23 Reacties

9 maanden geleden

Ik doe vaak haver (fijn) door yogurt, en dan evt aanvullen met gebroken lijnzaad, fruit, later kunnen er ook noten enzo bij

9 maanden geleden

Pannenkoeken van banaan en haver? Roerei of omelet met wat komkommer en tomaat? Smoothie bowl? Griekse yogurt met fruit of bessen? Muffins van haver en groenten (bij voorbeeld pompoen of courgette en met linzen of soortgelijks erin voor extra eiwitten)… Eigenlijk heel veel wat je zelf zou ook kunnen eten als ontbijt/brunch maar dan let ik altijd extra op met zout en toegevoegde suikers.

9 maanden geleden

ALs je granola spannend vind kan je het ook ff vermalen in keukenmachine. Verder ontbijten we hier mey havermout met melk, pannenkoekjes,brood, smoothie

9 maanden geleden

Hier eet zoon vaak Griekse yoghurt met een geprakte banaan erdoor en een schep havermout. Is zijn favoriete ontbijt.

9 maanden geleden

Polenta met meegekookte peer of ander zoet fruit is ook favoriet. Is in de meeste supermarkten te koop. Heel gezond, ook voor jezelf :-)

9 maanden geleden

Op Pinterest staat een aantal lekkere variaties op pannenkoeken voor peuters

9 maanden geleden

Bananenpannekoeken Yoghurt met chiazaad, pindakaas en fruit Overnight oats met bijvoorbeeld aardbeien Bananenbrood zelf gemaakt Ontbijtmuffins van amandelmeel met blauwe bessen

9 maanden geleden

Wraps, tosti, banaan pannekoeken, yoghurt met fruit, havermout pap (400ml melk, 100gr fijne havermout, handje rozijnen, 1 banaan, 1 appel of peer geraspt en kaneel opwarmen rustig tot de melk weg is en het een goede dikte heeft). Omelet met groenten. Granola doe ik overigens in de blender voor hij het krijgt is het wat fijner en ik laat het even een 15 min in de yoghurt word het wat zachter.

9 maanden geleden

Havermout… hier eten ze iedere ochtend allebei een kom leeg. Soms maak ik het met koemelk, vaker met haver- of sojamelk. Ik doe er meestal ook wat hennepzaad en kaneel doorheen.

9 maanden geleden

Brinta kan toch prima?

9 maanden geleden

Hier geef ik regelmatig havermout. Gewoon de goedkoopste uit de winkel(dus niet speciaal voor kinderen oid). 20gram havermout en 100 ml melk. En dan wissel ik af met wat ik er doorheen doe. Appel met een beetje kaneel. Blauwe bessen. Pindakaas en banaan. Je kan het zo gek niet verzinnen en je kan het er wel doorheen doen. Paar minuutjes zachtjes koken en dan lekker eten 😁 Onze kleine meid heeft een tijdje amper brood(en fruit) gegeten maar zo kreeg ze toch genoeg binnen!

9 maanden geleden

Je kunt echt heel veel verschillende en lekkere variaties met havermoutpap + fruit + notenpasta etc. maken! Daarnaast ontbijt ik wel eens met wentelteefjes (brood in een mengsel van melk en ei dopen) bananen en haver pannenkoekjes, scones van volkorenmeel (ik gebruik dan geen suiker in het recept), overnight oats en chiazaad pudding.

9 maanden geleden

Wij eten iedere ochtend een pan havermoutpap met het hele gezin, iedereen doet daar dan in in wat hij/zij lekker vindt. Voor de kinderen is dat momenteel meestal kokos, kaneel en aardbei.

9 maanden geleden

Thanks voor alle tips! Hij eet vrij veel op een dag dus fruit vaak als tussendoor dus waar ik die kan skippen bij ontbijt doe ik dat soms wel. Maar heb een hoop gezien waar we wat mee kunnen!

9 maanden geleden

Ik geef eigenlijk altijd een bordje van fruit en groenten met een maiswafel/rijstwafel/cracker. Bijvoorbeeld : Halve avocado, 5 snoeptomaatjes, 5 frambozen, eitje + cracker Reepjes komkommer, stukjes peer, maiswafel, eitje.

9 maanden geleden

Ohja en een plakje kaas of een lepel dadelstroop. Iets van beleg wat ze gewoon zo eet of haar dingen in dipt

9 maanden geleden

Mijn zoontje eet yoghurt en musli: havervlokken, boekweitvlokken, chiazaad, hennepzaad en kokos. Hij slikt het zo door 😅

9 maanden geleden

Reactie op Linnnepin

Mijn zoontje eet yoghurt en musli: havervlokken, boekweitvlokken, chiazaad, ...
Appelvezel erbij is ook erg lekker!

9 maanden geleden

Yoghurt, havermout, roerei, fruit, ei/banaan/havermout-pannenkoeken, gewone pannenkoeken, alle soorten cereal .... Wij geven altijd een combi van deze dingen. Wel eigenlijk altijd fruit en een ei erbij want dat eet ze sowieso op. Meestal ook brood, havermout of een pancake erbij. Gezellig ontbijten samen!

9 maanden geleden

Hoeveel havermout en yoghurt geven jullie als bijv ontbijt?