13 Reacties
4 jaar geleden
Het deeg bleef maar zacht in de oven, daarom liet ik em maar in de oven staan. Na 5 uur was ik het beu
4 jaar geleden
2 kopjes (500 gram) witte bloem (geen zelfrijzend meel)
1 kopje (250 gram) zout
1 kopje (250 ml) water
1 eetlepel olie
Maar hiermee is het dus fout gegaan 😔
4 jaar geleden
2 kopjes (500 gram) witte bloem (geen zelfrijzend meel)
1 kopje (250 gram) ...
Ik heb het nu ook met dat recept geprobeerd, wel zonder de olie. Het wordt prima hard, maar zwelt helemaal op!
Dit was met gewone bloem en geen zelfrijzend bakmeel. Iemand die weet waar ik de fout in ben gegaan?

4 jaar geleden
Ik heb vaak met zoutdeeg gewerkt en bijna alle keren gewoon aan de lucht laten drogen. 2 a 3x per dag draaien en na paar dagen helemaal droog en hard.
De keer dat ik wel de oven gebruikte stond die op 90 graden en gingen de werkstukken er een volle middag in.
4 jaar geleden
Reactie op Zuzanna
Ik heb het nu ook met dat recept geprobeerd, wel zonder de olie. Het wordt ...

Ik heb het opnieuw gemaakt. Nu met de kopjes ipv afmeten en ik heb andere zout gekocht. En nu is het perfect en kon het na zo’n 1,5 uit de oven.
Ik denk dat mijn fout zat in de afmeting en zout.
4 jaar geleden
Ik heb het opnieuw gemaakt. Nu met de kopjes ipv afmeten en ik heb andere z ...
O ja, de delen zijn in volume en niet in gewicht natuurlijk! Oef dat kan aardig wat verschil maken ja. Fijn dat het nu gelukt is!
Ik heb twee handafdrukken weten te produceren en één ‘zelf geknutseld’ brokje.
Maar denk dat ik het in het vervolg inderdaad maar lekker op de vensterbank te drogen zet!















