7 Reacties

2 jaar geleden

Dit is heel normaal!! Wat je thuis nog kunt doen (als je dat niet al doet) is soms iets op de gang/boven oid te gaan doen, zodat ze even 'zonder jou' is. Maar dit gaat vanzelf weer over. Een hele gezonde stap in de ontwikkeling.

2 jaar geleden

Ik weet niet hoe dat op de leeftijd van 2 zit, maar ik heb wel ervaring met een jonger kindje. Wat belangrijk is, is dat je voorspelbaar bent. Dus als je zegt dat je weggaat, ook echt weggaan. Er is een PMer die je dochter troost, dus ze is niet alleen. Ik heb veel thuis geoefend, dat ik wegging, maar wel weer terugkwam. Toch huilde mijn zoon lang bij wegbrengen. Het is pas recent gestopt.

2 jaar geleden

Geduld, duidelijkheid en begripvolle medewerkers. Maar als ik het zo lees, wordt daar wel aan voldaan! Mag ze een knuffeltje mee? Heb ooit een kleuter gehad die erg veel moeite had met de overgang van peuter naar kleuter, was maar één lokaal ernaast en veel bekende kinderen. Maar toch ging dat heel moeilijk. Uiteindelijk opgelost met een foto van mama in de klas. Dus soms is het ook even zoeken naar wat er werkt voor een kind. Wat haar vertrouwen en houvast geeft. Het ene kind went nu eenmaal sneller dan het andere. Net gezinsuitbreiding is ook niet ideaal voor een gevoelig kind. Maar je kunt haar wel uitleggen dat ze nu al groot is en daarom naar school mag. En dat je haar altijd weer komt ophalen! Dat vertrouwen moet ze nog even krijgen. En het komt echt goed. Ik heb in al die jaren nog nooit meegemaakt dat een kind niet wende.

2 jaar geleden

Reactie op Ama Ryllis

Geduld, duidelijkheid en begripvolle medewerkers. Maar als ik het zo lees, ...
Ja, ze heeft echt super lieve juffen. Bij de wen ochtend (waar wij als ouders ook even bij mochten zijn) had ze het erg naar dr zin en zag ze ons eigenlijk niet eens meer zitten. En was er ook een ander kindje dat erg verdrietig was, toen hebben wij ook met eigen ogen kunnen zien hoe lief ze zijn met zo een kindje die het even zwaar heeft. Een knuffeltje mag ze dus niet mee vanwege corona. Dat was inderdaad ook mijn voorstel omdat ze erg veel troost kan vinden bij haar knuffeltje. Maar helaas...

2 jaar geleden

Bedankt voor jullie berichtjes! Ik weet in mijn achterhoofd ook wel dat het erg wennen is voor haar en ze hier even doorheen moet. Maar het blijft fijn om die bevestiging te horen van anderen. Het breekt je hart elke keer als je dr zo achter laat, al probeer ik haar daar niets van te laten merken omdat ik weet dat ze op een goeie plek zit.