18 Reacties

één jaar geleden

En als je het combineert? Warm eten, maar ook een broodje ernaast?

één jaar geleden

Ik lees even mee. Mijn kindje is pas 1,5 jaar. Tot 1 jaar geen problemen was dol op potjes Olvarit die hoeft ze niet meer, toen heeft ze een paar weekjes met de pot meegegeten maar op de een op andere dag wil ze niks meer, behalve een paar aardappeldingentjes uit de airfryer.

één jaar geleden

Laten mee helpen, ik zet ze vaak op de tripp trapp aan het aanrecht. Dan snij ik paprika en komkommer en tomaatjes etc, kinderen snijden mee (met een gewoon mes waar je zelf je brood mee smeert werkt prima! Niet te scherp maar beter als kindermesjes) en dan neem ik zelf vaak een hapje, hmm lekker proef jij ook eens. En zo heel het gerecht klaar maken af en toe een hapje proeven 😉. En als dat allemaal niet lief lukt zou ik toch echt eens de strijd aan gaan. Hoe lief het ook allemaal klinkt.. vaak snappen kinderen iets heel goed na een paar weken volhouden en eten ze daarna smaakvol mee 🤭

één jaar geleden

Misschien kun je hem betrekken bij het koken? Groente snijden, roeren in de pan etc. Zit het eten ook door elkaar? Mijn kindje wil alles apart. Dus macaroni zonder saus, groente apart

één jaar geleden

En als je 's middags warm eet of hem dan voor de lunch restjes geeft? Of meer gevarieerde broodmaaltijden (bv broodje in de soep dopen)?

één jaar geleden

Zou het kunnen dat je zoon al zo vol zit dat hij ook gewoon geen trek meer heeft? Hier ook een slechte eter. Had steeds de neiging om allerhande (gezonde) alternatieven aan te bieden maar wil het liefst dat hij gewoon met de pot mee eet, dus probeer dat nu wat te minderen met alternatieven. Als hij voldoende trek eet hij miss toch sneller mee..

één jaar geleden

Reactie op Mamavan3meiden123

Laten mee helpen, ik zet ze vaak op de tripp trapp aan het aanrecht. Dan sn ...
Dank voor je reactie! Hij helpt elke avond mee met koken, hij vindt dit erg leuk. We lezen ook veel boekjes over eten maar zodra het bord op tafel komt is het bal. Hoe zou ik toch de strijd aan kunnen gaan? Zit hier nu wel steeds meer aan te denken.

één jaar geleden

Reactie op Glitternagel

Misschien kun je hem betrekken bij het koken? Groente snijden, roeren in de ...
Dat doen we inderdaad maar helpt niet. Hebben alle samenstellingen al geprobeerd, ook variaties in bordjes, bekers. Door elkaar en apart maar niets helpt. Bedankt voor je reactie 😊.

één jaar geleden

Misschien eens proberen om smiddags warm te eten en savonds brood.

één jaar geleden

Misschien belonen voor het proeven? (Stickervel samen maken) En altijd iets vertrouwds op het bord leggen en daarbij iets nieuws, schijnt dat kinderen 13x moeten proeven om iets nieuws lekker of niet lekker te vinden. Heb je wel eens geprobeerd om overdag minder te geven? Qua gezellig maken zijn er heel veel leuke en gezellige bordjes! Gezichtjes van groente en aardappelen.. een berg van puree of een bos van broccoli

één jaar geleden

Ik moet de tips nog lezen maar wil even zeggen dat ik exact dit verhaal tot op de letter zelf had kunnen typen😅 sinds kort patat en gebakken aardappeltjes maar thats it, ook geen komkommer of tomaat tussendoor.

één jaar geleden

Herkenbaar hoor. Ik heb veel aan solid starts gehad maar kan me voorstellen dat je geen zin hebt altijd overal door te scrollen. Wat voor ons soms werkt: - picknicken (bijv gewoon op de grond naast tafel) - zelf mogen opscheppen - zelf mogen strooien, er is altijd wel iets dat je over eten kan doen. Kaas, kruiden, pitjes, een beetje olie - een diy maal, wraps lenen zich hier voor bijv. Alle ingrediënten op tafel en zelf laten samenstellen - niet te streng zijn op hoe er gegeten wordt. Hier gaat nog steeds veel met handen, vind ik prima. - laten helpen koken. Dat is leuk, leerzaam en hier is er dan zo een half gerecht op voor het klaar is. - uit de pan/bakjes/… laten eten. Deze vind ik niet zo ideaal maar soms zorgt het wel voor ineens interesse in eten

één jaar geleden

Heel herkenbaar! Onze dochter eet ook al 2 jaar ofzo geen avondeten meer. Hebben ook echt alles geprobeerd, van belonen tot straffen. Helpen met eten maken, zelf doen, noem maar op. Niks, maar dan ook niks helpt. Op een gegeven moment namen haar groeilijnen ook af. Nu eet ze 's avonds een bordje met komkommer en wat druiven bijv. Vaak met wat appelmoes. Ik ben al blij met dat inmiddels. Haar groeilijnen lopen ook weer op gelukkig. Dus geen tips helaas, maar wel herkenning!

één jaar geleden

Hij is 3 hé? Hier ook een lastige 3 jarige (op eetgebied dan). Tot waanzin kan het me drijven. Het weigeren te proeven. Ik ben de strijd aangegaan met hem. Geef telkens aan dat van de 3 dingen die we opscheppen er 2 geproefd moeten worden. (Dus bij aardappels/groente/vlees moet hij van twee dingen wat eten). Een item mag hij onaangeroerd laten. Verder breng ik variatie aan. Elke dag wat anders. En altijd wat op tafel waarvan ik zeker ben dat hij het lust. Ik schep meer op dan hij moet eten, zo kan ik halverwege een zichtbare hoeveelheid aan de kant schuiven wat hij mag laten liggen. Dus maak ik een compromis: dit mag je allemaal laten liggen, maar dit eet je op. Meenemen boodschappen doen en laten meedenken over wat er gegeten wordt, helpt hier ook. Het blijft een beperkte eter, maar op deze manier leert hij steeds meer proeven. En omdat hij 3 is zijn dit wel dingen die hij begrijpt en hem dus niet boven de pet gaan. Duidelijke regels en afspraak is afspraak hier. We hebben een tijdje bij de kinderarts gelopen omdat hij helemaal niks meer at. Dus vanuit daar zijn wij toch gaan “strijden”. Hier ook het geluk dat hij erg goed gaat op brood, fruit, rauwkost en yoghurt. Dus ik ben niet zo bang dat hij daadwerkelijk tekort komt aan voedingsstoffen. Maar het gemiep ben ik gewoon spuugzat.

één jaar geleden

Mijn zoontje van 2,5 is ook een slechte avondeter, ook al sinds een jaar of 1. Eerder at hij letterlijk alles, maar nu alleen pasta en af en toe vlees en meer wil hij niet. Met als gevolg dat we al maandenlang bijna alleen maar pasta eten 😂 Wat hier helpt: - klinkt wat vies, maar hij is gaan proeven doordat ik hem steeds uitdaagde om eraan te likken. Dat was natuurlijk spannend en gek, dus hij nam overal een likje van zei dan heel hard IEWL BAH! Maar nu, maanden later, zijn we van likjes ineens toch naar echt proeven gegaan. Hij eet het nog steeds niet, of tenminste zelden, maar we gaan langzaam vooruit. - van mijn bord laten 'stelen'. Een spelletje ervan maken. Van mijn bord eet hij af en toe toch beter mee, en als mijn bord leeg is schuiven we dat van zijn bord weer bij mijne op. We geven hem na de lunch niet al te veel meer te eten, en zeker niet te laat. Hij eet wel enorm veel ontbijt en lunch en ook goed fruit etc. Bij de pasta stop ik altijd veel groentes in de saus en die pureer ik dan helemaal fijn zonder stukjes erin, dan krijgt hij toch nog wat binnen. Ik zou er persoonlijk echt geen strijd van maken, eten is altijd al zo beladen en als het een 'straf' word dan duurt het waarschijnlijk nog veel langer allemaal. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze. Succes, ik hoop dat deze 'fase' snel voorbij is en het eten weer leuk word!

één jaar geleden

Hier ook zo'n verschrikkelijke eter. Hij is heel lang, dun en eet weinig, dus ik ben niet zo'n consequente ouder die haar kind enkel avondeten aanbiedt - ik ben al blij als er wat (gezonds) in gaat. Als hij aangeeft dat hij liever brood eet of een banaan, dan krijgt hij dat. Vanavond at hij meerdere plakjes kaas en frambozen. Tja, het is iets?

één jaar geleden

Reactie op Coco88

Herkenbaar hoor. Ik heb veel aan solid starts gehad maar kan me voorstellen ...
Bedankt voor de tips 😃! Ga ze eens uitproberen. Hij houdt wel van uitdaging dus misschien werkt dat wel bij eten! Ik zal Solid Starts eens opzoeken. Bedankt voor je moeite!

één jaar geleden

Reactie op Hopefullfornumber2

Misschien belonen voor het proeven? (Stickervel samen maken) En altijd iet ...
Dat beloningssysteem heb ik nog niet geprobeerd, goeie! Ik wist niet dat er lang overheen gaat voordat ze iets lusten. Interessant!