168 reacties

6 dagen geleden

Probeer je niet druk te maken om de buiten wereld. Ze doen toch wel wat ze willen. Maak een goede ondergrond voor jezelf en je familie! Dat is het beste. Dat zijn de dingen die je wel in de hand heb. Je weet toch nooit wat de toekomst bied.

6 dagen geleden

Ik maak me eerder zorgen om het ‘woke’ gedoe. Worden daar zeker mee gebrainwasht op school 🥲

6 dagen geleden

Dat je je zorgen maakt is heel begrijpelijk en ook ik heb daarover nagedacht. De EU is zo machtig, daar kun je niet tegenop. Zelfs de verkiezingen hier maakt niet uit. Deze uitslag is om de boeren te sussen. Denken dat ze gewonnen hebben en de strijdbijl begraven. Maar niemand heeft wat te zeggen. Mijn oplossing ligt dan ook buiten Europa. Mijn gezin en ik denken erover om te emigreren naar Costa Rica, waar ze heel erg bezig zijn met hun natuur, vergroenen en bijv ontbossing terugdraaien. Lekkere temperatuur, simpeler leven.. Klinkt als muziek in mijn oren iig🌼

6 dagen geleden

Je hebt helaas de wereld niet in de hand.. alleen jezelf en enigzins je eigen gezin. Het enige wat je kunt doen is sterke veerkrachtige kinderen grootbrengen die zo'n wereld aan kunnen.

6 dagen geleden

Weet je, het is een kwestie van het uit een ander perspectief zien, ik heb zoveel plekken gezien en woon zelf afgelegen in de natuur in het buitenland de helft van de tijd, op mijn werk heb ik direct te maken met problemen als water te kort en landbouw problemen. Wat ik heb geleerd is dat je er op twee manieren tegen aan kunt kijken, de manier dat de media het overbrengt of naar alle positieve veranderingen kijken en vooruitgang, in het echt zijn we er beter aan toe op heel veel vlakken dan 50 jaar geleden, er wordt ontzettend veel goeds gedaan en er is zoveel ruimte en onbewoonde plekken op de wereld. Zodra ik in de natuur kom valt alles weer op zijn plek, die hersteld zich zo snel, echt ongelooflijk. We moeten vooral geen doemdenkers worden maar met goede hoop en moed naar de toekomst kijken❤️

6 dagen geleden

Ik probeer mij om dit soort dingen niet zorgen te maken, want je hebt maar heel beperkte invloed. Ik doe alleen wat binnen mijn macht ligt (huis enorm verduurzamen, alleen biologisch vlees, groente en fruit kopen en vlees met mate, alleen kleding kopen die in de EU is gemaakt op duurzame wijze, vaak de fiets pakken, dat soort dingen…). Maar ik ben ook niet heilig, ik doe alleen wat binnen mijn bereik ligt en verder laat ik het los. En ik vlieg ieder jaar nog steeds 2 x, dus ja… Van verkiezingen word ik ook steeds verdrietiger, maar ook dan doe ik wat ik kan doen (stemmen op een partij die aansluit bij bovenstaande) en laat ik het na een dag weer los.

6 dagen geleden

Ik weet dat deze zorgen al jaren speelt onder ouders, de zorgen voor de toekomst. Mijn opa en oma waren bang dat er weer oorlog uit brak, mijn ouders hadden weer andere angsten. Als je voor je zelf zorgt dat de toekomst er mooi uit komt te zien, dan komt de toekomst er van je kindje ook goed uit te zien ☺️

6 dagen geleden

Hier komen de complottheorieën van mensen die alles weten.🍿 Maar TS, vervelend dat je je zo voelt. Misschien helpt het om er over te praten met een professional?

6 dagen geleden

Tgoh, ik denk dat elke generatie wel dingen heeft gehad om zich zorgen over te maken. Ik denk dan aan onze grootouders die de 2e WO hebben overleefd. Onze ouders hadden de problematiek rond het gat in de Ozonlaag dat toen heel actueel was.

6 dagen geleden

Reactie op Mama21

Ik maak me eerder zorgen om het ‘woke’ gedoe. Worden daar zeker mee gebrain ...
Ja stel je voor dat kinderen wat tolerantie wordt aangeleerd voor mensen die anders zijn.. de horror. Veel erger dan dat Nederland straks onder water staat 🫢.

6 dagen geleden

Reactie op NJJJ

Ja stel je voor dat kinderen wat tolerantie wordt aangeleerd voor mensen di ...
Ik zie je punt, maar dat woke gedoe momenteel maakt ook veel stuk. Het is meer dan begrip voor anderen geworden. Het is weldegelijk brainwashen van jonge kinderen en de (negatieve) gevolgen hiervan zijn al duidelijk aan het worden. Ts. Ik denk hier ook aan. Vooral het wonen en finaciele deel. Als ik kijk naar wat mijn grootouders met 1 inkomen deden en hoe het nu gaat. Maakt me ook soms bang. Maar helaas hebben we het niet in de hand en kan je enkel je best doen om hetgeen je wel in de hand hebt goed te doen.

6 dagen geleden

Reactie op Mama21

Ik maak me eerder zorgen om het ‘woke’ gedoe. Worden daar zeker mee gebrain ...
Precies!!

6 dagen geleden

Reactie op Mama21

Ik maak me eerder zorgen om het ‘woke’ gedoe. Worden daar zeker mee gebrain ...
Exact dit. Gek gedoe. Alles moet maar normaal zijn tegenwoordig..

6 dagen geleden

Reactie op Mama21

Ik maak me eerder zorgen om het ‘woke’ gedoe. Worden daar zeker mee gebrain ...
Ik ook wel deels ja en dan vooral de toenemende mate van special snowflakes die niks meer kunnen hebben. Alles moet maar leuk en inclusief zijn; denk dat onze generatie veel meer heeft geleerd dat minder leuke dingen ook bij het leven horen en je vooral zélf hard moet werken om er iets van te maken ipv te wijzen naar een ander 🙈

6 dagen geleden

Reactie op NJJJ

Ja stel je voor dat kinderen wat tolerantie wordt aangeleerd voor mensen di ...
Ik ben ook all for tolerantie aanleren maar veel “wokeness” stuurt in mijn ogen juist aan op verdeling en intolerantie. Ik maak me ook wel zorgen over de toekomst maar ik probeer ook te relativeren. Je weet nooit wat de toekomst brengt dus het enige wat wij daar zelf aan kunnen doen is ons best doen wat betreft onze eigen acties. En gewoon zorgen voor een stabiele opvoeding en thuis etc.

6 dagen geleden

Ik maak me hier ook zorgen om en houd mij dagelijks bezig. Wat helpend is om te bedenken wat je wel zelf kan doen en daar verantwoording voor afleggen. Ook uitstralen naar je omgeving. Maar alsnog de vraag of het voldoende gaat zijn. Zoveel dieren en natuur dat uitsterft en mensen in hun onwetendheid en domheid niet wetende wat het effect is als je deze kringloop verstoort. En ja de natuur hersteld zich als het de kans krijgt maar de chemische middelen en de snelheid van het afnemen van de biodiversiteit heeft langer nodig dan wij kunnen bedenken. Maar de meeste mensen begrijpen dit niet en zien het niet omdat ook veel mensen helemaal los van de natuur staan en helemaal niks mee krijgen hiervan. Nou heeft elke generatie spannende momenten mee gemaakt en moeilijkheden dus wie weet komen er veranderingen en kijken we anders naar de wereld over 50 jaar. Maar toch, de plastic soep en zware industrie en de rijkdom van vervuiling zijn relatief nieuw in de geschiedenis en de schade is bijna onherstelbaar. Er kan heel veel ergs gebeuren ja dat klopt, dat zijn dan de gevolgen en mij helpt het dat de dood bij het leven hoort dus als we allemaal eerder sterven door klimaat rampen so be it. 🙈

6 dagen geleden

Ik snap je zorgen, maar tegelijkertijd denk ik dat iedere generatie weer zijn eigen zorgen had voor de generaties na hen. We hebben het echt zo slecht nog niet (vind ik) en zeker als we kijken naar de generaties voor ons hebben we grote stappen gemaakt. En ja we zullen nog genoeg uitdagingen krijgen en de generaties na ons evengoed. Probeer je niet druk te maken om datgene wat je niet kunt beïnvloeden en focus op datgene wat je wel in de hand hebt.🍀

6 dagen geleden

Reactie op NJJJ

Ja stel je voor dat kinderen wat tolerantie wordt aangeleerd voor mensen di ...
Tolerantie is het niet. En benoem dat het erger is omdat dat hetgeen zal zijn waar je als ouder het eerst mee geconfronteerd gaat worden en staat ook dichtbij en heb je direct invloed op in de opvoeding. Het milieu is dat niet.

6 dagen geleden

Ik snap de zorgen, maar die zijn er in elke generatie. Net als ze ozonlaag en de zure regen. Hoor je daar nog iets over? Ze ozonlaag herstelt zichzelf zelfs! Ik maak me meer zorgen om de reegeerders die verkeerde aannames doen. Alsof er niets meer te ontdekken is en we nu alle kennis hebben. We hebben stikstof nodig om bomen te laten groeien! Alles reduceren... Elektrische autos promoten terwijl we met stroom tekort hebben te maken. Ik zie het als iets van deze tijd en het zal straks, achteraf vast wel weer allemaal meevallen. Net als corona achteraf. Bangmakerij. En al dat woke gedoe daar krijg ik ook enorm de kriebels van! Probeer je niet zo druk te maken. En geniet van deze tijd met je kinderen. Er zal altijd wel iets zijn om je zorgen over te maken, helaas.

6 dagen geleden

Reactie op Ikigai

Ik zie je punt, maar dat woke gedoe momenteel maakt ook veel stuk. Het is m ...
Zou je je eerste statements (het maakt veel stuk, het is brainwashen geworden, gevolgen zijn al duidelijk) meer uit kunnen leggen? Ik heb dit namelijk niet zo ervaren nog, dus ik ben benieuwd wat jij hiervan ziet.