25 Reacties

2 jaar geleden

Dit is een softmarker. Daarvan zijn er meer die ze onderzoeken. Meestal is het puur toeval, soms (zeker met meerdere afwijkende softmarkers) kan het duiden op een syndroom. Met de 20weken echo kunnen ze al meer zien, maar toch ook maar 70% werd ons verteld. Probeer er niet teveel wakker van te liggen, meestal is het toeval

2 jaar geleden

Ik heb woensdag mijn 20 weken weken echo gehad en bleek ook maar 2 bloedvaten te hebben, ik moet vandaag naar het AMC voor extra controle gua de kans is klein dat ze wat vinden maar toch fijn dat je niet voor verrassingen komt te staan er is nu namelijk een mogelijkheid dat er hart of nier afwijkingen kunnen zijn en dat de baby wat kleiner is

2 jaar geleden

Onze dochter had dit ook. Zij had wel meer afwijkingen, maar ze zeiden dat dat er los van stond.

2 jaar geleden

Bij mij kon ze met 20 wk echo (was toen 19 wk) bij één van de twee heel moeilijk het derde vat vinden, maar ze zei er meteen bij dat twee vaten ook prima was 🤷🏼‍♀️ (Derde vat bleek er uiteindelijk wel te zijn.)

2 jaar geleden

Reactie op HisQueen01

Onze dochter had dit ook. Zij had wel meer afwijkingen, maar ze zeiden dat ...
Ik sluit me hierbij aan. Onze heeft ook een SUA en meerdere afwijkingen. Hier in het ziekenhuis zeide ze 'meestal' met een SUA zijn er meerdere afwijkingen aanwezig. Maar ik denk dat het er gewoon los van staat dus dont worry! Als alles tot nu toe goed is hoef je geen zorgen te maken.

2 jaar geleden

Bij de zwangerschap van mijn zoontje was dit ook zo; 2 bloedvaten in de navelstreng ipv 3. Tijdens de zwangerschap zijn er 3 extra groeiecho’s gemaakt in het zkh om zijn groei extra te monitoren . Maar hij groeide goed en is gelukkig kerngezond geboren !

2 jaar geleden

Reactie op MilouX

Bij de zwangerschap van mijn zoontje was dit ook zo; 2 bloedvaten in de nav ...
Ps mij werd verteld dat ze in het ziekenhuis veel gedetailleerdere echo’s kunnen maken dan bij de verloskundige. Dus dat vond ik alleen maar fijn. En dat ze je doorverwijzen is protocol , dus dat hoeft verder niks te betekenen .

2 jaar geleden

Ik denk dat dit niks betekent hoor! Ik heb het zelf gehad. Tegen mijn moeder zeiden ze dat ik een groei achterstand kon krijgen en meer kans op veel blaasontstekingen. Nou blaasontsteking heb ik nog nooit gehad (ben nu 21) en ik ben wel klein maar ook niet mega klein (1.60)

2 jaar geleden

Reactie op R-J-M-

Ik sluit me hierbij aan. Onze heeft ook een SUA en meerdere afwijkingen. Hi ...
Heb je toevallig een punctie moeten doen?

2 jaar geleden

Bij de vorige hadden we dit ook plus een plekje op zijn hart. We zijn toen doorverwezen naar het ziekenhuis. Standaard procedure. Niks aan de had en het plekje op zijn hart was na een aantal weken ook weg.

2 jaar geleden

Reactie op Oliviaaa

Heb je toevallig een punctie moeten doen?
Ja ik heb een punctie gedaan. Bij ons kwam er geen syndroom uit maar wel onwijs veel afwijkingen.

2 jaar geleden

Hier ook gehad. Ik was toevallig voor de 20 weken echo al in het ziekenhuis. Er was verder niks bijzonders te zien. Wel een extra groeiecho gehad om te kijken of de groei niet achterbleef, maar ze groeide juist erg goed waardoor ik nog weer een suikertest moest, zucht..🙈 kortom, gewoon een gezonde dochter gekregen! Ze willen in het ziekenhuis het één en ander uitsluiten wat betreft hart en nierafwijkingen die hierbij voor zouden kunnen komen, maar dit is dus lang niet altijd zo!

2 jaar geleden

Reactie op R-J-M-

Ja ik heb een punctie gedaan. Bij ons kwam er geen syndroom uit maar wel on ...
Mag ik vragen wat voor afwijkingen

2 jaar geleden

Reactie op Oliviaaa

Mag ik vragen wat voor afwijkingen
Een hele hoop waardoor wij afscheid gaan nemen van ons kindje na de geboorte. Hartafwijking,nierafwijking,geen gesloten buikwand, afwijkende voetjes, verkort onderbeentje als dit alles was.m

2 jaar geleden

Reactie op R-J-M-

Een hele hoop waardoor wij afscheid gaan nemen van ons kindje na de geboort ...
Sterkte

2 jaar geleden

Reactie op HisQueen01

Onze dochter had dit ook. Zij had wel meer afwijkingen, maar ze zeiden dat ...
Mag ik weten welke afwijkingen en of je een punctie hebt gedaan??

2 jaar geleden

Ik ben er donderdag tijdens de 20 weken echo ook achter gekomen een sua te hebben. Verder leek alles in orde en zoals het hoort. Protocol is doorverwijzen naar het ziekenhuis. Wel gaf ze aan dat van wat ze zelf kon zien er geen verdere afwijkingen zijn. Ben best zenuwachtig maar probeer erop te vertrouwen dat het goed komt. Heel veel succes 🤎 en sterkte voor degene bij wie wel afwijkingen gevonden zijn 😞

2 jaar geleden

Ik heb dit ook. Was toevallig al in het ziekenhuis voor de 20-weken echo i.v.m. dat er extra goed naar het middenrifje gekeken zou worden, omdat haar vader een middenrifbreuk heeft. Ik had nog geen NIPT-test gedaan en op aanraden van de gynaecoloog dit wel gedaan. Ze blijkt helemaal gezond. Mijn verloskundige heeft er voor gekozen om extra echo’s te maken om de groei in de gaten te houden. Ze groeit perfect. De enige kans die er nog zou bestaan is dat ik eerder zou kunnen bevallen, maar ik ben inmiddels 40 weken zwanger en gaan we de mogelijkheden omtrent strippen en inleiden. Ben je ondertussen al in het Radboud geweest?

2 jaar geleden

Reactie op MamaInSpé

Ik heb dit ook. Was toevallig al in het ziekenhuis voor de 20-weken echo i. ...
Wat een goed nieuws! Nee ik moet er 3 december heen! Daar krijg ik mijn 20 weken echo. Heb wel een pretecho tussendoor gehad en die vrouw gevraagd om alles goed na te kijken medisch. (Dit doen ze tegen betaling maar vond ik niet erg.) tot nu toe ziet alles er goed uit maar vind het nog steeds spannend!

2 jaar geleden

Ik heb ook een SUA zwangerschap en ben nu 35 weken. Had ook toen met mn 20 weken een topic geplaatst hier omdat ik mij onwijs veel zorgen maakte. Bij de echo GUO in t zks bleek alles helemaal goed en zijn er geen afwijkingen gevonden, en nu krijg ik alleen extra groei echos bij de VK. Daar werd ook gezien dat het vat extra groot is waardoor er wordt gedacht dat ontbreken van t andere vat wordt gecompenseerd. Prachtig hoe dat werkt. Inmiddels zijn mijn zorgen verdwenen en groeit ze en beweegt ze veel. Het hoeft dus niet altijd foute boel te zijn. Blijven hopen en bidden op een gezond kindje. Meer kan je niet doen. Sterkte! 💕