13 Reacties

één jaar geleden

Toch iemand meevragen? Het lijkt me gevaarlijk om met twee kinderen onder de 3 in de ruimte van het zwembad te zijn. Als er met een kind wat gebeurt heb je je handen niet vrij.

één jaar geleden

Ja ik zou toch iemand meevragen of de ene week met de baby en de andere week met je zoontje. Dan kun je altijd in het weekend nog met z'n 4en gaan. Ik zou nooit alleen gaan met 2 van die kleintjes. Wij zijn laatst op zondag gaan zwemmen gelijk om 10uur. Toen viel het echt mee met de drukte in het zwembad.

één jaar geleden

Nadeel is alleen als ik om de week doe moet ik ook voor de ander oppas regelen. Ik heb een super lieve familie maar elke week is toch wel een beetje too much voor zowel mijn familie als voor mezelf. In het weekend is er zwemmen volgens hetzelfde tijdsprincipe als ik hierboven beschreef. En daarna vrij zwemmen. Maar dat vrij zwemmen is juist wat we in corona ook hebben gedaan met de oudste, maar is toch echt wat anders dan echt baby en peuterzwemmen waarbij ze ook echt oefeningen krijgen. En van die oefeningen zie ik nu echt de toegevoegde waarde in. Sorry hoor misschien ongelofelijk zeikerd maar ik dacht misschien heeft iemand het een geniaal idee waar ik nog niet aan heb gedacht. Kan me zo moeilijk voorstellen dat iedereen met twee kinderen alleen nog maar gaat vrijzwemmen of alleen in het weekend zwemlessen waarin het in mijn zwembad wel echt op alle tijdstippen druk is heb ik al ondervonden. Waarschijnlijk omdat al die ouders dan met twee kinderen gaan zwemmen 😂

één jaar geleden

Bij ons in het zwembad is er dan oppas voor de andere kinderen, juist om deze reden! Maar ik lees uit je verhaal dat dat bij jullie niet zo is, helaas.

één jaar geleden

Bij ons is ook iemand met precies dezelfde leeftijden in de groep. Zij gaat eerst met de baby zwemmen, die van 3 vermaakt zich met bandjes prima in het peuterbadje en dobbert ook regelmatig mee met de les. Het is een klein dorp, iedereen kent elkaar en let op elkaar. Er zijn altijd genoeg ouders die eerder zijn en toezicht houden in het peuterbadje. Als de baby klaar is kleedt ze die aan, geeft hem een flesje en legt hem in de box waar je vanuit het zwembad toezicht op hebt. Hij slaapt dan meestal. En dan kan zij lekker zwemmen met die van 3. Ik ben zelf ook van plan om het zo te gaan doen!

één jaar geleden

Ik denk dat er gewoon geen oplossing voor is, als je het in je eentje wilt doen. Misschien eerst vragen of iemand wekelijks kort wilt oppassen? Nee heb je, ja kun je krijgen. Je kunt ook in het weekend met het hele gezin lekker gaan zwemmen

één jaar geleden

Hier komen ouders vaak samen als ze 2 kinderen hebben maar snap ook dat dat niet altijd haalbaar is.

één jaar geleden

Ps mijn moeder ging vroeger met mijn zusjes baby zwemmen (tweeling) en nam altijd een vriendin mee die dat super leuk vond

één jaar geleden

Hier doen mensen het altijd met 2 personen.... je zou hooguit je baby in de maxicosi kunnen laten slapen aan het bad als je met je zoontje gaat. En de andere week met je baby gaan zwemmen en je zoontje bij de oppas laten.

één jaar geleden

Zijn er geen verschillende dagen? Ik zwem op vrijdagochtend met de een en zaterdagochtend met de ander. Op vrijdag past mijn zus 2 uurtjes op de oudste en zaterdags is mijn man thuis.

één jaar geleden

Hier hetzelfde probleem. Onze dochter zwemt nu nog in de babygroep, tot eind juni is mijn man gelukkig extra vrij (ouderschapsverlof) en kunnen we dus blijven zwemmen. Daarna stroomt ze door naar een groep waar ze met een klein groepje zwemmen zonder papa of mama. Wordt dan wel een gesjouw met een baby mee en een peuter omkleden enzo. Maar ze blijft iig in haar vertrouwde omgeving zwemmen. Voor onze zoon hebben we een ander zwembad in de buurt gevonden die babyzwemmen in het weekend aanbieden. Wellicht dat er bij jullie nog een andere optie in de buurt is?

één jaar geleden

Bij ons wisselt de klasjes onder 2 jaar en boven 2 jaar elkaar ook af. De oudere kindjes eerst van 10.00 tot 10.30 en daarna het klasje met baby’s tot 2 jaar. Er zijn moeders die nemen de baby mee in de maxicosi. Ze gaan dan zelf gewoon het bad in met hun peuter, en gaan er af en toe even uit als de baby aandacht nodig heeft. Het zwembad bij ons is wel kleinschalig, dus je bent altijd in de buurt zeg maar. De baby’tjes liggen vaak al lekker in hun zwembroekje omdat het aangenaam warm is bij het bad. Het kan dus prima. Maar ik zou wel af en toe iemand meenemen!

één jaar geleden

Wij gaan om de week met onze dochter zwemmen, momenteel zwanger van de tweede. Voordeel voor ons is dat het op zondagochtend is dus we dan samen kunnen gaan. Wij vinden het wel makkelijk om samen te gaan. Ene zwemt met onze dochter, de ander kleed haar aan na het zwemmen. Momenteel zwemt mijn man met haar omdat ik last heb van bekkenklachten. Mocht wekelijkse oppas geen optie zijn dan zou je om de week kunnen proberen. Snap dat je je bezwaard voelt om wekelijks oppas te moeten regelen maar misschien is om de week wel een optie. Hoop dat je een passende oplossing vind bij ons zou met twee kinderen alleen lastig zijn.