10 Reacties

2 jaar geleden

Het ene kindje heeft wat meer slaap nodig dan de ander. Ons dochtertje is ook een slaapkopje: 15 maanden, slaapt ‘s nachts van 19u tot 7.30u, s’ochtends anderhalf à twee uur en dan in de middag vaak ook nog anderhalf à twee uur. Ze heeft die dutjes en dat langs slapen ‘s nachts ook echt nodig, anders wordt ze chagrijnig. Ze is als ze wakker is ook altijd super alert en druk, dus denk dat ze gewoon veel energie verbruikt ;) Als je de bedtijd te vroeg vindt, kan je dit iedere paar dagen met tien minuutjes proberen te verlaten. Wij hebben dit ook weleens geprobeerd bij ons dochtertje, alleen had dit weinig succes: hoe vermoeider ze was, hoe vroeger ze ‘s ochtends wakker werd en zo raakten we dan in een neerwaartse spiraal.. Maar je kan het altijd proberen!

2 jaar geleden

Reactie op Merel-25

Het ene kindje heeft wat meer slaap nodig dan de ander. Ons dochtertje is o ...
Ik heb inderdaad ook gemerkt dat hij alleen maar eerder wakker wordt als ik hem later naar bed doe. Snap die logica erachter niet, maar het is echt waar haha..

2 jaar geleden

Wij hebben exact hetzelfde schema op 1 verschil na. Mijn dochter van 18 maanden wordt tussen 7.00 en 7.30 wakker. Maar ook bedtijd om 18.00. Vanaf heel jong was dit al zo. Had verwacht dat dit wel wat zou opschuiven als ze ouder werd maar tot nu toe merk ik daar nog niks van,hihi. Wij moeten ook vroeg eten hierdoor :)

2 jaar geleden

Reactie op MRJF

Wij hebben exact hetzelfde schema op 1 verschil na. Mijn dochter van 18 maa ...
Wat fijn om te horen! Stelt me toch een beetje gerust dat hij niet abnormaal is ;-) Wat heerlijk dat je dochter zo lang uitslaapt! Zoon doet het hier af en toe en ik merk dat ik de dag heel anders begin. Ik vind 6.30 uur echt heel vroeg..

2 jaar geleden

Zo dan. Wel heerlijk heb je wel een avond. Onze dochter is nu 2 en half maar moest en moet nog steeds blij zijn als ze om 20u ging slapen. Soms zit ze om 22u nog klaar wakker. En eerder of later slapen veranderd niet de opstaantijd -zo rond 7.30. Nooit zo'n slaapster geweest, als baby al alleen hazenslaapjes. Ben wel heel blij dat ze smiddags nog steeds iets van anderhalf uur pakt. Ook daarin heb ik echt moeten investeren om haar dat te leren. Dus tegengeluid het is ook wel heel prettig zo'n lekkere slaper 😘

2 jaar geleden

Reactie op Anneluus

Zo dan. Wel heerlijk heb je wel een avond. Onze dochter is nu 2 en half maa ...
Ja dat realiseer ik me ook wel, dat we hierdoor nog veel quality time hebben. Begreep al van vriendinnen dat niet iedereen dat heeft.

2 jaar geleden

Reactie op Roos2020

Wat fijn om te horen! Stelt me toch een beetje gerust dat hij niet abnormaa ...
Ja dat vind ik ook vroeg! Hopelijk dat zijn bedtijd in de loop vd tijd wat later wordt en dat hij dan ook s ochtends wat later wakker wordt.

2 jaar geleden

Mijne is nog niet geboren dus kan nog niet veel zeggen erover maar wel misschien wat ik meekreeg van vriendin. Zei had hetzelfde haar meisje wilde om 18:00 na bed het lukte haar niet om steeds te verlengen (15 min verlengen ) ze legde haar om bed en at daarna vaak soms at ze om 5 uur iets kleins mee bijf een boterhammetje of cracker zodat ze daarna uitgebreid samen toch hun warm konden eten. Nu is is het beetje gelukt om der om 18:30 op bed te leggen ik weet niet precies wat ze had gedaan maar zei wel dat ze inplaats van 5 uur aten half 6 weet niet of dat het was maar misschien proberen waard ?

2 jaar geleden

Mijne is 15 maanden en slaapschema: 08:00 wakker 14:00-16:00 middagslaapje soms korter. 20:00/21:00 na bed.

2 jaar geleden

Haha, ik herken het helemaal 😉 Hier is hij vaak ook al heel moe om 18u. Meestal lukt het wel om het nog wat te rekken tot 19u (badtijd helpt ook of even n wandeling), maar soms ligt hij vroeger in bed. Met het verzetten van het uur heeft het wel 2 weken geduurd voordat we terug om 19u bedtijd hadden.