56 Reacties

één jaar geleden

Mijn zoontje had een intolerantie voor koemelk waardoor ik bij de diëtist terecht kwam. Hij drinkt op advies sinds hij 1 jaar is groeimelk van alpro. Met het girafje erop! Is op basis van soja en een complete vervanger.

één jaar geleden

Reactie op Minienmama

Mijn zoontje had een intolerantie voor koemelk waardoor ik bij de diëtist t ...
Ik zag die idd, en toen ook in de havervariant! Die wilde ik dus eigenlijk halen. Die is ook aangevuld, dus ook een complete vervanger?

één jaar geleden

Wij gaven onze zoon van alpro groeimelk 1-3 jaar. Hier zit extra calcium enzo in

één jaar geleden

Wij gebruiken 2 soorten. Oatly Barista (deze komt qua voedingswaarden het meest overeen met borstvoeding) en Plantygrow van Little Steps, hier zijn extra vitamines aan toegevoegd. Ik geef liever niet teveel soja, vandaar dus de keuken voor haver en plantygrow.

één jaar geleden

Reactie op Lilibet

Wij gebruiken 2 soorten. Oatly Barista (deze komt qua voedingswaarden het m ...
Overigens geen mega betrouwbare bronnen, maar wel moeders die meerdere melkjes getest hebben en alles uitgezocht hebben en beschreven. Dat is op deze leeftijd (boven de 1jr), good enough for me.

één jaar geleden

Ik kreeg laatst deze print screen doorgestuurd. Miss zit hier een optie voor jou tussen.

één jaar geleden

Reactie op Lilibet

Wij gebruiken 2 soorten. Oatly Barista (deze komt qua voedingswaarden het m ...
Ik geef idd ook liever niet teveel soja. Wn zag dus de alpro havergroeimelk waar vitamines en calcium enzo aan toegevoegd zat! Dus dat zou ook een goede keuze zijn toch?

één jaar geleden

Nog een extra tip van @slaapwolkje op insta

VRIEND

één jaar geleden

Wij hebben Oatly met toegevoegde calcium (de blauwe) en Alpro soja groeidrink. Geen haver versie want daar zit erwteneiwit in en daar is ze allergisch voor. Deze 2 afwisselen vind ik prettig☺️. De groeidrink was op aanraden van de diëtiste van de allergie poli. Eerst gaf ik barista maar wil toch liever met extra toegevoegde calcium en (beter) vet kan ze op andere manieren binnen krijgen.

VRIEND

één jaar geleden

Reactie op MiAn52

Ik kreeg laatst deze print screen doorgestuurd. Miss zit hier een optie voo ...
Als je kind echt allergisch is, dan is er een kans van 95% geloof ik dat geitenmelk niet verdragen wordt. Het eiwit van beide lijkt teveel op elkaar. Gekke post eigenlijk! Zal niet van een allergie gerelateerde Instagram zijn.

VRIEND

één jaar geleden

Reactie op Lilibet

Wij gebruiken 2 soorten. Oatly Barista (deze komt qua voedingswaarden het m ...
Klinkt goed, alleen oatly barista lijkt in niets op moedermelk hoor.. het is een goede keuze als je extra vetten aan plantaardige melk wil. Maar er zijn Oatly varianten waarbij het echt minimaal scheelt en die andere toevoegingen hebben. Wij geven de blauwe Oatly met calcium bijvoorbeeld.

één jaar geleden

Reactie op DeniseD

Klinkt goed, alleen oatly barista lijkt in niets op moedermelk hoor.. het i ...
Thanks! Ik ga die ook eens proberen voor onze dochter. Ik blijf altijd zoeken en afwisselen. Wij eten ook vegetarisch en met de kma van dochter maakt dat haar bijna vegan. Ik vind het heel belangrijk dat ze genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt.

VRIEND

één jaar geleden

ik zie hier geitenmelk voorbijkomen, lijkt inderdaad veel op koemelk. Maar dst is ook de reden dat dit bij kma bij de ruime meerderheid van de kindjes ook niet kan. Worden ze even ziek van. Ook een deel van kma kindjes kunnen niet tegen soja. Wij gebruiken de ongezoete havermelk van AH huismerk. Onze dietist gaag aan dat geen speciale opvolgmelk oid nodig is (net als bij gewone kunstvoeding).

één jaar geleden

Alpro groeidrank op basis van haver geven we hier, staat een aap op, dus hier noemen we het apenmelk 😅

één jaar geleden

Reactie op Lauwiene

Alpro groeidrank op basis van haver geven we hier, staat een aap op, dus hi ...
En wij geven dus wel met extra vitamines, want echt gevarieerd eten is heel lastig met een peuter van 2,5, die bestaat vooral uit chocopasta en tomaat 🙈

één jaar geleden

Wij geven bij onze dochter van 1,5 de gewone plantaardige drink ipv de groeimelk. Nooit over nagedacht omdat ze ook gewone melk dronk en er bij de meeste plantaardige drink sowieso calcium en wat vitamines wordt toegevoegd. Voor groeimelk durf ik dat niet te zeggen, maar bij de gewone zijn we bewust voor Soya gegaan omdat dit net als koemelk itt de andere plantaardige varianten hoger in eiwitten is. Wellicht iets om naar te kijken hoe dat bij de groeimelk van haver vs soya zit?

één jaar geleden

Wij gaven destijds wunda erwtenmelk ongezoet, met toegevoegde calcium en vit b12

één jaar geleden

Alpro heeft ook de ‘this is not milk’, haverdrank met calcium, zonder suiker. Ik wissel dit af met soja, omdat soja van nature het meest eiwitrijk is.

één jaar geleden

Reactie op 2020mama

ik zie hier geitenmelk voorbijkomen, lijkt inderdaad veel op koemelk. Maar ...
Dat geit zelfde als koe is, was mij niet bekend. Ik ben lactose intolerant en heb een koemelk allergie, al vanaf baby af aan. Mij is laatst dus geit geadviseerd, maar ik krijg het echt niet weg. Maar goed ook dus dan haha. Bedankt voor de kennisgeving.

één jaar geleden

Bedankt voor al jullie reacties! Keuze genoeg zo te zien. We gaan nu eerst de haver groeimelk van alpro proberen ivm alle toegevoegde vitamines etc. Ander vraagje wel. M'n zoontje is namelijk gek op yoghurt. Welk alternatief kan ik daarvoor geven? Zonder zoete smaakjes, gewoon zoals naturel yoghurt