4 Reacties

14 dagen geleden

Als het mooi weer wordt ga ik hem wel zonder luier laten rondlopen, maar ik weet niet of het tegen september gaat lukken

14 dagen geleden

Hey, hier een kind met vermoedelijk autisme (zijn bezig met onderzoek). En hij is nu 90% zindelijk overdag, snachts blijft hij vaak ook droog.Dat heeft best tijdje geduurd, circa 4 weken. Bij ons was verschonen/aankleden altijd drama rn heb toen in opwelling z'n luier uit gelaten🙈 (hij plaste al wel eens op de wc). Met plassen ging het eigenlijk na 2 dagen al zonder problemen, gewoon hem steeds er op zetten, dat had hier wel voorbereidingen nodig. Ik zei dan als de klok op de 6 staat, gaan we naar de wc. Dat hielp hier enorm maar werkt alleen natuurlijk als hij de cijfers herkent. Anders misschien kook wekker oid? Tja poepen 😅 dat was echt een ander verhaal, hij kon het zo in z'n broek doen terwijl hij een minuut terug nog op de wc zat. Dit hebben opgelost door hem steeds klein cadeautje te geven als hij zelf zei dat hij moest poepen en dan ook echt poepte op de wc. Maar dat heeft dus echt 4 weken geduurd, en nu gaat het heel goed. Ook op de opvang, daar heeft hij langer ongelukjes gehad. Maar met dagen die anders/niet voorspelbaar lopen gaat het soms nog gewoon mis. En dan blijft het heel die dag mis gaan 🥲 Hij is trouwens 2 jaar en 8 maanden Hoop dat je er wat aan hebt!

14 dagen geleden

Klinkt alsof hij het al goed begrijpt. Ook heel logisch dat het even minder gaat na een oorontsteking. Zou hem vooral de tijd geven en het positief begeleiden.

13 dagen geleden

Reactie op djowen

Hey, hier een kind met vermoedelijk autisme (zijn bezig met onderzoek). En ...
Ik denk dat het bij ons zeker ook weken gaat duren. Het nadeel bij ons is dat hij maar enkele woordjes kan zeggen