19 Reacties

één jaar geleden

Hier ook een kindje van juli 2021. Houdt ze van kleuren, tekenen, stickers plakken etc? Mijn zoontje kan zich daar best even mee vermaken terwijl ik er naast zit. Hij vindt samen boekjes lezen nu ook helemaal leuk, dat is ook niet zo inspannend.

één jaar geleden

Ik vind het al knap dat je gaat zwemmen. Dat heb ik nog nooit alleen gedaan. Misschien gaan lunchen. Onze dochter vind dat heel gezellig.

één jaar geleden

Thanks 🤗 hahah met lunchen zet ze de boel op stelten.. steeds opstaan uit de stoel, alles pakken wat op tafel ligt en mee klooien, etc. Probeer weleens met haar pannenkoeken of zo te bakken en laat haar dan zelf het beslag roeren, ze neemt die taak dan heel serieus. Ook mondeling wat taakjes geven zoals leg je boekje maar terug in de kast, gooi het doekje maar in de prullenbak, etc. Voelt zij zich nuttig en hoef ik niet alles op te ruimen. Ze is een lieverd maar 100% een dreumes en wil dus alles zelf doen en met een mega korte spanningsboog. Stickers plakken vind ik een leuke, nog niet eerder gedaan! En miss idd ook weer wat vaker kleuren.

één jaar geleden

Spelletjes doen (hoeft niet altijd volgens de spelregels), kleien, puzzelen. Samen koekjes bakken en versieren. Als ik geen zin heb in rommel doe ik zandkoekjes uit de supermarkt en alleen versieren 😂 Boekjes lezen, ik heb eindeloos veel gelezen tijdens mn laatste perioden zwangerschap 🤭 Poppenkast doen Of gewoon betrekken bij huishoud dingetjes. Wordt lastiger tegen het einde maar hier zijn ze helemaal gek van bedden verschonen. Middagje in bad en massage doen enz. Dat is zo even wat ik kan bedenken aan low impact activiteiten die ik zelf doe

één jaar geleden

Lekker op de koffie gaan bij andere mensen. Of afspreken met andere mensen met kids. Ook uitleggen dat je het lichamelijk wat zwaar hebt.... zodat jij misschien even rustig kan zitten.... Of idd lunchen ergens met een speelhoek... als het straks beter weer is picknicken, boekjes mee.

één jaar geleden

Bij vriendinnen op bezoek, kleien, kenetisch zand, ik rij ook weleens naar de action gaan we samen kijken of we wat kunnen vinden om te knutselen. En het wordt gewoon tijd voor mooi weer. Haha dan kan je gewoon lekker buiten in de tuin.

één jaar geleden

Bij ons helpen luisterverhaaltjes heel goed om aan te zetten tijdens het spelen. Mijn zoontje is dan half aan het luisteren, half aan het spelen en kan dit heel lang volhouden. Bijvoorbeeld: Woezel en pip of de Zappelin podcast.

één jaar geleden

Extra dag opvang en partner dagje vrij: als het niet meer gaat gaat het niet meer hè?

één jaar geleden

Die van mij is nog iets jonger maar voor mij werkt een rondje tuin altijd wonderen (of misschien dichtsbijzijnde groenstrook of parkje). Ik houd van tuinieren en doe dan een rondje langs alle planten en benoem dan alles, vindt ze machtig interessant en vind ik zelf ook leuk. Zeker nu in de lente kun je iedere dag weer een beetje nieuwe groei en bloei zien.

één jaar geleden

Heeft ze een speelleukentje? Vraag haar of ze voor je wil koken. Snijden, bakken in haar pannetjes, aan jou voeren en jij kijkt mee en kletst vanaf de bank. Heb je een tuincentrum dichtbij? In de meesten zit een speelhoek bij het restaurant. Kun jij een drankje doen en je dochter lekker spelen. Opa's, oma's, ooms en tantes die soms (al is het maar 2 uurtjes) haar mee op pad willen nemen?

één jaar geleden

Wat een super goede ideeën allemaal! Thanks 🤗😁

één jaar geleden

Ik vind dat je al heel veel doet! Maar hieronder onze dingen. Je schrijft het zelf al, inderdaad, klusjes! Mijn dochter wordt in april 2 en ik ben bijna 33 weken zwanger, dus ongeveer dezelfde tijdslijn als jij. Dochter vind het geweldig om te helpen en intussen doet ze alles waar ik moeite mee krijg. Dus vooral, bukken! haha. Ze pakt mijn schoenen en jas, evenals d'r eigen spullen. Ze pakt dingen van de grond als ik ze laat vallen. Gooit het in de prullenbak als ik toestemming geef. Ze geeft de katten eten (bakjes op de grond). Doet de deuren dicht. Trekt de wc door. Met de was, ik sorteer en zij doet het in de machine. Afwasmachine, mag zij de plastic spullen erin zetten. Naja enz. Ik probeer bij alles wat ik doe te bedenken hoe ik het zo kan doen dat zij erbij kan helpen. Ze vind het geweldig! Klusjes doe ik ook alleen met haar erbij. Als ze slaapt gaat mama 'uit' 🤭 Maar goed, ben niet alleen maar klusjes aan het doen natuurlijk. Wat ze hier nu leuk vind is in de gootsteen met water spelen. Stempeltjes (van de Hema) in en uit het doosje halen 🤷‍♀️ tsja. Soms ook echt stempelen. Indd stickers, tekenen, krassen. Blokjes met vormen in en uit de juiste vakjes stoppen. Nieuw is nu, kaartjes met voorwerpen en dieren, en dan wil ze van elk kaartje weten hoe het heet en wat voor geluid het maakt. Ook nieuw is nu echt met plastic beestjes spelen, huppelen over de grond enzo. Alles wel soort van samen met mama. Ik zit er naast en doe m'n eigen ding maar help haar tegelijk mee als ze erom vraagt. We hebben een tuin, dus ook in de tuin in de zandbak, is al een paar keer mooi genoeg geweest buiten. Ook naar het speeltuintje om de hoek. En samen boodschappen doen, waarbij zij het mandje duwt in de supermarkt en de broodjes bv tilt naar huis. Ze is intussen natuurlijk wat ouder, dus dit gaat steeds beter. En als ze het idee heeft dat ze helpt, is ze steeds gemotiveerder. De toverwoorden zijn hier 'wil je mama/papa helpen?'.

één jaar geleden

Reactie op Cirche

Ik vind dat je al heel veel doet! Maar hieronder onze dingen. Je schrijft ...
Dan is het spelletje was-da-na? Van bumba echt een aanrader voor je dochter! Kaartjes met dieren en voorwerpen en dan een drukknop waar een geluidje uitkomt, dan moet ze het juiste kaartje er bij zoeken.

één jaar geleden

Wow wat een activiteiten allemaal, zonder dat ik zwanger ben zou ik dit al veel vinden. Ik doe vaak gewoon lekker niks op mijn vrije dag, in pyjama hangen is ook lekker. Lijkt me al helemaal lekker als je zwanger bent. Waarom moet er zoveel gedaan worden? Iedereen doet het op zijn eigen manier maar we zijn toch geen entertainment bedrijf voor ons kind? Ik merk juist dat als ik niet steeds reageer op alles, hij zelf wel weer bezig gaat. Of ik laat hem gewoon even mekkeren, jammer dan. Kinderen wennen er ook aan dat er steeds maar van alles voor ze bedacht en ondernomen wordt.

één jaar geleden

Reactie op Cirche

Ik vind dat je al heel veel doet! Maar hieronder onze dingen. Je schrijft ...
Ook weer veel super ideeën! Zeer welkom, dankjewel! Merk je dat het zwaarder wordt nu je richting eind van je zwangerschap gaat? Zijn er dingen die niet meer lukken en wat lukt dan nog wel of laat je dit dan los bijv?

één jaar geleden

Reactie op Ditte_

Wow wat een activiteiten allemaal, zonder dat ik zwanger ben zou ik dit al ...
Ben denk ik zelf ook gewoon een typetje dat graag dingen onderneemt, van een dagje op de bank word ik zelf onrustig 🙈 misschien lijkt het ook veel als ik het zo opsom. Wat ik wel belangrijk vind is minimaal 1x per dag even naar buiten. Maar jouw reactie helpt mij ook het allemaal wat te relativeren, je hoeft geen animatieteam voor je kind te zijn 🤞

één jaar geleden

Bij ons is er bij de bieb elke weel een voorleesmoment voor dreumes en peuter. Daarna gelijk even een paar nieuwe boekjes uitzoeken om thuis te lezen en de ochtend is al weer bijna om :)

één jaar geleden

Ook weer veel super ideeën! Zeer welkom, dankjewel! Merk je dat het zwaarde ...
Het eerste trimester was vooral ruk 😅 voelde me toen erg beroerd, kon daardoor eigenlijk niets, en daardoor weer (extra) schuldgevoelens naar dochter toe, emotionele rollercoaster, enz. Tweede trimester ging in dat opzicht beter, maar nog steeds erg moe. En moeite om te accepteren dat ik minder moest/kon doen, ook juist met mn dochter, ook weer schuldgevoelens 😅 Nu eigenlijk wel de beste fase. M'n lichaam geeft het duidelijk aan wanneer ik rustiger aan moet doen, dochter en man (en ik) zijn helemaal gewend aan de situatie. Ze weet dat ze nu bij papa moet zijn voor alle wilde spelletjes en het buitenspelen, en voor het lekkere bank hangen, of de rustigere spelletjes bij mij. Hoop wel dat ze zodra ik weer kan, wel ook weer met mij op pad wil haha. Ik leg haar nu niet meer in bed, vind ik wel jammer, maar dat werd te zwaar. Eruit halen gaat wel, dan gaat ze zelf eerst staan. Luier verschonen doet vooral m'n man (mis ik niet 🤣), als het moet lukt het wel, maar krijg snel last van m'n rug/bekken. Los van het spelen wat ik hierboven schreef, doe en kan ik verder eigenlijk alles nog wel. Ik ga wel tegelijk met haar naar bed (rond half 10), en sta tegelijk met haar op (rond 10 uur), iig doordeweeks 😅 Kijk daarom wel uit naar m'n verlof, volgende week mag ik. En denk dat ik dan wat meer energie overhoudt om aan haar en m'n man te besteden.

één jaar geleden

Reactie op Jade1994

Bij ons is er bij de bieb elke weel een voorleesmoment voor dreumes en peut ...
Dit doe ik ook elke week, vindt m’n dochter top, ik kan even rustig zitten en met andere ouders kletsen. Ervoor even samen naar de winkel waar ze een krentenbol krijgt van de bakker. En erna thuis broodje en naar bed.