22 Reacties

één jaar geleden

Wij zijn vorig jaar naar Italië geweest met ons zoontje van 9 maanden en dit jaar weer en hij is dan bijna 2. Vond het echt super goed te doen! Wij hebben juist overdag gereden omdat hij niet perse ‘s nachts slaapt in de auto. Lekker vaak stoppen, genoeg entertainment mee, cadeautjes geven onderweg om hem te vermaken, genoeg eten mee 🥰 komt helemaal goed.

één jaar geleden

Wij zijn nu op de terugweg van een vakantie in Toscane. Zijn gewoon overdag gaan rijden en we doen het met 2 overnachtingen, dus ongeveer 5/6 uur rijden per dag en dan met 1 of 2 stops. Meer is, met onze zoon, ook niet te doen 😂 Slapen doet hij maximaal een uur, als hij het überhaupt doet, dus het is aan het einde vooral veel huilen. We hadden een tablet mee voor de zekerheid en die gebruiken we ook echt wel in de auto. Gelukkig vraagt ie verder niet om die tablet. En verder inderdaad veel eten mee haha

één jaar geleden

Wij rijden altijd snachts, ideaal, lekker rustig op de weg en de kinderen (2 jaar en 3 maanden) slapen de hele reis.

één jaar geleden

Ja lekker s nachts rijden. Veel speelgoed, kleurplaten, stickers etc mee. Juf roos op Spotify downloaden (of ander liedjes) en veel spelletjes spelen.

één jaar geleden

Wij houden zelf niet van samen rijden... Als jullie zoontje bv net slaapt en de anderen willen stoppen dan is de kans groot dat hij wakker wordt... Toen wij die kant op gingen hebben wij in Zuid Duitsland een hotel geboekt, veel relaxter omdat je toch wel extra stopt en vaak net iets langer dan alleen een wc bezoek. Voor onderweg lekker veel te eten (fruit en brood) en drinken mee.

één jaar geleden

leuk! ik ga ook eind augustus naar t gardameer😄 voor het eerst met mn baby van 3 maanden , spannend! komt vast helemaal goed. hij is nu een maand oud en als we weg gaan slaapt hij beter in de auto als thuis..😂😋

één jaar geleden

Wij gaan ook naar noord Italië met onze 7 maanden oude dochter! Het is ongeveer 10 uur rijden en gaan het dan over twee dagen verdelen. Baby mag maximaal 2 uur in de maxicosi toch? Hoe doen jullie dat dan als je s nachts rijdt en de baby slaapt?

één jaar geleden

Reactie op Arym

Wij gaan ook naar noord Italië met onze 7 maanden oude dochter! Het is onge ...
Het is alleen & terugreis dat het zo lang is, die 2x zou ik mij er in iedergeval niet druk om maken! 😊

één jaar geleden

Reactie op Eej1986

Wij houden zelf niet van samen rijden... Als jullie zoontje bv net slaapt e ...
Daar heb je ook weer een punt! Wij twijfelen zelf heel erg wanneer wij vertrekken, ook omdat wij allebei gewoon moeten werken nog die dag. Mijn man is vrachtwagenchauffeur dus wel wat gewend qua slaaptijd, en ik zou t eerste stuk rijden zodat hij kan rusten en grotendeels kan rijden.. maar nu twijfel ik dus weer 😅

één jaar geleden

Sowieso niet samen gaan rijden! Lekker je eigen plan trekken qua pauzes en elkaar daar zien..

één jaar geleden

Reactie op Nanda8

Daar heb je ook weer een punt! Wij twijfelen zelf heel erg wanneer wij vert ...
Lekker zelfstandig die kant op gaan ;) Rijdt ook veel lekkerder. En daarna ben je toch gezellig bij elkaar.

één jaar geleden

Wij gaan morgen naar het Gardameer. Wij stoppen 1x in Duitsland en 1x in Zwitserland. Rijden steeds max 4,5 uur op een dag. Onze dochter is 1,5. Wij hebben hiervoor gekozen omdat naar mijn mening het best wel een ding is om nachts te rijden. Je kleintje ligt heel lang in zo’n stoel en wat als je kleintje echt niet wil slapen. Dan zit je wel.. Denk dat in 1x doorrijden best een uitdaging is en dan kom je ook niet relaxed op je bestemming. Dat denk ik haha maar doe vooral wat goed voelt voor jullie natuurlijk!

één jaar geleden

Jaloers dat sommige kinderen de hele weg stil zijn haha. Mijn zoon van 2,5 heeft vanaf 1 jaar altijd gehuild in de auto. Pff moet er niet aan denken om naar het buitenland te rijden haha. Dus sorry geen tips haha. Al zou ik er niet vanuit gaan dat hij de heletijd slaapt omdat jullie 's nachts aanrijden.

één jaar geleden

Ik zou in ieder geval gewoon alleen rijden. Qua stops is het best een gedoe om rekening te houden met zoveel kinderen. En dat kan ten koste gaan van slaap van die van jullie. Wij zijn rond die leeftijd ook naar Italie gegaan met ons zoontje. Onze zoon slaapt in de auto vrij moeizaam (wordt na 30 minuten wakker), dus wij reden juist overdag. Ik kan vertellen hoe wij het deden, misschien heb je er wat aan? We reden 1 dag 6 uur, 1 dag niet (zwarte woud kom je dan uit ongeveer) en 1 dag 6 uur. Op de dagen die we reden volgden we zijn normale schema. Eten deden we wel in de auto, de stops waren echt voor sanitaire stops voor ons en voor hem om de benen te strekken. Officieel mag een kind niet zo lang in de maxicosi, maar ik zou daar niet naar luisteren anders kan je niet op vakantie. We hadden veel boekjes en speelgoed mee (als je in de nacht gaat zijn boekjes misschien niet handig?). Ik zat achterin zodat ik goed kon zien hoe het met hem ging (maar onze zoon was net iets jonger dus zat nog achterstevoren). Liedjes ter afleiding als je kindje wakker is. Rozijntjes mee, etc. Alles voor de rust ;) Het viel me echt alles mee. Het laatste half uur was hij er meestal wel klaar mee, maar verder was het echt gezellig. Mocht je er op de heenweg achter komen dat je kindje niet goed slaapt in de auto in de nacht, zou ik op de terugweg dus juist overdag gaan. Dan raakt je kindje minder vermoeid. Maargoed, wie weet slaapt die van jullie echt goed :)

één jaar geleden

Wij zijn aangekomen in Italië vandaag. Ik moet zeggen dat het wel fijn was met 2 stops dus 1 in Duitsland en 1 in Zwitserland. Maar ik vind toch dat het 3 dagen reizen je ook wel opbreekt. Wij overwegen om de terugreis gewoon de nacht te pakken. Hou je op de hoogte 😜

één jaar geleden

Reactie op lp21

Wij zijn aangekomen in Italië vandaag. Ik moet zeggen dat het wel fijn was ...
Ah fijn dat je berichtje doet! Veel plezier 🌞

één jaar geleden

Als ik terug denk aan vroeger. Is de sfeer in de auto alles bepalend. Gezelligheid vs gemopper. Hoe leuker voor de kinderen, des te sneller het gaat. Mijn kids zijn ontzettend onrustig als wij tijd-stress hebben met inpakken bijvoorbeeld. Verder praktisch: kleinste kids een luier om scheelt stoppen. Een afkruisblaadje per uur voor kinderen die nog niet kunnen klok kijken maar wel willen weten hoe lang nog. Een picknickkleed mee zodat je dreumes ook goed kan bewegen tijdens de stops. Een pop it, nieuwe boekjes (bieb). Autostoel met goede ligstand.

één jaar geleden

Reactie op Nanda8

Het is alleen & terugreis dat het zo lang is, die 2x zou ik mij er in i ...
Het is niet 2 keer.. Het is 2 keer 12 uur achter elkaar… Dat is best intens voor zo’n kleintje.. Wat je wel kunt doen is een wieg voor in de auto huren! Dan kan de kleine liggend slapen.. Ik zou gewoon lekker overdag rijden. Slaapjes doen ze toch wel.. En je kunt overal leuk stoppen en toch een goede 10 uur rijden zonder bekaf aan te komen.. Ik vond persoonlijk een nachtelijke slaap belangrijker dan wat dutjes overdag. Als die kleine ineens niet slaapt om wat voor reden dan ook, dan zit je daar..

één jaar geleden

Reactie op Arym

Wij gaan ook naar noord Italië met onze 7 maanden oude dochter! Het is onge ...
Ik heb de Jane matrix 2 via marktplaats gekocht en is echt IDEAAL. Ik ben nu op vakantie en we hebben de autorit van +/- 10u in 1 dag gedaan. Dan kan je dochter rechtop zitten, als in een normale maxicosi en als je merkt dat ze moe wordt, dan draai je haar een kwartslag en kan je hem laten zakken tot ligstand. Dan kan ze evt slapen of liggen spelen. Kan hem echt aanraden! Je kan die dingen ook huren. Ik heb hem uiteindelijk voor een zacht prijsje 2e hands kunnen kopen.

één jaar geleden

Wij gaan ook een lange autorit maken, hebben op de heen- en terugweg 1 overnachting geboekt. Ik heb een travel tray gekocht voor over zijn stoel, heb (nieuwe) leesboekjes, raamstickers, rammelaartjes/prullaria van de big bazar en hema, knuffels, rozijntjes, soort kleur-magneetbord van action, fidget... allemaal dingen die ik normaal nooit koop maar nu is het nieuw voor onze dreumes en handig voor achterin. En we nemen nog wat duploblokken mee voor achterin, mogelijk kan hij op de travel tray hiermee spelen.