21 Reacties

2 jaar geleden

Zelf probeer ik wel altijd bereikbaar te zijn, maar dat is meer omdat ik me daar zelf prettig bij voel. Aan de andere kant, mocht er écht iets niet oké zijn, dan lukt het heus wel om elkaar te bereiken (zoals nu ook gelukt is). Dat hij die weg nu ook gekozen heeft voor iets simpels vind ik dan weer wat overdreven, snap dat jij je daardoor een ongeluk geschrokken bent. Hij had bij thuiskomst ook op een normale manier tegen je kunnen zeggen dat hij het wel prettig vind dat je telefonisch bereikbaar bent als hij alleen is met de kleine. Wellicht is hij nog een beetje onzeker?

2 jaar geleden

Dat klinkt inderdaad als onzekerheid die op jou wordt afgereageerd... Ik zou in jouw plaats juist geïrriteerd zijn door dat paniekerige gedrag om iets kleins! Ik vind het zelf een heel vervelende bijkomstigheid van mobiele telefoons dat men verwacht dat je altijd bereikbaar bent, en zou het niet fijn vinden als mijn partner ook zo denkt. Ook als er iets ergs gebeurt, bereikt dat nieuws je vanzelf, via iemand anders, als je een keer op je telefoon kijkt, of als je thuiskomt. Het is vooral naar in een situatie waarin hij niet weet wat hij moet doen, en jouw backup nodig heeft. Onzekerheid dus. Maar ook als dat erachter zit hoeft hij nog niet zo naar tegen je te doen...

2 jaar geleden

Nee hoor, papa’s moeten zeker de onschuldige kleine dingen ook kunnen bedenken. Het klinkt met name als onzekerheid. Vraag hem vandaag eens of hij het allemaal heel spannend vond en of er iets is waarmee je helpend kan zijn een evt. volgende keer. Bijvoorbeeld wat dingen duidelijk in zicht leggen of iets? Toen ik bij mijn dochter weer aan het werk ging had mijn vriend er een handje van om haar huilen op te nemen en die geluidsopnames door te sturen en te vragen wat hij moest doen. Gek werd ik er van want het brak mijn moederhart en mijn hele werkdag naar de klote. Hem dat toen aangegeven wat het met mij deed en hoe een impact zoiets kleins, in zijn ogen, had op mij. Samen besproken wat hij nodig had op de dagen dat hij er alleen Voor stond en tips ed gegeven. Zorgen dat alles overzichtelijk was voor hem, duidelijke taakomschrijving. Heel kinderachtig want je denkt: moeten ze toch snappen? Maar het hielp wel. Nu met volgende kindje ga ik het ook weer zo doen om hem de rust (en ik natuurlijk zelf ook) daarin te geven (al is hij nu best een ervaren papa, maar een baby is voor ons beiden alweer 3,5 jaar geleden).

2 jaar geleden

Oef vervelende situatie! Maar ik ben het met je eens. De vader moet ook de verantwoording gewoon aan kunnen als hij alleen is met je kindje. Ik heb ook echt niet altijd mijn telefoon aan of in de buurt als ik weg ben. En anders of net zo… Misschien is het handig om hier afspraken over te maken met je man?

2 jaar geleden

Heftige situatie zeg! Maar lijkt me idd niet meer dan normaal dat je de andere ouder gewoon moet kunnen vertrouwen om in staat te zijn voor het eigen kind te zorgen, hij is gewoon volwassen en dit doe je toch samen? Wel naar voor jou dat hij zijn onzekerheid op jou afreageert.

2 jaar geleden

Reactie op Mabenaki

Zelf probeer ik wel altijd bereikbaar te zijn, maar dat is meer omdat ik me ...
Helemaal mee eens!

2 jaar geleden

Nee je hoeft niet altijd bereikbaar te zijn. Hoe wil hij dat doen als je naar de film, sauna, enz. gaat? Mijn vriend is ook niet altijd bereikbaar op zijn werk, dat kan gewoon niet in zijn sector. En vind het zelf ook niet fijn/gezond om (op werk) altijd mijn telefoon binnen handbereik te hebben.

2 jaar geleden

Je hoeft je echt niet schuldig te voelen. Mijn vriend kan daar ook zo op doordrammen alleen al uit irritatie. Je mag echt wel eens een keer niet opnemen hoor. En mischien had jij het een paar minuten later gezien en wel terug gebeld toch. Zelf ben ik wel altijd bereikbaar maar vaak heb ik de telefoon op stil laten staan. Maarja goed ik kijk toch zo nu en dan op de telefoon.

2 jaar geleden

Je hoeft je niet schuldig te voelen hoor... Ik houd mezelf altijd in mijn hoofd ik moet alleen altijd bereikbaar zijn als m'n zoontje ergens anders is zoals kinderopvang of bij opa en oma. Maar als m'n zoontje alleen thuis is met papa hoeft ik niet per se altijd bereikbaar te zijn van mezelf hij is de vader dus ook hij kan beslissingen nemen mocht het nodig zijn. Wel ben ik altijd bereikbaar hoor als hij alleen met papa is gewoon puur omdat ik het zelf fijner vind en ik weet dat mijn man het lastig vind on keuzes te maken. Bijv: laatst was ik op vrijwilligers werk maar kreeg mijn zoontje koorts dus wilde mijn man weten of hij daarvoor paracetamol mocht. Ik probeer dan als ik later thuis kom altijd nog met hem te bespreken hoe of wat bijv met die paracetamol wanneer hij dat wel en niet mag/moet geven.

2 jaar geleden

Het vervelende is dat wanneer ik aan hem vraag of het onzekerheid is dat het natuurlijk dikke onzin is. Hij is niet onzeker zegt ie dan. Maar ik heb die tel niet voor niets. Ik weet gewoon dat wanneer het echt nodig zou zijn dat hij kan handelen. Dus ik zie gewoon het nut er niet van. Wanneer ze bij een andere oppas is of bij mn ouders dan zorg ik altijd wel dat ik te bereiken ben want daar heb ik minder vertrouwen in. Maar goed het is vannacht nog uitgepraat en hij gaf aan en zag in dat hij te hard en te boos reageerde. We zijn samen altijd een sterk koppel geweest maar zo zie je maar dat elke relatie zijn onzekerheden kent. Komt ook wel weer goed. Iedereen vooral bedankt voor de bevestiging die ik even nodig had! En de volgende keer wanneer ik wegga gaat de tel weer lekker op stil want hij kan het prima alleen.

2 jaar geleden

Als man: hij moet gewoon zijn shit regelen en als jij er niet bent weten waar dingen liggen. Uiteindelijk is het ook geen raketwetenschap. Natuurlijk kan er een keer wat ergs gebeuren, maar dan moet hij dat ook zelf op kunnen lossen als jij er niet bent om zijn handje vast te houden. Lijkt me niet echt praktisch als hij in een noodsituatie eerst jou gaat bellen voor advies en daarna pas 112. En als hij dat allemaal niet weet/kan of er onzeker over is (kan natuurlijk, ook als je dat in het heetst van de strijd niet toe wil geven), is het misschien tijd om als je samen thuis bent aan jou te vragen waar dingen liggen of een cursus kinder EHBO te doen.

2 jaar geleden

Ik zorg dat ik altijd bereikbaar ben maar neem vaak niet op. Als ik druk ben dan kan ik gewoon niet zomaar opnemen. Hier is de ongeschreven regel dat je dan direct nog een keer belt; bij twee keer achter elkaar bellen neem ik op. Telefoon staat altijd op stil maar als ik weg ben houd ik dat dus wel inde gaten. Neemt niet weg dat ik vind dat man het dan gewoon alleen moet zien te redden als er geen noodsituatie voordoet. Hier ook zo een die dan de helft niet kan vinden maar dat lost hij op door me ff te appen of door gewoon zelfde fixen als ik niet reageer.

2 jaar geleden

Bereikbaar zijn zou ik zelf wel fijn vinden. Stel voor er is echt wat met je kindje dan wil je het wel weten. Maar het is wel aan hem om daarin na te denken waarover hij belt en of het echt spoed is. Geef je ze een keer verantwoordelijkheid zonder een overbezorgde moeder te zijn is het nog niet goed 😅

2 jaar geleden

Natuurlijk hoef je niet altijd bereikbaar te zijn. Jullie zijn toch allebei evenveel “ouder” van jullie kindje? En er vanuit gaande dat je man/vriend gezond van lijf en geest is, is er ook geen enkele reden waarom hij niet precies dezelfde dingen zou kunnen doen/weten/beslissen over jullie kindje als je er even niet bent. Ik heb echt een allergie voor dat aangeleerde hulpeloze gedrag dat ik weleens bij mannen zie. Het is geen hogere wiskunde en het is niet zo dat ik bij de geboorte opeens op magische wijze wist hoe ik een luier moest verschonen, of dat ik een radar heb voor waar de speen ligt, en de billendoekjes bestellen zichzelf ook niet. Dat zijn gewoon taken/zaken die je moet leren en uitvoeren als je een kind heb, dat kan een man prima zelf, die van mij in ieder geval wel.

2 jaar geleden

Haha je moet je niet schuldig voelen hoor. Het is net of ik het verhaal tussen mijn man en ik lees. Ik sta er precies zoals jij zijn. Mijn man kan daarin ook zo dramatisch doen en zeker om kleine onbenullige dingen, ik denk idd ook dat het onzekerheid is maar hij zal dit echt niet toegeven🙄

2 jaar geleden

Soms doen zich nieuwe situatie voor in het ouderschap waar je afspraken met elkaar over moet maken. Ik zou gewoon samen even bekijken wat jullie voor een volgende keer kunnen afspreken. Mijn man en ik hebben soms ook kleine ruzies over bepaalde nieuwe dingen in het ouderschap en dan moeten we voor een volgende keer gewoon duidelijkere afspraken maken waar we allebei tevreden mee zijn.

2 jaar geleden

Ik zou het eens omdraaien: Als hij vindt dat jij altijd bereikbaar moet zijn als mama, geldt dat dan ook voor hem als papa? Ik vind zelf dat papa en mama net zo belangrijk zijn, het is niet zo dat jij de eindverantwoordelijkheid voor jullie kindje draagt. Hij doet nu alsof hij een babysitter was ipv de vader. Kom op zeg! Als er een oppas is bij mijn kind wil ik idd altijd bereikbaar zijn. Maar van mijn man verwacht ik wel dat hij een klein probleem zelf kan oplossen. En als de nood aan de man is mag hij natuurlijk altijd bellen en zeker ook via een collega als hij me niet direct zelf te pakken krijgt, als er iets ergs is wil ik dat natuurlijk weten! Maarrr voor een lullig klein vraagje zou hij bij mij niet moeten proberen via een collega te bellen, dan zou ik hem echt de volle laag geven omdat ik me inderdaad te pletter zou schrikken.

2 jaar geleden

Wat een paniek om niks bij jouw man! snap wel dat jij dat niet leuk vindt. En een collega hiervoor bellen zou ik echt niet oké vinden. Zelf kies ik er wel heel bewust voor om wel altijd bereikbaar te zijn. Uitzonderingen daargelaten. Als je in het vliegtuig stapt is het een beetje lastig bijvoorbeeld. Als er iets is dan wil ik gewoon naar mijn zoontje toe. Hij had vorige week zo erg buikgriep dat hij bijna was uitgedroogd. Ik wil het wel weten bijvoorbeeld als hij moet overgeven of ontroostbaar aan het huilen is. Maar mijn vriend belt wel alleen als er echt iets is. Dus niet als hij de sudocreme niet kan vinden. Denk dat je er gewoon duidelijke afspraken over kunt maken als koppel en dat dit voor iedereen anders is.

2 jaar geleden

Reactie op runbabyrun

Ik zou het eens omdraaien: Als hij vindt dat jij altijd bereikbaar moet zij ...
Haha nou inderdaad. Die volle laag heeft hij gekregen hoor. Andere kant is wel echt dat hij 99 van de 100 keer wel altijd bereikbaar is voor mij. Achteraf hoor ik vandaag dat er meer dingen zich voor gedaan hebben in de fam sferen die hij nu pas aan mij verteld. Ik begrijp zijn frustratie nu beter al keur ik het niet goed. Communicatie is hier weer the key en gelukkig is het nu opgelost.

2 jaar geleden

Soms doen zich nieuwe situatie voor in het ouderschap waar je afspraken met ...
Precies dit.. komt allemaal wel weer goed gelukkig!!