23 Reacties

6 maanden geleden

Yes, zeker! Dat is je bekkenbodem. Dat gebied wordt allemaal weer wat weker tijdens de menstruatie onder invloed van hormonen. Het is normaal en wordt beter! 🥰

6 maanden geleden

Heb ik ook gehad, ben nu bijna anderhalf jaar verder en het zware gevoel wordt steeds minder gelukkig. Heeft bij mij ook te maken met overactieve bekkenbodem spieren. Maar heeft ook echt de tijd nodig om te herstellen.

6 maanden geleden

Heb ik ook gehad, ben nu bijna anderhalf jaar verder en het zware gevoel wo ...
Oh jeetje het is echt een heel vervelend gevoel! Hoop dat het met de tijd beter zal worden..

6 maanden geleden

Oh ik herken dat gevoel. Had er nooit last van, maar het is gekomen na m’n eerste bevalling. Vooral de eerste dag van m’n menstruatie is het heel erg aanwezig. Neem er soms zelfs een paracetamol voor. De tweede dag is het al een stuk minder/nagenoeg weg en daarna heb ik er geen last meer van. Ik denk inderdaad de bekkenbodem of toch een lichte vorm van een verzakking. Omdat ik buiten die 2 dagen geen last van heb, maak ik me geen zorgen.

6 maanden geleden

Heel erg herkenbaar. Echt een rot gevoel. Ik vind het soms ook echt pijn doen!! Ik moet zeggen dat het nu na 2 jaar!! Steeds minder wordt.

6 maanden geleden

Reactie op Pietjepuk 123

Heel erg herkenbaar. Echt een rot gevoel. Ik vind het soms ook echt pijn do ...
Ja omg vind het ook echt wel pijnlijk! Na 2 jaar🤯🤯. Nou hoop dat het met de tijd minder wordt ook.

6 maanden geleden

Dat is je bekkenbodemspier. Tip: ga naar de bekkenfysio die kan je helpen je bekkenbodem te trainen.

6 maanden geleden

Jep, hier ook. Op de tweede dag van mijn menstruatie. Bijna twee jaar geleden en nog wel last van. Ik heb wel een hele heftige bevalling met totaalruptuur gehad dus wel te verklaren. Heb nu bekkenbodemfysio en dat raad ik zéker aan. De pijn wordt nu minder.

6 maanden geleden

Reactie op Babyvanleeuwen

Jep, hier ook. Op de tweede dag van mijn menstruatie. Bijna twee jaar geled ...
Is het niet minder geworden? Ik loop al bij de fysio alleen was ik dit helemaal vergeten aan te geven. Ik ga het zeker na vragen eerst volgende keer.

6 maanden geleden

Voelt het alsof er een 🧱 (baksteen) uit je vagina hangt? Dan ja dat gevoel herken ik! 😅 Ook sinds mn eerste bevalling, 6 jaar geleden. 3 jaar geleden voor het laatst bevallen. Voelt al wel iets minder pijnlijk, gelukkig.

6 maanden geleden

Jep, hier ook heel herkenbaar! Gelukkig werd het bij mij vrij snel minder. Ik heb het nog heel licht op dag 2 van mijn menstruatie. Verder geen last meer van gelukkig.

6 maanden geleden

Reactie op mkmk1

Is het niet minder geworden? Ik loop al bij de fysio alleen was ik dit hele ...
Het is wel wat minder geworden. Het is nu alleen de tweede dag heftig. Voorheen heel mijn menstruatie. Dus wel al beter!

6 maanden geleden

Hier heb ik ook last van. Zelfs een jaar na mijn bevalling. Ik heb het voornamelijk de eerste 3 dagen van mijn ongesteldheid maar ik heb er ook last van na de seks. Ik loop hiervoor bij een bekkenbodemfysio. Ik heb geen verzakking maar wel een overactieve bekkenbodem. Bij mij kost het moeite om die ontspannen. Ze heeft de laatste keer de stand van mijn bekken bekeken en die bleken ook scheef te staan (waarschijnlijk al voor mijn bevalling). Daarnaast blijk ik ook een klein beenlengte verschil te hebben (5 mm), hiervoor heb ik nu een inleghakje in mijn schoen zodat ik weer recht sta en blijf. Ze heeft die de laatste keer gecorrigeerd/recht gezet en ik kan nu eindelijk zeggen dat ik na de seks dit zware gevoel van onder niet ervaar (yes!). Nu nog afwachten of dit ook minder tot niet is tijdens mijn menstruatie. Dus wellicht raadzaam om de stand van je bekken na te laten kijken.

6 maanden geleden

Ik heb dit gevoel ook aan het begin van menstruatie. Z’n zeer soms dat ik echt moet zitten, want met staan voelt het zo kut daaronder! Ik heb geen verzakking, i guess en heb dit gevoel echt alleen tijdens menstruatie. Hoe kan dat?

6 maanden geleden

Reactie op Lippie91

Ik heb dit gevoel ook aan het begin van menstruatie. Z’n zeer soms dat ik e ...
Dit is ook je bekkenbodemspier. Tijdens je menstruatie is het daar onder wat weker en moet je bekkenbodemspier harder werken. Ik had dit zelf ook en vertelde het bij de bekkenfysio zij gaf aan: bekkenbodemspier trainen. Heb ook geen verzakking maar je bekkenbodemspier krijgt zoveel te verduren tijdens de zwangerschap en zeker tijdens de bevalling. Laat het checken! Rond de overgang ben je daar ook heel blij mee.

2 maanden geleden

Hey meiden, Voor mij ook heel herkenbaar! Voornamelijk de eerste dag van mijn menstruatie. 2de dag minder en de rest van de maand geen last van. Ik ga ook naar een bekkenfysio en die zegt ook geen verzakking maar dat daar idd alles terug weker wordt tijdens menstruatie. Nu is mijn vraag, hoe hebben jullie dit ervaren tijdens een tweede zwangerschap? Mijn bevalling is nu 1 jaar geleden en vraag me af of het na een volgende zwangerschap erger kan worden? Iemand hier ervaringen mee? Alvast bedankt!

één maand geleden

Reactie op Mommyyy92

Hey meiden, Voor mij ook heel herkenbaar! Voornamelijk de eerste dag van m ...
Niemand? 😇

één maand geleden

Reactie op Mommyyy92

Niemand? 😇
Ik had er na de eerste bevalling een beetje last van. Na de tweede, nu 2,5 jaar geleden, is het wel erger geworden. Ik moet dan ook echt gaan zitten omdat het zo’n rotgevoel is. Begin steeds voel goede moed met oefeningen en dan verwatert het weer 🙈

één maand geleden

Reactie op Angela88

Ik had er na de eerste bevalling een beetje last van. Na de tweede, nu 2,5 ...
Heb je dat dan ook enkel tijdens je menstruatie of sowieso vaker doorheen je cyclus?

één maand geleden

Reactie op Mommyyy92

Heb je dat dan ook enkel tijdens je menstruatie of sowieso vaker doorheen j ...
Nee echt alleen de eerste dagen van mijn menstruatie.