8 Reacties

9 maanden geleden

Hoe is haar gewicht? groeit ze daarin wel op haar eigen lijntje of is dit heel afwijkend?

9 maanden geleden

Reactie op Maartje0314

Hoe is haar gewicht? groeit ze daarin wel op haar eigen lijntje of is dit h ...
Met pieken en dalen, nu daalt die weer. Ze is 9,9kg

9 maanden geleden

Hier ook een kindje met een gering hongergevoel. Ook sinds geboorte zonder reden. Hij is nu 2,5 jaar en weegt 11kilo. Hij eet wel en ook wel genoeg verschillende dingen maar moet wel gemotiveerd worden. Soms wil hij niet eten en eet over het algemeen ook erg weinig vergeleken met andere kinderen. In het ziekenhuis monitoren ze zijn groei, gewicht onderste lijntje maar hij volgt die, dus het is goed genoeg. Dus blijkbaar doet hij het goed genoeg met zo weinig. Ze maken zich geen zorgen. We hebben veel informatie gekregen over het omgaan met lastige eters. Met vallen en opstaan (ik weet hoe alleen je je hierin kunt voelen) helpen alle tips wel en zo krijgen we er meestal toch wel wat meer in op een positieve manier. Maar via dieetist krijgen we ook een drankje met extra calorieën. Dat gooien we door maaltijden, dus dat helpt ook. Miss kan de dieetist dat ook voor jullie voorschrijven als toevoeging? Alhoewel dat soms ook weer het hongergevoel voor normaal eten meer doet afnemen. Ook dat was zoeken. onze dieetist geeft aan dat dit bij sommige kinderen/mensen blijft, dat eten gewoon iets is wat moet. Maar dat het bij andere kinderen over gaat. Ik hoop ook erg op dat laatste want ik weet hoeveel energie en zorgen het soms kan kosten. Als ze wel goed groeit, is de cliche tip toch loslaten en vertrouwen hebben dat wat ze eet voldoende voor haar is.

9 maanden geleden

Nog een tip. Zou ook zeker een dieetist zoeken met kennis van weinig honger gevoel en slechte eters. Ik ben ook een keer gewisseld daarom. Voel me nu meer begrepen

9 maanden geleden

Reactie op —M.M

Met pieken en dalen, nu daalt die weer. Ze is 9,9kg
Oei dalen is geen goed teken idd... Ik kan eigelijk geen tips meer bedenken, neem aan dat de diëtiste wel gekeken heeft naar calorie rijke dingen etc. We hebben een ventje van een jaar wat heel selectief dingen eet en waar we nu ook bij de dietiste bij lopen. Lijkt me heel moeilijk als zelf de hulpverlening geen oplossing meer weet. Sterkte

9 maanden geleden

Reactie op Maartje0314

Oei dalen is geen goed teken idd... Ik kan eigelijk geen tips meer bedenken ...
Ja we hebben ook al drinkvoeding gehad maar dan drinkt ze 30cc daarvan en de rest van de dag helemaal niks meer, dus dat was geen optie.

9 maanden geleden

Ons zoontje is 19 maanden ook en 84 cm en 9 kilo zelfs. Maar we horen hier niks over op het bureau.. hij beweegt veel en eet ook niet super goed, sochtends met moeite 1 boterham en wel een fles Nutrilon nog. En dan tussendoor koekje of fruit en dan smiddags weer 1 boterham met een bakken yoghurt erna. En dan uit bed vaak geen eetlust tot savonds weer paar hapjes avond eten en weer yoghurt … Wel nog dan melk en soms Snachts ook.

9 maanden geleden

Reactie op LL24

Ons zoontje is 19 maanden ook en 84 cm en 9 kilo zelfs. Maar we horen hier ...
Als de groeilijn goed is verder dan zullen ze er niet veel over zeggen, maar hier heeft ze periodes dat ze afvalt.