23 Reacties

4 jaar geleden

Ik zal even overleggen met je huisarts of verloskundige. Ik heb vorige week vrijdag speciale tabletten gekregen, misselijkheid is niet volledig weg maar het is nu wel te doen. Met al 3 kids kan ik niet hele dagen boven de pot hangen 🙈 dus blij dat ik met dit de dagen een beetje door kom. Deze tabletten heb ik overigens ook gehad bij mijn derde zwangerschap.

4 jaar geleden

Ik ben 14 weken bijna en mn misselijkheid is verergerd. Ook nog op vakantie momenteel. Moet de hele dag door overgeven. Verschrikkelijk is dit weet er alles van. Tomaat met veel zout kan wel even helpen.

één jaar geleden

Reactie op Jackie85

Ik zal even overleggen met je huisarts of verloskundige. Ik heb vorige week ...
Welke medicatie is dat?? Al 2 zwangerschappen achter de rug. Helaas elke dag braken. Alleen met 2 x gravol zetpillen elke dag kan het 3 dagen weg blijven en daarna komt het toch weer. Nu de 3de zwangerschap hetzelfde

één jaar geleden

Je kan vanuit de huisarts medicatie voorgeschreven krijgen. Ik heb meerdere dingen gehad die even werkte en na een paar dagen niet meer jammer genoeg. Bij mij heeft acupunctuur heel erg geholpen, dus dat kan ik ook zeker aanraden.

één jaar geleden

Ik hebben alles geprobeerd ben bijna 14 weken. Alleen metoclopramide helpt een beetje. Bij m’n eerste zwangerschap was dit ook het enigste wat hielp, toen duurde het tot 42 weken 😞

één jaar geleden

Heb*

één jaar geleden

Reactie op Oumivantwee

Ik hebben alles geprobeerd ben bijna 14 weken. Alleen metoclopramide helpt ...
Metoclopramide blijkt we te helpen maar de huisarts raad het af om deze medicatie te gebruiken. Zeker niet te lang na elkaar. Ik zit echt met me handen in het haar want de hele dag braken is echt niet prettig

één jaar geleden

Reactie op BigQ

Metoclopramide blijkt we te helpen maar de huisarts raad het af om deze med ...
Bij mij heeft niets geholpen helaas 🤢

één jaar geleden

Reactie op BigQ

Metoclopramide blijkt we te helpen maar de huisarts raad het af om deze med ...
Voor meer informatie omtrent het gebruik van medicatie wegens misselijkheid, kun je de website van ZEHG bezoeken. Hier wordt betrouwbare informatie gegeven waar veel huisartsen niet van op de hoogte zijn.

één jaar geleden

Reactie op BigQ

Metoclopramide blijkt we te helpen maar de huisarts raad het af om deze med ...
Ik heb het bij m’n eerste maanden achter elkaar moeten gebruiken. Had geen bijwerkingen en heb een gezond kind. Het is gewoon veilig en mag zelfs in het eerste trimester worden gebruikt. Het wordt alleen afgeraden bij mensen die depressie gevoelig zijn om het langere tijd te gebruiken

één jaar geleden

Ik had medicatie (emesafene) van de ha uiteindelijk want kon niks binnen houden. Dat was het enige dat echt hielp. Verder zoog ik aan ijsblokjes en dronk gemberthee 😂 en crackers op je nachtkast houden en eten voordat je opstaat! Sterkte! Ik vond misselijk zijn het allerzwaarste aan zwanger zijn!

één jaar geleden

Reactie op Marika94

Ik had medicatie (emesafene) van de ha uiteindelijk want kon niks binnen ho ...
Hielp metoclopramide en ondansetron dan niet? En ben het met je eens, ik had nergens last van behalve misselijk zijn en vond het killing

één jaar geleden

Ik kreeg verschillende medicamenten voorgeschreven. Het enige wat voldoende (zeker niet 100%) helpt, is Navalit. Ik neem het nu al meerdere maanden. Ik leef met je mee, want die voortdurende misselijkheid is de hel!

9 maanden geleden

Ik ben nu 9 weken zwanger en bijna vanaf het begin de godganse dag misselijkheid. Sinds week 7 is daar ook veel kokhalzen en braken bij gekomen. Dit is overigens op alle tijden van de dag! Mijn baan in de horeca is bijna niet te doen. Ik heb gelezen dat misselijkheid en braken een te kort aan Magnesium betekent. Nu ben ik bereidt om alles te proberen wat natuurlijk is, alleen is het moeilijk om een pil binnen te houden (elke dag mama pil) daarom heb ik gekozen voor een vloeibare variant van Magnesium. 2x per dag pipet in 200ml drinkwater of sap toevoegen. Ik moet nu aankijken of dit een optie is! Ik kom er op terug!!

9 maanden geleden

Je kunt overleggen met je verloskundige en huisarts, dan kun je medicatie voor de misselijkheid krijgen.

9 maanden geleden

Reactie op Bambi84

Ik ben nu 9 weken zwanger en bijna vanaf het begin de godganse dag misselij ...
Hallo, heeft dit voor jou geholpen?

9 maanden geleden

Misselijkheid en braken was in het begin ontzettend vervelend. Wat bij mij hielp: - veel water drinken, Cocos Water ging ik ook goed op - kauwgom hielp ook voor tussendoor - zorg dat je naast je bed een snack hebt, iets zoets, iets zoutigs of naturel zoals een cracker - neem door de dag heen kleine snacks. Ik merkte dat wanneer ik honger had de misselijkheid nog erger werd - ik kon niet veel eten maar wel Fruit en groente / maaltijd salades. - mocht je misselijk worden omdat er iets sterk ruikt, ruik dan aan een thee zakje of zeepje wat je wel lekker vindt ruiken. Ik had ook altijd iets in mijn tas waarmee ik een sterke geur snel kon maskeren zodat ik buitenshuis niet snel hoefde over te geven.

9 maanden geleden

Reactie op Bambi84

Ik ben nu 9 weken zwanger en bijna vanaf het begin de godganse dag misselij ...
Ik hoop voor je dat het werkt. Echter blijkt er bij ernstige misselijkheid het GDF15 gen een belangrijke rol te spelen. Dit is erfelijk bepaald en (helaas) niet te voorkomen.

8 maanden geleden

Reactie op Annemarie94

Ik hoop voor je dat het werkt. Echter blijkt er bij ernstige misselijkheid ...
Ik vrees dat je gelijk hebt, want wat ik ook probeer niks helpt. Ik moet mijn tijd nog even uitzitten. Ik zit nu op 12 weken en hoop dat het met week 13 vanzelf verdwijnt. Dan kan ik ook pas echt gaan genieten. Voelt nu aan als een dagelijkse strijdt.

8 maanden geleden

Je kunt overleggen met je verloskundige en huisarts, dan kun je medicatie v ...
Medicijnen gekregen in de vorm van zetpil, omdat ik niks binnen weet te houden.. maar de medicijnen hebben niet gewerkt. Helaas..