkenheid nodig hebt moet je dat uitspreken. Heb je al naar hem uitgesproken hoe je je voelt en wat je nodig hebt? Hoe reageert hij dan? Veel beterschap en sterkte! 😘

3 maanden geleden

Ik vind dit wel vreemd ja, wij hebben zelfde situatie gehad ook met een peuter erbij. In het begin zijn we zo veel als kon samen in het ziekenhuis geweest. Wel sliep mn man thuis (met telefoon aan) voor de oudste. Maar hier duurde het uiteindelijk 8 weken dus hier wel na een week ofzo dat mn man vaker thuis was voor de oudste. Maar vooral dat stukje van telefoon niet aan en dat hij thuis zit zonder iets te doen en zonder peuter vind ik wel gek!

3 maanden geleden

Ik zou hier persoonlijk niets achter zoeken. Je man kan snachts niet weg vanwege je oudste. Als er in ieder geval een van jullie 2 goed slaapt helpt dat iedereen. De baby is in deze fase vooral afhankelijk van jou met borstvoeding. Ik zou het juist fijn vinden dat ik daar 24/7 kan zijn en mijn man (op zijn manier) thuis alles regelt en wel elke dag komt om te steunen. Wellicht is dit ook zijn manier van omgaan met deze nare periode, wie weet hoeveel angst er in hem zit en de onmacht in wat hij nu kan doen voor de baby? Veel sterkte in ieder geval!

3 maanden geleden

Ja dit is vreemd. Als hij nu thuis echt nodig was voor kind/huishouden, oké, maar ik begrijp dat dat niet het geval is. Ik zou eens goed het gesprek aangaan. Geef aan dat je de gezamenlijke interesse en verantwoordelijkheid hierin mist, en vraag door wat er achter dit gedrag zit. Miss is het laksheid, of doet hij nuchter om te verbloemen dat hij eigenlijk niet in het ziekenhuis durft te zijn? Of...? Vooral die opmerking van snachts is raar. Stel jullie kindjes verslechtert ineens. Ik neem aan dat hij dan met gierende banden naar het ziekenhuis wil komen?

3 maanden geleden

Reactie op mmo

Ik snap je wel! Vervelend voor jullie en je kindje! Zo’n ziekenhuisopname i ...
Ja ik heb het vandaag benoemd, ook gezegd dat ik het gevoel heb dat het hem niks interesseert. Daar werd hij boos om.. tuurlijk interesseert het me wel. Maar ik kan toch niks en in het ziekenhuis is hij veilig en jij weet het toch beter.. (ik zit zelf ook in de zorg dus weet er idd meer vanaf dan hij maar dat moet niet uitmaken). En over de telefoon.. hij is een slechte slaper snachts dus ik snap aan de ene kant heel goed dat hij wil slapen, maar ik zou constant willen weten hoe het met mijn kind gaat...

3 maanden geleden

Heel absurd eerlijk gezegd. Je houdt je mobiel aan in zo’n situatie als dit en je zorgt ook dat je er zoveel mogelijk bent en/of je zorgt voor een goede verdeling. Vooral als je andere kindje toch al bij opa & oma logeren. Je bent samen ouder, niet alleen jij. ❤️ Heel veel sterkte en beterschap, ik hoop dat je kindje heel gauw is opgeknapt!! 🍀

3 maanden geleden

Ik vind dit ook niet normaal hoor eerlijk gezegd. Wij hebben een aantal maanden in precies dezelfde situatie gezeten. Zoontje van 4 weken in het ziekenhuis opgenomen en we hebben een dochter van 3. Ik geef zelf geen borstvoeding, dus we sliepen om en om snachts in het ziekenhuis en tijdens de nachten dat ik er sliep, stond mijn man sochtends alweer naast ons bed. M’n peuter ging of mee naar het ziekenhuis (er was een leuke speelkamer voor kindjes) of ze was bij m’n schoonouders. En soms ging ik even weg met onze dochter overdag en bleef hij met onze zoon in het ziekenhuis. Ik snap dat dit lastiger is omdat je borstvoeding op verzoek geeft, maar ik vind z’n mobiel snachts aanhouden wel echt een must hoor, als jij met jullie baby’tje in het ziekenhuis ligt. En tijd met je peuter doorbrengen (desnoods dus even samen in het ziekenhuis lunchen of ook naar een speelruimte of buiten een rondje lopen) is ook gewoon erg belangrijk voor je peuter toch! Heel veel sterkte!!

3 maanden geleden

Reactie op Schildpad

Ja ik heb het vandaag benoemd, ook gezegd dat ik het gevoel heb dat het hem ...
Ideetje voor de telefoon. Denk dat hij bang is lastig gevallen te worden door andere berichtjes? Kijk even bij instellingen als hij zijn telefoon op stille modus zet, of dan alleen favoriete contacten hem kunnen bereiken. Zo kan niemand hem lastig vallen, behalve jij. Zo toch rust voor beide

3 maanden geleden

Reactie op Pufje94

Ja dit is vreemd. Als hij nu thuis echt nodig was voor kind/huishouden, ok ...
Nee... Hij komt dan niet naar het zkh, ons oudste kind is dan nog thuis natuurlijk en slapen is voor hem echt een enorm ding (de hele dag draait om het slapen tot het autistische aantoe...)en daarbij ook het slapen van onze oudste..

3 maanden geleden

Ik zou erg echt niet blij mee wezen als mijn man zich zo gedroeg. Obs kind heeft ook opgenomen gelegen wegens rs virus maar hij zat heel de dag bij me in het ziekenhuis gewoon om er te zijn of zodat ik even bij kon slapen. Was wel meer dan een uur rijden het ziekenhuis dus je gaat dan ook niet voor even. Onze andere 2 kindjes waren bij opa en oma. En snachts zeker bereikbaar want de situatie was heel kritiek bij ons. Echter hebben we vaker een opname gehad voor onze andere baby van toen 6 weken en toen gibg die gewoon werken wat toen ook prima was. Dus ligt ook wel aan de situatie denk ik.

3 maanden geleden

Ik vind dit echt geen normaal gedrag. Hier is meer aan de hand. Doet hij überhaupt iets in huis en is je kindje niet gewoon heel de dag bij opa en oma. Lijkt wel of hij ervan profiteerd dat jullie in het ziekenhuis zijn.

3 maanden geleden

Ik vind dit echt echt echt belachelijk. Ons zoontje was toen hij 7 maanden was opgenomen met RS en mijn vriend is er continu geweest behalve dat hij ‘s nachts thuis sliep. ‘s ochtends om 09:00 stond hij weer in het ziekenhuis. Dat hij niet bereikbaar wil zijn vind ik nog het meest bizarre van allemaal. Och och ik zou dit ECHT niet pikken. Sorry maar ik word echt kwaad als ik het lees. Ik zou een pittig gesprek voeren. Je kindje is nog maar 4 weken en jij bent fysiek nog niet eens hersteld! Dit is super zwaar en heftig!

3 maanden geleden

Ik kan er echt niet bij hoe sommige partners blijkbaar verwachten dat de ander wel 24/7 voor hun kind kan zorgen. Zoals je het hier beschrijft maakt ie er bijna vakantie van met al die huishoudelijke hulp en oppas..

3 maanden geleden

Je partner heeft ook nog verlof op dit moment of werkt hij? Als hij nog verlof heeft kan hij makkelijk dagelijks een heel dagdeel bij jullie in het zkh blijven en verder thuis alles doen/regelen. Als hij wel werkt dan snap ik die 1 tot 2 uurtjes wel. Wbt die telefoon begrijp ik alleen totaal niet en zou er echt duidelijk in zijn dat die gewoon aan moet. punt. Stel er gebeurd iets ernstigs? je bent niet voor niks in het ziekenhuis dus alles kan. Hij kan op zijn telefoon gewoon instellen dat telefoon alleen af gaat als jij belt dus lijkt me kleine moeite.

3 maanden geleden

Ik vind dit echt niet normaal.... Onderstaande zijn al genoeg redenen genoemd. Beterschap voor je kindje!

3 maanden geleden

Allereerst, veel beterschap ket jullie kleintje! Wat een spannende tijd, zeker zo net na je bevalling! Ik denk dat het verstandig is het gesprek aan te gaan met je man. Je doet nu een aantal aannames, waarvan je niet weet of die kloppen. 'Na 1 of 2 uurtjes vind ie het wel mooi geweest'. Kan natuurlijk, maar het kan ook zijn dat ie zich totaal niet nuttig en overbodig voelt. Geen idee heeft wat ie moet doen. Kan ook zijn dat ie de confrontatie met zijn bezorgdheid niet goed kan handelen. Je zegt ook dat ie nog nooit huishouden heeft gedaan, dus wat ie nu dan doet..? Dat weet je niet he, je bent er niet bij. In het slechtste geval niks, maar ook goeie kans dat ie zijn best doet maar het wiel opnieuw moet uitvinden. Kost ook tijd. Hoe gaat het met jullie oudste? Toen mijn man was opgenomen hadden onze oudste twee echt terror gedrag. Meer dan een dagtaak aan gehad. Kortom, praat met elkaar. Dat niet bereikbaar zijn zou ik ook niet trekken. Maar daar zijn afspraken over te maken; tussen die en die tijd bel ik je alleen in geval van nood. Nood is als het slecht gaat met de kleine, en nood is als ik er zelf doorheen zit. Ik noem maar wat. Overigens is onze jongste ook met 6 weken opgenomen geweest, mijn man is 1 keer langs geweest voor spullen. Twee kleintjes thuis en geen ondersteunend netwerk, dan is het niet anders. Maar hij was wél bereikbaar, 24/7

3 maanden geleden

Inderdaad een bijzonder vreemde situatie. Hij komt inderdaad erg ongeïntresseerd over. Stel je voor, jullie kindje gaat achteruit en er moeten midden in de nacht belangrijke beslissingen genomen worden dan neem ik aan dat jullie dat samen willen doen ? Dan moet hij natuurlijk wel bereikbaar zijn. Ik zou hem echt de ernst van de situatie proberen duidelijk te maken. In ieder geval heel veel sterkte gewenst met jullie kleintje 🍀

3 maanden geleden

Reactie op Schildpad

Nee... Hij komt dan niet naar het zkh, ons oudste kind is dan nog thuis nat ...
Eerlijk gezegd vind ik dit best bijzonder, dat hij liever 's ochtends pas hoort als er 's nachts iets is en (in het ergste geval) geen afscheid wil komen nemen. (Al ga ik er gewoon vanuit dat dit niet aan de orde gaat zijn hoor!!) In zo'n noodgeval kan de peuter toch gewoon mee of belt hij met de babyfoon aan bij denk buren. Tegelijkertijd: de ene opname met RS is de ander niet. Als baby die in kritieke situatie aan de beademing ligt is dat een andere situatie dan wanneer hij alleen uit voorzorg ter observatie is opgenomen. Hoe dan ook, jullie zullen er samen je weg in moeten zoeken. Lukt het om open te praten over wat jullie allebei nodig hebben en waarom? Begrijpt hij bijvoorbeeld dat jij hem emotioneel nodig hebt, in het ziekenhuis of op zijn minst via app/bellen? En beterschap voor jullie kindje, hopelijk kan die snel weer naar huis!