15 Reacties

één jaar geleden

Ik denk dat je je dochter een groot plezier doet door het haar wel te leren. Nog even, en dan gaat ze misschien een keer logeren en zijn jullie er ook niet om er naast te zitten. Het is weer een stukje zelfstandigheid. Als het meteen goed ging kan je het ook fijn positief oppakken verder.

één jaar geleden

Hmm raar wil ik niet zeggen, maar ik zou het zelf niet willen denk ik. Verhaaltje voorlezen een knuffel en een kus zou voor mij voldoende momentje zijn, maar dat is voor iedereen anders. Wel benieuwd, zij slaapt nooit ergens anders? Zo wel, hoe doet ze het dan?

één jaar geleden

Reactie op Mama Aapie

Hmm raar wil ik niet zeggen, maar ik zou het zelf niet willen denk ik. Verh ...
Ze logeert wel eens bij opa en oma en haar tante. Die blijven er dan ook bij 🙈 Ze slaapt echt snel in dus vandaar niet zo'n probleem.

één jaar geleden

Reactie op Bananana

Ik denk dat je je dochter een groot plezier doet door het haar wel te leren ...
Ja is misschien ook wel zo! Ze slaapt al wel eens ergens anders maar dan blijft diegene er ook bij. (Oma of tante) Dat is ook een "vreemde" omgeving dus vind ik niet zo vreemd. Maar het is nu wel goed om door te pakken inderdaad.

één jaar geleden

Ik zou vooral kijken wat je oprecht zelf fijn vind. Ik vind het soms zo'n westerse gedachte dat kindjes zelf moeten leren inslapen en zo zelfstandig moeten zijn in de nacht. Genoeg landen waar ze met elkaar in 1 ruimte slapen/verblijven en daar worden kindjes ook groot en zelfstandig. Doen dus wat je moedergevoel je ingeeft en wat jij denkt dat je dochter nodig heeft ❤

één jaar geleden

Tja mijn zoontje van 3 valt ook niet zelfstandig in slaap. Mijn man of ik blijven er altijd bij en ik persoonlijk geniet inderdaad van dit momentje. En hij duidelijk ook, dus wij hebben er geen problemen mee. En zoals je zegt; ze worden al zo snel groot😢 Hij slaapt soms bij oma als we allebei in de avond werken en die doet het ook (en zij vind dit zelf ook heerlijk). Zoals hierboven gezegd word, het verschilt echt per land inderdaad. Mijn broer woont in het buitenland en daar is het bijv. heel normaal dat de kinderen sowieso in dezelfde kamer/bed slapen (hebben wel een eigen kamer, voor als ze dat willen). Maar goed, ieder zo zijn ding. Wel moet je er beide achterstaan natuurlijk. Je zegt dat het best lastig ging, wat is lastig?

één jaar geleden

Ikzelf vind niet dat er hier problematisch gedrag is of zo. 5 jaar, zo klein nog, ze geniet toch gewoon lekker van het gezellige momentje met papa en mama 🥰 Welke boodschap geef je je dochter door te zeggen: “we willen je ‘s avonds niet meer voorlezen?” Geen positieve denk ik, als ik héél eerlijk mag zijn. Vraag eens aan je man, zonder vooroordeel, waarom hij zelfstandig in slaap vallen belangrijk vindt. Is hij bang dat ze het nooit zal kunnen? (Ze groeit hier heus wel uit. Ik ken geen enkele tiener die zelf nog wil voorgelezen worden door de ouders om in slaap te vallen.) Vindt hij het gewoon te veel werk? (Misschien in dat geval afwisselen wie voorleest en niet beiden tegelijk zodat één van de twee de handen even vrij heeft?) Of is er een andere reden? (Onze westerse maatschappij is geobsedeerd door zelfstandig slapen dus hij neemt dat misschien onbewust over zonder nadenken?) Een open gesprek met je man hierover zal jullie het verst brengen. En jij mag dan best óók zeggen dat het tegen je gevoel ingaat. En als jullie het niet eens worden dan is het voorlezen ‘s avonds jouw taak en niet meer van hem. Hij moet dat niet doen als hij het niet wil maar jij moet ook niet stoppen als jij dat niet wilt. Je hoeft het als ouder echt niet altijd over alles eens te zijn of alles op dezelfde manier te doen! ☺️ Persoonlijk zou ik erop vertrouwen dat er ooit een dag komt waarop ze zelf zegt dat het niet meer hoeft. En als je dat vertrouwen volgt, hoeft zij zich dus ook niet afgewezen te voelen. En om even perspectief te bieden: waar ga je over 20 jaar meer spijt van hebben? Ik denk niet dat je tegen jezelf zult zeggen: ‘Had ik haar maar minder voorgelezen voor het slapengaan’. (Ik hoop dat mijn reactie niet als negatief of veroordelend wordt gelezen. Dat is 100% niet mijn bedoeling!)

één jaar geleden

Reactie op fleetwoodmam

Ikzelf vind niet dat er hier problematisch gedrag is of zo. 5 jaar, zo klei ...
Nee hoor zie het niet negatief, bedankt voor je reactie! Maar het voorlezen blijven we sowieso wel doen. Het gaat echt om het blijven zitten tot ze slaapt.. Tsja waarom.. Dat weet ik eigenlijk niet 🤣 Ik denk inderdaad het gevoel dat het zo hoort dat ze alleen in slaapt valt.

één jaar geleden

Reactie op liesbeth91

Tja mijn zoontje van 3 valt ook niet zelfstandig in slaap. Mijn man of ik b ...
Fijne reactie, bedankt! Het stukje loslaten vind ik lastig denk ik. Ze mag van mij nog heel lang mij kleine meisje blijven <3

één jaar geleden

Reactie op Mama-1986

Nee hoor zie het niet negatief, bedankt voor je reactie! Maar het voorlezen ...
Ja ik herlas het even, maar je kunt de zin in mijn reactie vervangen door: ‘we willen niet meer bij je blijven tot je slaapt’ haha. Blijft voor mij hetzelfde. Het is ook een compliment he dat ze jullie nodig heeft om rustig in slaap te vallen. Dat betekent dat ze zich bij jullie veilig en geborgen voelt 😌

één jaar geleden

Reactie op Nitij

Ik zou vooral kijken wat je oprecht zelf fijn vind. Ik vind het soms zo'n w ...
Dank je wel ❤

één jaar geleden

Reactie op fleetwoodmam

Ikzelf vind niet dat er hier problematisch gedrag is of zo. 5 jaar, zo klei ...
Ik neem aan dat ze wel voorlezen maar DAARNA niet erbij blijven zitten tot ze slaapt. Ik zou doen waar jij blij van wordt.

één jaar geleden

Wat maakt dat je man dit vindt? Ik vind het juist wel lief zo, ze vertrouwt jullie volledig!

één jaar geleden

Reactie op Ama Ryllis

Wat maakt dat je man dit vindt? Ik vind het juist wel lief zo, ze vertrouwt ...
Ja dat vind ik dus ook. Ben eigenlijk wel blij met deze bemoedigende reacties. Had meer verwacht dat er negatiever op gereageerd zou worden. Net even besproken thuis en mijn man heeft eigenlijk ook niet echt een aanwijsbare reden waarom het anders zou moeten. We kijken wel even hoe t morgen gaat als ze wel zelf wil slapen prima 🥰

één jaar geleden

Reactie op BillyBobby

Ik neem aan dat ze wel voorlezen maar DAARNA niet erbij blijven zitten tot ...
Ja dat had ik even verkeerd gelezen. Maar mijn reactie blijft dezelfde hoor. Niets mis mee als hun dochter graag heeft dat ze erbij blijven tot ze slaapt.