4 Reacties

3 jaar geleden

Op haar zij laten slapen en houdingen afwisselen! Niet te veel op haar rug leggen. Eventueel contact opnemen met huisarts ivm mogelijkheid van starten fysio. Mocht het niet helpen dan is het altijd mogelijk om een helmpje aan te meten. Dit is een mogelijkheid tot 1 jaar. ☺️ hopelijk heb je er wat aan!

3 jaar geleden

Onze dochter nu 4 is geboren met een afgeplat hoofdje. Dit omdat zij de laatste weken voor de geboorte vast heeft gezeten met haar hoofdje in mijn bekken. Hiervoor heb ik vanaf 6 weken na haar geboorte tot de leeftijd van 1 jaar fysiotherapie voor haar gehad. Volgens de fysiotherapeut maakte het niet uit of je een helmpje gebruikte of niet qua herstel van afplatting. Wel dat het helmpje het kind meer belemmerd. Wat je kan gaan doen is de voorkeurshouding van je kind tegen gaan. Slaapt zij bijv altijd met haar hoofdje naar rechts draai het hoofdje in dr slaap naar links. Ook tijdens het liggen in de box kijken babys vaak richting het licht. Draai je dochter zo dat ze haar favoriete plek aan haar niet voorkeurshouding is zodat ze haar hoofd wel moet draaien. Zo heb ik nog 10 tallen tips... tips heb ik allemaal van de fysio en wat ik met onze dochter van de fysio moest oefenen

3 jaar geleden

Onze kleine is nog niet geboren maar wij hebben een speciaal hoofdkussentje aangeschaft waarmee we het hopen te vermijden.

3 jaar geleden

Even een kinderfysio inschakelen. Hebben wii nu ook voor ons mupke. Geven je tips en oefeningen om de niet voorkeurshouding meer te triggeren.