7 Reacties

12 dagen geleden

Rond die leeftijd komen de 2e kiezen door. Is dat het? Of is het een 3e kies?

12 dagen geleden

Mijn tandarts zei toevallig vorige week dat de achterste kiezen op de leeftijd van 2,5 jaar komen. Kan dus goed kloppen!

12 dagen geleden

Ik heb dit idee van een 3e kies, dus het 3e setje van 4 kiezen, ook al een paar keer gehad, maar het zet niet door. Vorige week toevallig bij de tandarts geweest en die zei dat het in het guinessbook of records had gekund als dat zo was geweest. Daar dat echt wel duurt tot ze 5 is.

12 dagen geleden

Hoi, ik ben kinder-tandartsassistente. Als je kindje 20 tandjes heeft is dat idd een volledig melkgebit. De eerste blijvende kiezen komen door achter de laatste kiezen. Met 2,5 lijkt me te jong (dit gebeurd meestal tegelijk met het wisselen van de eerste voortandjes. Ongeveer 6 jarige leeftijd) maar wie weet is je kleine gewoon heel snel. Er bestaat idd ook een kans dat het een extra tand is, dat kan de tandarts misschien al met het blote oog beoordelen maar misschien moet er ook een röntgenfoto gemaakt worden om zeker te zijn. Maar als ze zo klein en bewegelijk zijn kan het soms best lastig zijn om een goede röntgenfoto te krijgen haha

12 dagen geleden

Reactie op Pleegie

Mijn tandarts zei toevallig vorige week dat de achterste kiezen op de leeft ...
Nee hij heeft alle kiezen al. Dus het is dan een ‘extra’ kies…

12 dagen geleden

Reactie op Jurst

Ik heb dit idee van een 3e kies, dus het 3e setje van 4 kiezen, ook al een ...
Haha oké hmmm nou ik hou t wel even in de gaten

11 dagen geleden

Reactie op Pien03

Hoi, ik ben kinder-tandartsassistente. Als je kindje 20 tandjes heeft is da ...
Oké. Ja mijn man had in z’n onderkaak ook teveel tanden volgens mn schoonmoeder. Ik hou het even in de gaten. Als hij echt duidelijk door komt bel ik wel even de tandarts 🤣 het is wat! Haha. Bedankt voor je bericht!