20 Reacties

één jaar geleden

Een collega van mij had dit ook en was met 38 weken 6 kilo lichter dan voor de bevalling. En de baby was 4 kilo en dan nog placenta, vruchtwater, extra bloed, etc. Dus in totaal wel min 12 kilo. Is heel normaal maar het is natuurlijk heel vervelend! Voor je baby kan het geen kwaad!

één jaar geleden

Ik vrees daar ook voor. Door de voedingsrichtlijnen eet ik geen snacks meer. Chocolade, koekje, ijsje. Dat was al niet knijterveel, maar het liep allemaal prima. Nu 28 weken zwanger en ik gok dat op deze wijze er gewicht af gaat zometeen. Ik ben tot nu pas een kilo aangekomen. Heb wel een hoger bmi maar de echoscopie gaf ook al aan dat ik niet mocht gaan afvallen. Ik zie dat echter wle gebeuren straks.

één jaar geleden

Ik ben tijdens mijn zwangerschap ook wat kilo's kwijtgeraakt, ook door het koolhydraatarme dieet. Ik heb ook een wat hoger bmi, en de verpleegkundige vertelde me dat het voor mij ok was om gewicht te verliezen. De baby pakt alles wat ie nodig heeft, als je gezond blijft eten volgens het dieet, zou dat geen problemen moeten geven. Maar zou het zeker even aankaarten! Sterkte met je dieet ❤️

één jaar geleden

Ik ben bij beide zwangerschappen in het begin door het dieet wat afgevallen, maar daarna stabiliseerde dat. Deze keer met 16 weken gestart met het dieet en toen zo'n 2 kilo afgevallen. Inmiddels met 31 weken nog steeds datzelfde gewicht, maar niet meer afgevallen... De diëtiste zei dat dat stabiliseren vooral iets was om op te letten. En natuurlijk dat de baby goed blijft groeien, maar meestal zit dat wel goed. Overigens is helemaal geen koolhydraten eten niet per se de bedoeling met zwangerschapsdiabetes. Het is vooral gericht op je suikerspiegel zo goed mogelijk in balans houden. Vergelijkbare porties verdeeld over de dag. Bij mij ziet dat er zo uit: 3 hoofdmaaltijden van zo'n 40 koolhydraten en tussendoor 3 snacks van 15 koolhydraten. Ik eet dus nog gewoon (volkoren) brood en pasta.

één jaar geleden

Reactie op Annika_

Ik ben bij beide zwangerschappen in het begin door het dieet wat afgevallen ...
Ik eet inderdaad ook nog koolhydraten. Ik vind het niet per definitie makkelijk. Hoop haken en ogen overal.

één jaar geleden

Reactie op Annika_

Ik ben bij beide zwangerschappen in het begin door het dieet wat afgevallen ...
Nee, koolhydraatarm bedoel ik ook niet koolhydraatvrij mee. Ik at max 2 volkoren boterhammen voor ontbijt of lunch, of iets vervangends. 's Avonds wel vaak zonder koolhydraten, bij mij schoot m'n suikerwaarde door het dak door aardappelen, pasta, rijst, om het even wat. Dat moet je voor jezelf toch eerst uittesten. Wat bij de een werkt, werkt bij de ander misschien niet. Ik vond het hele dieet verschrikkelijk. Ik heb me er goed aan gehouden, maar oh, wat vond ik het rot om de hele dag te timen, te meten, beperkt te zijn in wat je tussendoor eet, lekkere dingen afslaan etc. Gelukkig nu een vrolijke tweejarige, gezond ook 😊

één jaar geleden

Reactie op Aagje123

Nee, koolhydraatarm bedoel ik ook niet koolhydraatvrij mee. Ik at max 2 vol ...
Vooral het overal op letten inderdaad, de klok, wat je eet, wanneer je eet. Nog los van wat je normaal 'mee' zou eten zonder nadenken. Alles ligt op een weegschaal, niet alleen het eten.

één jaar geleden

Ik had ook zwangerschapsdiabetes. Dat in combinatie met veel misselijkheid zorgde ervoor dat ik 17 kg ben afgevallen in m'n zwangerschap. Ik had ook wel wat reserves. Dat maakte dat m'n verloskundige het geen enkel probleem vond.

één jaar geleden

Reactie op Aagje123

Nee, koolhydraatarm bedoel ik ook niet koolhydraatvrij mee. Ik at max 2 vol ...
Ja precies. Ik reageerde daarmee ook op Lisa die zei 'geen koolhydraten'. Het is inderdaad per persoon zoeken en uitproberen wat wel of niet gaat. Ik reageer meer op rijst en sinds een paar weken op de 2 boterhammen in de ochtend. Aardappelen en pasta gaan prima. Het blijft zoeken en aanpassen en per persoon verschillend. Maar helemaal geen koolhydraten is niet aan te raden. Helemaal met jullie eens trouwens, het dieet is een flinke aanpassing. Letten op de tijd, prikken, alles goed voorbereiden. Haalt de lol er soms wel een beetje vanaf. Ik probeer het zo mijzelf zo lekker mogelijk te maken, maar fijn is anders. Al is de gedachte dat het maar voor een beperkte tijd is wel helpend.

één jaar geleden

Goed om aan te kaarten. Ik vraag me ook af hoe je aan alle vitamines komt zonder koolhydraten? Dit zou ik ook even aankaarten. En dieet bij zangerschapsdm moet wel volwaardig zijn, dus inclusief volkoren granen, fruit, zuivel ed waar natuurlijk ook koolhydraten inzitten. En wat de rest ook zegt, het blijft maatwerk, maar bepaalde voedingsstoffen heb je gewoon nodig.

één jaar geleden

Goed om aan te kaarten. Ik vraag me ook af hoe je aan alle vitamines komt z ...
Ja zeker, daarom moet ik ook terugkomen. Ze hebben me eerst dit dieet gegeven om te kijken hoe ik daarop reageer en volgende week kijken ze dan of het aangepast moet worden en wat er dan bij of af moet. Ik woon trouwens in Duitsland dus misschien gaan ze hier er wel een beetje anders mee om dan in Nederland :)

één jaar geleden

Mijn zoon is inmiddels ruim anderhalf, maar ik had ook zwangerschapsdiabetes. Ik ben toen ik net op dieet was ook afgevallen, ik denk dat ik ruim 30 weken zwanger was toen ik erachter kwam.

één jaar geleden

Reactie op Pink27

Mijn zoon is inmiddels ruim anderhalf, maar ik had ook zwangerschapsdiabete ...
Kleine aanvulling, ik heb m’n hele zwangerschap honger gehad, dus ik at best wel veel. Wel veel gezonde dingen hoor😉 Toen ik hoorde dat ik zwangerschapsdiabetes had, heb ik me ook vanaf het eerste moment heel goed aan m’n dieet gehouden, hele dagen honger om maar niet te hoge waardes te hebben. Maar wel echt afgevallen door m’n dieet

één jaar geleden

Dat had ik ook, er werdt gezegd je mag absoluut niet afvallen en niet koolhydraatarm eten. Ik heb daar maling aan, ik ben ook zo'n 1.5kg afgevallen. Ik heb genoeg reserves en de baby eet mij we op. Dit werd mij ook wel zo vertelt alleen de 1 vind dit en de ander vind dat. Ik ben het ook wel weer aangekomen, de baby doet het goed.

één jaar geleden

Reactie op Lias0703

Ja zeker, daarom moet ik ook terugkomen. Ze hebben me eerst dit dieet gegev ...
Ja, dat zou het wel kunnen verklaren. Neem desnoods een multivitamine voor zwangeren als aanvulling en zorg voor voldoende calcium. Ik ken de Duitse adviezen niet. Hopelijk krijg je wat duidelijkheid volgend week.

één jaar geleden

Over het gewichtsverlies zou ik me trouwens ook geen grote zorgen maken zolang je zelf nog wel reserves hebt.

één jaar geleden

Ik ben 23 weken zwanger en weet sinds week 17 dat ik zwangerschapsdiabetes heb. Ik ben 3 kilo afgevallen. Vraag me ook af of dit kwaad kan.

één jaar geleden

Ik ben de eerste zwangerschap toen ik ook diabetes kreeg overgegaan op insuline spuiten want ik wilde zo graag alles lekker blijven eten😬… 2e zwangerschap totaal 15kilo afgevallen ivm ziek zijn maar ook daar is nooit een probleem van gemaakt Zolang die kleine t goed doet is er niks om je zorgen om te maken

één jaar geleden

Heb je overgewicht? Ik ben 19 weken zwanger en ondertussen vanwege diarree en extreme zwangerschapsmisselijkheid 3,5 kg afgevallen. De verloskundige zegt dat het voor de baby geen kwaad kan en voor mij ook niet omdat ik overgewicht heb.