1058 Reacties

2 jaar geleden

Ik krijg de prik volgende week, ben er ook erg blij mee. Deze week eerst nog de kinkhoest prik.

2 jaar geleden

Op dit moment 5 wkn zwanger en ik heb gisteren m'n 2de vaccinatie met astrazeneca gehad. 馃コ

2 jaar geleden

Ik krijg zondag de eerste prik van Pfizer, 13 juni de tweede. Ben nu 28+3 zwanger. Wel getwijfeld, maar toch besloten het te doen! Vind het risico op Corona op dit moment te groot.

2 jaar geleden

Ik ben nu niet zwanger maar ben al wel gevaccineerd (vanwege mijn werk in de frontlinie) en zou dit ook laten doen als ik zwanger zou zijn.

2 jaar geleden

Ik ben morgen 26 weken zwanger en ik heb gisteren mijn 1e vaccinatie met Pfizer gehad. Ik was superblij toen het advies aangepast werd en ik me kon laten vaccineren. Maar gisteren vond ik het toch wel spannend. Wat niet hielp is dat ik op de vaccinatielokatie twee keer werd aangesproken met de vraag wat ik kwam doen omdat ik zwanger was en vervolgens ter plekke alsnog langs een arts werd gestuurd. Maar de GGD arts was gelukkig wel op de hoogte van het aangepaste advies en gaf aan dat ze het goed vond dat ik ben gekomen. Niet vergeten jullie nadien aan te melden bij Moeders van Morgen! Dat is van het Lareb. Zij houden bijwerkingen van medicatie en zeker ook COVID vaccinatie bij zwangeren in de gaten en doen op basis van de gegevens onderzoek en advies. Zij gaven zelf aan overigens 100% achter het advies zwangeren te vaccineren te staan.

2 jaar geleden

Reactie op MeerieVonk

Ik krijg de prik volgende week, ben er ook erg blij mee. Deze week eerst no ...
Hai, wat goed dat je je laat vaccineren. Even een misschien overbodige opmerking/vraag: zit er voldoende tijd tussen de twee vaccinaties? Er moet namelijk minimaal een week tussen zitten (ik ben ook net voor beiden gevaccineerd, vandaar).

2 jaar geleden

Ik ben er gisteren achter gekomen dat ik zwanger ben en volgende week krijg ik mn eerste vaccin van Pfizer

2 jaar geleden

Vandaag mijn eerste injectie met Moderna gehad. Ik werk in de zorg, maar had het vanwege het eerder advies nog niet gedaan. Nu dat advies is veranderd, ben ik hem wel gaan halen omdat je flink zieker kan worden als je zwanger bent en om de baby ook meteen antistoffen te geven. Ben zelf 4w5d.

2 jaar geleden

Reactie op Sabine85

Hai, wat goed dat je je laat vaccineren. Even een misschien overbodige opme ...
Hier was ik dus heel benieuwd naar... Niet dat ik al aan de beurt ben voor een corona-vaccin, maar dat kan dus wel gewoon naast die 22 weken-prik?

2 jaar geleden

Reactie op Choco_

Hier was ik dus heel benieuwd naar... Niet dat ik al aan de beurt ben voor ...
Ja, ik heb 22 april mijn 22 weken prik gehad en gisteren Pfizer, dus daar zat iets van 11 dagen tussen. Bij het maken van de afspraak voor COVID vaccinatie heb ik dit gemeld en toen werd aangegeven dat er minimaal 7 dagen tussen moest zitten. Ook op het gezondheidscheck formulier moet je aangeven of je de laatste 7 dagen een andere vaccinatie hebt gehad. Ik heb hier met pen bijgeschreven dat ik 22 april de 22 weken prik heb gehad. Ik werd nog even langs een GGD arts (in dit geval toevallig een consultatiebureau arts) gestuurd. En die zei: "ahh wat goed je hebt de 22 weken prik ook al gehad". En toen heb ik benoemd dat het 1,5 week geleden was inderdaad. Was verder prima.

2 jaar geleden

Ik ben twee weken geleden gevaccineerd met Pfizer en ben vandaag precies 28 weken zwanger. Morgen krijg ik toevallig de kinkhoest vaccinatie en over twee weken mijn tweede dosis van Pfizer. Ik werd ook meerdere keren aangesproken toen ze m'n zwangere buik zagen en ze wilden bevestiging van mijn arts dat het kon. Die hebben ze dan ook even gebeld en toen was er geen enkel probleem. Ben superblij dat ik een prikje heb gehad en ervaar het als een grote opluchting.

2 jaar geleden

Reactie op Luftyu

Vandaag mijn eerste injectie met Moderna gehad. Ik werk in de zorg, maar ha ...
Advies is toch na de 1e trimester

2 jaar geleden

Ik zit ontzettend te twijfelen en ben blij dat je dit topic hebt aangemaakt.. denk dat ik er voor kies om hem ook te nemen..

2 jaar geleden

Ik wil het wel laten doen (morgen 27 weken). De nadelen van de vaccinatie (onduidelijk wat het op lange termijn doet, bijwerkingen) wegen niet op tegen het risico dat je op de IC belandt met corona. Ik vraag me alleen af, hoe krijgen jullie deze prik? Want volgens mij is er in NLD nog geen prioriteit voor zwangeren, en moeten we wachten op onze beurt. Terwijl ik eigenlijk nu de prik wil...

2 jaar geleden

Reactie op Sabine85

Hai, wat goed dat je je laat vaccineren. Even een misschien overbodige opme ...
Ja er zit 10 dagen tussen. 馃槉

2 jaar geleden

Reactie op Babababy

Ik wil het wel laten doen (morgen 27 weken). De nadelen van de vaccinatie ( ...
Ik woon in Belgi毛 en daar kun je (vanaf gisteren dacht ik) bellen met de huisarts voor de vaccinatie. Ik was er wat eerder bij omdat ik ook medicijnen slik die mijn immuunsysteem onderdrukken dus ben ik risicopatient met voorrang. Hoop dat jij ook snel aan de beurt bent.

2 jaar geleden

Ja ik baal een beetje.. Ik ben 39.5 Zo jammer dat het nu pas allemaal begint. Om eerlijk te zijn wil ik ook gewoon heel graag pfizer hebben. En als ik dadelijk niet meer zwanger ben krijg ik misschien toch wat anders馃槀馃槄 Fijn hoor!

2 jaar geleden

Reactie op Babababy

Ik wil het wel laten doen (morgen 27 weken). De nadelen van de vaccinatie ( ...
Ik werk in de ouderenzorg (toevallig dezelfde organisatie als waar Sanne, de eerste zorgmedewerker die is geprikt in Nederland) en had dus al een uitnodiging gekregen in januari. Dus die heb ik gebruikt.

2 jaar geleden

Sanne = Sanna. Stomme autocorrect 馃檲

2 jaar geleden

Ik werk in het ziekenhuis en wil me na aanleiding van de laatste adviezen toch laten vaccineren. In het ziekenhuis waar ik werk vaccineren ze alleen met Janssen. Hoe kom ik aan een Pfizer of Moderna vaccin? Hoe plannen jullie de afspraak in?