14 Reacties

2 maanden geleden

Waarom ga je niet naar de huisarts? Het lijkt me ook wat veel inderdaad, maar uiteindelijk kan alleen een deskundige hier over oordelen, toch? Stel je voor dat nu iedereen op 24baby zegt, nee hoor, heel normaal, en dan blijkt er wel iets te zijn. Dat wil je ook niet!

2 maanden geleden

Hier eentje van 1 die veel drinkt. Bolle baby ook en dronk echt veel flessen per dag😅 Bij de huisarts even voor de zekerheid getest inderdaad op suikerziekte, heel simpel met een vinger prikje. Hij drinkt nu ook echt veel water, zeker als ik het vergelijk met de oudste.

2 maanden geleden

Ik lees even mee. Mijn kindje (18 maanden) drinkt ook zo veel. Vraagt ook heel veel om drinken. Eten doet hij dan weer super slecht en vraagt hij nooit om.

2 maanden geleden

Reactie op Kornoelje

Waarom ga je niet naar de huisarts? Het lijkt me ook wat veel inderdaad, ma ...
Mee eens hoor. Ben alleen niet iemand die voor ieder ding huisarts wil bellen.

2 maanden geleden

Reactie op Krsj1994x

Ik lees even mee. Mijn kindje (18 maanden) drinkt ook zo veel. Vraagt ook h ...
Hier hetzelfde en bijna 18 maanden!

2 maanden geleden

Poeh, hier een ventje van dezelfde leeftijd maar dat krijg ik er van z'n lang zal z'n leven niet in. Ik maak me andersom juist eerder druk over te weinig drinken. Maar als je twijfelt, zou je altijd met CB of de huisarts kunnen overleggen.

2 maanden geleden

Beide kinderen (3jr&21mnd) drinken hier ook allebei goed/veel. Eten is wispelturig, maar daar houden we rekening mee met wanneer we drinken aanbieden. Want vooral de oudste drinkt graag de buik vol ipv dat hij iets eet wat niet zijn fav is 😑 Maar ze zijn niet ontremd ofzo, dus ik vind het helemaal mooi 👍🏻

2 maanden geleden

Reactie op Mari0n

Mee eens hoor. Ben alleen niet iemand die voor ieder ding huisarts wil bell ...
Maar een vermoeden van diabetes vind ik helemaal niet ieder ding hoor! Vind ik meer dan een goede reden om te bellen

2 maanden geleden

Kan het zijn dat ze veel zout binnen krijgt?

2 maanden geleden

Klinkt voor mij niet direct als teveel eigenlijk. Op die leeftijd is 1L vocht (incl) melk normaal volgens JGZvoedingscentrum. Als je dochter erg actief is, dan is meer drinken dan gemiddeld niet gek. En als ik goed tel komt ze op 300ml melk + 4-6 bekers water/limonade. Hoe groot zijn de bekers? En drinkt ze ook zoveel als je alleen water aanbiedt? Onze peuter drinkt eerder te weinig dan teveel, maar drinkt duidelijk meer als ik zoete drankjes (limonade of sap) geef. Maar als je twijfelt of er iets aan de hand is, dan kun je altijd de huisarts of het CB bellen voor overleg.

2 maanden geleden

Ik vind dit ook niet veel hoor. Tenminste ervan uitgaande dat een beker 200 ml is. Ze zit dan op 4 bekers a 800ml totaal + 300ml aan melk. Is 1100ml totaal. Advies is op deze leeftijd 1000ml aan vocht en zo een advies is nooit op de ml af. Het ene kindje drinkt wat meer, de ander wat minder en ik ga er vanuit dat ze dit zelf het beste aan kunnen voelen. Natuurlijk moet je extremen in de gaten houden maar als je dagelijks zo om en nabij het advies zit is het toch prima? Zie je nog verschil met het warme weer van de afgelopen dagen? Dan kan ik me best voorstellen dat ze wellicht wat meer zou lusten.

2 maanden geleden

Reactie op Bougainville

Kan het zijn dat ze veel zout binnen krijgt?
Denk ik niet. Ik voeg nergens zout aan toe en behalve brood en fruit krijgt ze weinig extra's

2 maanden geleden

Klinkt voor mij niet direct als teveel eigenlijk. Op die leeftijd is 1L voc ...
Grote a-la- Munchkin antilekbeker. Ook wanneer we alleen water aanbieden vraagt ze om meer. Tot 3 maanden geleden kreeg ze thuis eigenlijk alleen maar water (heel af en toe een uitzondering)

2 maanden geleden

Reactie op Kornoelje

Maar een vermoeden van diabetes vind ik helemaal niet ieder ding hoor! Vind ...
Ik heb zelf nooit gedacht aan diabetes, maar door reactie uit de omgeving ben ik wat onzeker geworden