19 Reacties

22 dagen geleden

Ik zou er zelf nooit voor kiezen. Ik zou te geïrriteerd zijn als de één de ander wakker maakt en daar wordt ik niet leuker van als er één zou huilen bijvoorbeeld. Hier ook een kleine kamer voor de jongste. Wat is klein qua kamer en wat groot qua bed? Een hoogslaper met zit ruimte eronder is een oplossing voor de toekomst

22 dagen geleden

Hier is het ook het plan om de kinderen een kamer te laten delen. Ik lees dus graag mee!

22 dagen geleden

Hier in mijn omgeving meerdere kinderen die zelf aangeven samen te willen slapen. Hier is gekozen voor een stapelbed in beide gevallen. Dat gaat goed. Mochten mijn kinderen dat ook gaan willen zou ik denk ik een bed ombouwen tot stapelbed maar wel de mogelijkheid houden terug te gaan naar de eigen kamers

22 dagen geleden

Hier twee kids (1,5 en 3) bij elkaar. Gaat in de nacht echt heel prima. Oudste wordt nauwelijks wakker als de jongste een keer huilt, en als hij al wakker wordt kan je heel makkelijk zeggen dat er niks aan de hand is en hij weer moet slapen. Ze zijn alleen bij het naar bed gaan wel minimaal een half uur met elkaar aan het keten. Ik hoop dat dat nog iets minder wordt als ze langer samen liggen.

22 dagen geleden

Ik heb tot mijn 7e samen met mijn zus in een 2persoonsbed geslapen. Ging prima. Al heb ik fotobewijs hoe ik blijkbaar altijd OP mijn zus sliep 😅 maar voor zover ik weet hebben we nooit ruzie gemaakt. Hierna mochten we allebei onze eigen meubels kiezen, behang, gordijnen, ... Herinner me nog steeds hoe leuk ik dat vond! Dus ook geen probleem met overgang naar elk apart. Leeftijdsverschil van je kindjes is wel wat groot? Ik zou eerst proberen en zien hoe het gaat voor je grote kosten maakt?

22 dagen geleden

Hier volg ik ook even , hier zullen ze ook even samen een kamer moeten delen , omdat we gewoon een kamer te kort hebben 😅 de bedoeling is wel om de zolder hier nog af te maken. Het enige waar ik bang voor heb is als ze ziek zijn , bij oma slapen ze al samen en als daar soms 1 van de 2 is wakker wordt slaapt de andere gewoon door. Maar ja als ze echt ziek zijn en liggen te hoesten en doen heb ik wel bang voor de "gevolgen". Wij gaan wel voor een stapelbed gaan. Omdat de kamer ook niet zo gigantisch groot is. Maar tegenwoordig heb je dus ook al stapelbedden dat je zowel apart kan zetten als op elkaar.

22 dagen geleden

Die van ons zijn 7 en 4 en slapen sinds 1,5 jaar nu samen op een kamer. Ze hebben een stapelbed en beide een eigen speelgoed plekje (beide twee trofast kasten tegen elkaar). Het gaat eigenlijk altijd goed. Alleen soms lastig toen de ene nog soms sliep en graag wilde slapen en de andere een vriendje te spelen had en op zijn kamer wilde spelen. Ze worden eigenlijk nooit van elkaar wakker als de ene een nachtmerrie heeft. Ze willen heel graag samen slapen en zelfs als we zouden verhuizen, zouden ze weer samen willen slapen.

22 dagen geleden

Onze zoontjes zijn 2 en 4 en slapen nu een jaar op één kamer. De oudste heeft een bed met onderschuiflade, waar de jongste op slaapt. Ik vind het ideaal met naar bed brengen. We lezen gezamenlijk een verhaaltje en ik blijf er nog even bij tot ze slapen. Ze willen tegenwoordig niet meer zonder elkaar slapen.

22 dagen geleden

Ik heb vroeger altijd een kamer gedeeld vanaf 3 jaar. Vanaf een jaar of 8 wilden we wel meer privacy en deelden we de kamer op. Ook werd ik als jongste dan vaak een deel van de dag geweerd uit de kamer ivm huiswerk maken door de oudste. Gaf zover ik weet verder geen problemen (al liepen irritaties over en weer vanaf een jaar of 8 wel heel snel op doordat we ons dus nooit echt konden terugtrekken). Gezien de leeftijd zal je moeten gaan voor een 2 persoonsbed of losse bedden. Bedenk dat kinderen heel beweeglijk zijn in hun slaap dus in een tweepersoonsbed elkaar wakker kunnen maken in hun slaap. Net als met nachtelijke ongelukjes zal je de ander ook uit bed moeten halen. Beter dus 2 losse bedden (die je natuurlijk relatief dicht bij elkaar kan zetten). Ik las hieronder ook over een uitschuiflade. Je hebt dan vaak geen lattenbodem oid en dus een minder goed bed (wij hebben ook zo’n bed en goed voor een logeerpartij, maar niet voor permanent). Een stapelbed is pas aan te raden vanaf minimaal 6 jaar en liever ouder. Helaas in mijn omgeving iemand die dit deed met 5 jaar en zal het er maar op houden dat die dit zichzelf nooit zal vergeven.

21 dagen geleden

Reactie op newmommy😍

Ik heb vroeger altijd een kamer gedeeld vanaf 3 jaar. Vanaf een jaar of 8 w ...
Wij hebben gewoon een super degelijke lattenbodem en normaal matras op ons onderschuifbed

21 dagen geleden

Hier liggen onze meisjes van 3 en 2 ook samen op een kamer. De andere kamer was nodig voor nummer 3 die onder weg is. Ze vinden het heel gezellig samen. Het duurt in de avond soms wel wat langer om in slaap te vallen. Maar ze maken elkaar nooit echt wakker. De oudste heeft een meegroeibed op de kleinste stand en de jongste ligt nog in haar ledikant maar gaat na de komst van de derde waarschijnlijk ook over op een meegroeibed. Omdat deze dus een stuk korter opgesteld kunnen worden past het prima ook in een wat kleinere kamer. Ze hebben ook nog ruimte om te spelen en een ladekast voor alle kleren. Een stapelbed lijkt mij op zich wel een praktische oplossing(afhankelijk van de leeftijd van het kind dat bovenin ligt). Mijn nichtje had dit een tijd lang maar vond het toch jammer dat ze dan niet lekker in bed voorgelezen kon worden.

20 dagen geleden

Bedankt voor alle reacties. Het duurt nog wel eventjes denk ik voor de jongste naar een groter bed gaat, maar ik ga er nog eens goed over nadenken.. Er zijn inderdaad voor en nadelen aan samen op 1 kamer slapen. Ik heb zelf ook jarenlang met mn broer op 1 kamer gelegen en dit ging altijd goed. Wij sliepen samen in een 2 persoons bed. Totdat we wat ouder werden en we beide onze eigen kamer wilde. Ik zie best wel voordelen eraan, omdat ze dan nooit alleen zijn en elkaar hebben als ze het spannend vinden ofzo. Maar het feesten voor het slapen is wel een dingetje 🤣 Ik had een super gaaf stapelbed gevonden met een degelijke brede trap, maar inderdaad het voorlezen bijvoorbeeld is dan wel minder gezellig. Alhoewel je bij dat bed makkelijk erbij kan gaan zitten in het bed of op de trap en wij toch bijna altijd de kinderen samen naar bed brengen. Voor en nadelen dus, haha.

20 dagen geleden

Reactie op Annemiek1990

Bedankt voor alle reacties. Het duurt nog wel eventjes denk ik voor de jong ...
Wij lezen de kinderen altijd eerst op de grond van de kamer op schoot voor. Zodra het boekje uit is klimmen ze in bed. Dat werkt ook ;-) Ze slapen bij ons ook samen op een kamer en dat gaat super goed. Eerst een paar maanden in bedden om er zeker van te zijn dat het zou werken, en nu hebben we sinds kort een stapelbed. Ze vinden dat mega leuk! Naar bed brengen kan samen en na het voorlezen en een liedje zingen gaan ze ook gelijk slapen. Geen eeuwig gekeet hier. En ze maken elkaar ook niet echt wakker s nachts,, zelfs niet als er eentje huilt. Wel staan ze in de ochtend vaak samen op. Maar dat is best gezellig (en ze komen meestal pas tussen 07:00-07:30). Ik zou het met andere woorden zeker proberen!

20 dagen geleden

Mijn zus had hetzelfde toen de derde kwam in haar vorige huis. Zij heeft de twee meiden idd een kamer laten delen, maar om voor beiden een eigen kamer gevoel te creëren heeft mijn zwager toen een scheidingswand gemaakt. Zodat ze elkaar met rust lieten wanneer ze slapengaan.

20 dagen geleden

Reactie op Robster

Wij lezen de kinderen altijd eerst op de grond van de kamer op schoot voor. ...
Bedankt voor je reactie. Ja het lijkt me zo fijn voor de jongens om samen te liggen. Zelf ben ik ook niet graag alleen en zo hebben ze wat steun aan elkaar. Ik lees wel veel reacties van meiden die samen slapen. Zijn er ook jongens die samen op 1 kamer liggen?

20 dagen geleden

Reactie op Annemiek1990

Bedankt voor je reactie. Ja het lijkt me zo fijn voor de jongens om samen t ...
En ik zit er een beetje mee dat de oudste nu niet eens wil dat de jongste op zn kamer komt 😅 Het gaat steeds beter met samen spelen en delen, maar de oudste heeft best wel moeite gehad met de komst van zn broertje 🙈

19 dagen geleden

Reactie op Annemiek1990

Bedankt voor je reactie. Ja het lijkt me zo fijn voor de jongens om samen t ...
Ja mijn kids zijn twee jongens. Nu 4 en 2 jaar :)

19 dagen geleden

Reactie op Robster

Ja mijn kids zijn twee jongens. Nu 4 en 2 jaar :)
Oh leuk! Zijn ze altijd zo close geweest? Onze oudste heeft namelijk best wel moeite (gehad) dat hij een broertje kreeg. Vooral het delen van mama en zn speelgoed is wel een dingetje 🙈 daarom twijfel ik om ze op 1 kamer te leggen.. Het gaat wel steeds beter nu de jongste wat beter kan spelen en begint te begrijpen dat hij dingen niet altijd stuk moet maken 😅🤭

19 dagen geleden

Reactie op Annemiek1990

Oh leuk! Zijn ze altijd zo close geweest? Onze oudste heeft namelijk best w ...
Ja hier altijd wel close, maar ook de nodige uitdagingen soms met speelgoed delen hoor :) dat hoort er ook gewoon bij. Misschien versterkt hun band juist wel als ze samen op één kamer slapen. Je kan het sowieso een tijdje proberen, je kan het altijd weer terug draaien :)