21 Reacties

één jaar geleden

Hier is ze ook net zindelijk (3,5). Wij hebben haar gewoon in een onderbroek laten lopen. Paar ongelukjes geweest maar toen ging het goed. Belonen met sticker en een ijsje en dat werkte hier. Voelt je dochter het wel aankomen als ze moet plassen?

één jaar geleden

Soms lijkt het wel, maar ben me er niet helemaal zeker van! Het is meer dat als ik haar erop zet het gewoon komt, ze zegt het niet zoals ze wel zegt als ze moet poepen . Maar nu met dit lekkere weer inderdaad gewoon eens de luier geheel uittrekken, kan het niet meer als proberen 🙈

één jaar geleden

Snuggles & potty’s 👌👌

één jaar geleden

Wij hebben de luier op een gegeven moment helemaal uitgedaan en op dat moment hebben we echt samen de luiers weggegooid. Het was volhouden tijdens alle ongelukjes, maar uiteindelijk is het gelukt. Het is een pittige periode, maar het gaat jullie ook lukken!! Heel veel succes! 🍀

één jaar geleden

Wij gaan het inderdaad ook zo proberen! Alleen denk dat ik dan het beste in een vakantie of weekend periode kan beginnen aangezien ze naar de speelzaal gaat en weet niet of die zo blij zijn als ze opeens zonder luier komt… 😅

één jaar geleden

Mijn dochter is net mand voor de basic school gestopt met de Pampers en idd heb ik alles om gedaan als jij en zelf met haar na school gegaan om te laten zien kijk hier mag jij allen zonder Pampers en op een dag zei ze zelf ik hoeft geen Pampers meer in ga naar de toilet en zo was het ook ook in de nacht gelijk

één jaar geleden

Reactie op Rv89

Wij gaan het inderdaad ook zo proberen! Alleen denk dat ik dan het beste in ...
Als het na het weekend nog niet volledig is gelukt (wat logisch is), dan zou ik genoeg broeken en ondergoed meegeven. En goed afspreken met de peuterspeelzaal wat nu de bedoeling is; dat ze voortaan zonder luier komt. Bij ons hielp op een gegeven moment een poster met vakjes maken en dan als het was gelukt een sticker plakken. Hij mocht kiezen als de poster vol was, wat hij wilde doen. In zijn geval wilde hij graag naar monkeytown en dat was een goed idee, omdat het dan ook handig is om droog te blijven :)

één jaar geleden

Als het na het weekend nog niet volledig is gelukt (wat logisch is), dan zo ...
Wat een leuk idee! Maar dan een sticker per gelukte dag ? Hihi

één jaar geleden

Reactie op Rv89

Wat een leuk idee! Maar dan een sticker per gelukte dag ? Hihi
Kan per dag of per keer dat het lukt op de wc. Ligt er net aan wat bij jullie kindje past en werkt

één jaar geleden

3,5 jaar, dan heb je toch nog een half jaar? 🫢 ze gaat t echt wel snappen. Met zoon meerdere keren geprobeerd tussen 3-3,5 jaar. Lukte echt niet. 2 mnd voordat hij naar school ging viel t kwartje en binnen 5 dagen zindelijk. N

één jaar geleden

Ze zegt tegen iedereen dat, als ze naar de basisschool gaat, ze niet meer in de broek mag plassen. Denkt ze dan nu dat het wel mag? Is hetgene waar ze op dat moment mee bezig is leuker dan naar de wc gaan? Richting de 4 jaar kan je ook eens naar een kinderbekkentherapeut gaan voor tips of om uit te sluiten dat het niet iets lichamelijks is.

één jaar geleden

Heeft iemand tips om ‘s nachts zindelijk te krijgen? Onze zoon is 3.

één jaar geleden

Mijn tweeling jongens waren voor hun 2e jaar compleet zindelijk. Mijn dochtertje gaat na de zomervakantie naar de basisschool, zij was zindelijk een paar maanden na haar 3e verjaardag. Wel ligt ze nog met een pamper in bed. Ik was het gewoon zat, en bracht haar op den duur zonder pamper naar de peuterspeelzaal. Eerste paar keer extra kleertjes mee. Nu gaat zij zelf naar de wc. Het verschilt zo erg per kind. Zij vond dat natte van plassen vies 😅

één jaar geleden

Inderdaad gewoon in een onderbroek laten lopen en vooral niet op de wc zetten elk uur. Initiatief moet bij haar zelf liggen. Eerste paar dagen vast heel vaak natte broeken maar dan gaat het kwartje vallen. Wij hebben gebruik gemaakt van de zindelijkheidbox. Dit vonden wij een makkelijke en goede handleiding!

één jaar geleden

Hier 1 van 7 waarbij het nog niet onder de knie is. Eerst een hele tijd nog met luier naar school geweest. Mijn enige tip er geen druk op leggen als het echt niet lukt. Heel veel succes!

één jaar geleden

Reactie op HAZELTJE.

Heeft iemand tips om ‘s nachts zindelijk te krijgen? Onze zoon is 3.
Daar moeten ze nog meer aan toe zijn dan overdag. Signaal dat ze moeten plassen moet zo sterk zijn dat ze er wakker van worden. Maar je kan er eens aandacht aan besteden en kijken hoe ie het oppikt. 3 is best jong.

één jaar geleden

Reactie op Love3

Hier 1 van 7 waarbij het nog niet onder de knie is. Eerst een hele tijd nog ...
Is dit medisch dan? Want dat hoor je niet zo vaak

één jaar geleden

Reactie op HAZELTJE.

Heeft iemand tips om ‘s nachts zindelijk te krijgen? Onze zoon is 3.
De blaas capasiteit moet ook voldoende groot zijn, zeg maar, om alles kunnen op te houden tot de ochtend. Drinkt hij ‘s avonds voor het slapen nog ‘veel’? Dan kan je dit wat afbouwen zodat de blaas al minder vol is. Sommige kinderen, wat eigenlijk ook nog normaal is, zijn ‘s nachts pas zindelijk als ze 4 a 5 jaar oud zijn.

één jaar geleden

Vriendin van mij is met haar dochtertje langs de osteopaat geweest. Omdat zij steeds ongelukjes had of op de wc was geweest maar dan kort erna alsnog een ongelukje. Osteopaat kon er wel wat mee, dus wie weet nog het proberen waard.

één jaar geleden

Reactie op frenkel1988

Is dit medisch dan? Want dat hoor je niet zo vaak
We zijn in het UMC Groningen geweest toen hij bijna 6 was voor verder onderzoek. Hier is niks uitgekomen. Het komt vaker voor dan je denkt, en is blijkbaar vrij normaal. Als hij 8 is, en het blijft nog steeds een probleem, dan gaan ze pas weer verder kijken. Hij heeft nu wel medicatie voor zijn blaas. Ik moet wel zeggen dat hij een wat lagere spierspanning heeft, en het motorisch ook allemaal wat lastiger gaat. Het zal vast allemaal met elkaar te maken hebben. Wij houden geduld en er komt vast een moment dat het wel allemaal lukt.