13 Reacties

11 dagen geleden

Hoi! Ik was zwanger met een hernia en ben geopereerd. Maar... tot die tijd mocht ik in overleg met de neuroloog en gynaecoloog paracetamol en ibuprofen combineren tot aan het 3e trimester en steeds in overleg voor korte periode. Nu een prachtig brabbelend mannetje naast me op de bank, alles erop en eraan. Overleg met je huisarts of verloskundige. De zwaardere meds heb ik ook laten liggen ivm de risico's.

11 dagen geleden

Idd goed overlegge. Met je arts of verloskundige. En een fysio opzoeken die je kan ondersteunen

11 dagen geleden

Reactie op Hijodelaluna

Hoi! Ik was zwanger met een hernia en ben geopereerd. Maar... tot die tijd ...
Mag ik vragen hoelang jij met de hernia hebt gezeten voordat je geopereerd mocht worden?

11 dagen geleden

Ik heb (voor mijn zwangerschap) prikken gehad bij de pijnpoli om te kijken of opereren zin had, misschien mag je dat ook? Daarnaast kreeg ik een TENS ter pijnbestrijding, wellicht kun je daar naar informeren? Kun je daarna gelijk gebruiken bij bevalling ;) (ik ben overigens uiteindelijk van hernia afgekomen door dagelijks yoga, tweewekelijks zwemmen en eens per twee weken een massage). Zet hem op!

11 dagen geleden

Reactie op LT2023

Ik heb (voor mijn zwangerschap) prikken gehad bij de pijnpoli om te kijken ...
Ja die prik mocht niet omdat ze daar een doorlichtingsapparaat voor gebruiken en dat mag niet tijdens de zwangerschap. Bewegen wil momenteel niet echt soepel gaan, dus zwemmen en yoga zie ik op dit moment als een soort einddoel😬🫠 Maar bedankt voor het meedenken!

11 dagen geleden

Ik zou als ik jou was sowieso op zoek gaan naar een goede fysio, die gespecialiseerd is in hernia's. Verder is mij altijd geadviseerd om juist wel te blijven bewegen, al is het maar een ommetje van 10 minuten of wat grondoefeningen 2x per dag. En wellicht kan je je laten doorverwijzen naar de pijnpoli. Ik heb daar volgende week ook een afspraak vanwege m'n hernia en ik ga me laten informeren over TENS en of dat mag tijdens de zwangerschap.

11 dagen geleden

Reactie op Winky1989

Ik zou als ik jou was sowieso op zoek gaan naar een goede fysio, die gespec ...
Verder ben ik ook nog zoekende helaas, dus ik lees graag mee 😅

11 dagen geleden

Reactie op Winky1989

Ik zou als ik jou was sowieso op zoek gaan naar een goede fysio, die gespec ...
Ik heb een goede fysio die ook realistisch is. Pijnvrij gaat niet lukken, maar misschien dat ze me door de zwangerschap heen kan helpen. We kijken hoe het gaat tot aan m'n volgende afspraak met de neuroloog. Ik beweeg over het algemeen wel, al loop ik op krukken voor de wat langere stukken omdat ik zonder hooguit tot aan de keuken kom hier thuis. TENS had de gynaecoloog het ook over. Dat zou ik eventueel ook nog kunnen vragen. Verder krijg ik vooral als advies: afwachten, afwachten, afwachten🥲

11 dagen geleden

Reactie op Lola-Gwen

Mag ik vragen hoelang jij met de hernia hebt gezeten voordat je geopereerd ...
6,5 jaar. En toen icm zwangerschap hebben ze me met 13 weken geopereerd nav uitval in mijn voet. Mijn zenuw is ook blijvend beschadigd dus hij moest er echt uit.

11 dagen geleden

Ik kreeg ook met 16 weken een acute lage rughernia, heel naar! Had enorm veel pijn in mijn been en bil, kon absoluut niet zitten en lopen heel beperkt en moeizaam. Meteen naar fysio en Mensendieck therapeut gegaan en in overleg met de huisarts paracetamol spiegel opgebouwd en geslikt. Ruim 3 weken alleen gelegen op m’n zij en plat op m’n rug. 3 keer per dag de meegekregen oefeningen en dus echt niks verder. Rond 20 weken verdween de pijn en sindsdien ben ik steeds meer spierkracht aan het opbouwen weer, heel langzaam, met wandelingetjes van 10 minuten beginnen. Niet directe tips dus, maar bij mij hielp complete rust en oefeningen dus. Terwijl ik ook al doemscenario’s zag van de hele zwangerschap pijn hebben en misschien wel niet natuurlijk kunnen bevallen. Sterkte ermee!

11 dagen geleden

Reactie op Lola-Gwen

Ja die prik mocht niet omdat ze daar een doorlichtingsapparaat voor gebruik ...
Jaaa ik bedoelde ook ‘uiteindelijk’ als je weer een beetje mobiel bent… nu eerst uit die ellende komen (ik lees hieronder idd al paracetamolspiegel opbouwen, in beweging blijven etc.). Ik herinner me ineens dat m’n fysio mij ook dry needlede op de spieren die door de hernia verkrampt waren. Dat hielp me wel om wat meer in beweging te kunnen zijn.

11 dagen geleden

Ik heb 2 zwangerschappen met hernia gehad. Buiten zwangerschappen om nooit last van mijn rug overigens. Bij de oudste had ik eigenlijk geopereerd moeten worden ivm incontinentie maar wou ik beslist niet. Bij de jongste (7jaar later), direct bij de eerste uitvalsverschijnselen al ziek gemeld en met hulp van de fysio en heel goed doseren is de schade wel wat beperkter gebleven. Maar die pijn is vreselijk. Echte tips buiten fysio en doseren heb ik ook niet.

11 dagen geleden

Veel bruikbare tips. Fijn! De grens tussen te veel en te weinig doen lijkt zo dun. Op een gegeven moment wist (weet) ik ook niet meer wat goed is en wat niet.