20 Reacties

9 maanden geleden

Ik denk dat dat een persoonlijke keuze is... Ik heb nooit mijn kindje wakker gemaakt omdat ik slaap minstens zo belangrijk vind. Slaapcoaches raden dit dan vaak wel weer aan. Ik persoonlijk zou hem lekker laten slapen.

9 maanden geleden

Het is een persoonlijke keuze. Ikzelf heb altijd zo veel mogelijk laten slapen. Ook omdat zoontje altijd strontchagrijnig is als hij wakker gemaakt wordt. Ik zou dan de voedingen van de rest van de dag wat dichter op elkaar geven. Zeker aangezien hij zelf aangeeft al weer honger te hebben.

9 maanden geleden

Maar als ie om 8.30 wakker is, slaat hij toch geen fles over? Dan is het toch niet erg om hem gewoon volgens schema te voeden, dus om 10.30 weer en dan pas om 14 weer? En hoeft dus niet alles te verschuiven? Ik heb die van mij in ieder geval nooit wakker gemaakt. Vond dat altijd zo zielig. Vind slaap minstens zo belangrijk. Altijd gewoon op die manier opgelost. En volgens mij had je kind ook gewoon weer trek na die verlate fles.

9 maanden geleden

Het is zoals boven gezegd een persoonlijke keuzen. Die van ons kwam ook al snel pas om 8/half 9 sochtends , ik heb m gewoon laten slapen tot hij wakker word. Sinds week of 12 uit mijn hoofd krijgt hij 4x 150 cc en 1x 180cc. Laatste fles 20 uur en slaapt dan de hele nacht door. Met een 6e fles werd hij wakker snachts. Nu 6 mnd en zitten we op de zelfde hoeveelheid en zelfde slaaptijden.

9 maanden geleden

Lekker laten slapen😊

9 maanden geleden

Reactie op Girafje

Maar als ie om 8.30 wakker is, slaat hij toch geen fles over? Dan is het to ...
Dit dacht ik ook bij het lezen van je openingsbericht. Als hij nu om 8u30 ipv 7u de fles krijgt en dan na 2u al weer wil drinken, dan is het 10u30 en zit hij weer perfect op het schema. Of weigert hij dan om 14u de fles? En is het voor jouw dagindeling heel lastig vervelend als het wat verschuift? Zo niet, dan zou ik je kind hierin volgen.

9 maanden geleden

Wij deden het bij onze zoon wel (hij sliep vanaf 11/12 weken door) hij ging in de avond om half 7 naar bed, maakte hem elke ochtend om 7 uur- half 8 wakker. Ik merkte aan mezelf dat ik het heel fijn vond om elke dag hetzelfde ritme te hebben, mijn zoontje ook. De flessen vielen dan ook altijd hetzelfde. (Voor die tijd borstvoeding op verzoek) Vanaf 1 jaar ongeveer zijn we gestopt met hem wakker maken en nu slaapt hij gewoon tot hij zelf wakker wordt, krijgt dan boterham enz.

VRIEND

9 maanden geleden

Met 8 weken vind ik dit erg jong voor wakker maken voor fles. Maar je kan het als je graag wilt uitproberen. Met 6 flessen heb je al een best 'relaxed' Schema voor kindje van nog geen 8 weken. Zelf tot 8 maanden 7 á 8 voedingen gehad 😀. Volg je gevoel, jullie kindje.

9 maanden geleden

Nee, nog nooit gedaan. Vond ik zo zielig Schijnbaar had ie dan nog geen honger en daar profiteer je zelf van doordat je kan uitslapen....😇

9 maanden geleden

Ook bij flesvoeding mag je voeden op verzoek. FV zou niet anders behandeld moeten worden dan BV. Als hij na 2 uur alweer honger heeft kun je hem gewoon geven. Desnoods een fles van 135 ml (120+4). Als je zelf honger hebt ga je ook naar de koelkast en wordt je chagrijnig als iemand zegt dat je nog 1,5 uur moet wachten. Wij vinden het in onze westerse wereld handig als baby's op vaste tijden komen, maar mijn ervaring is dat als je een beetje mee kunt bewegen met je baby (zeker als ze zo heel jong zijn) je veel gelukkiger kinderen hebt.

9 maanden geleden

Lekker je kindje volgen in zowel slaap als voeding.

9 maanden geleden

Reactie op 3maal3

Dit dacht ik ook bij het lezen van je openingsbericht. Als hij nu om 8u30 i ...
Ohh ik had begrepen dat je met kunstvoeding om de 3/4 uur geeft, vandaar dat ik dan voor mijn idee alles moet verschuiven en begin ik te twijfelen of het wel goed gaat als hij dan na 2 uur alweer flink honger heeft en ik hem dan een flesje geef. Ik moest vrij plotseling met kunstvoeding starten omdat ik geen productie meer had i.v.m. menstruatie. Waardoor ik me er niet zo vertrouwd mee voel. Het heeft me wat onzeker gemaakt. Nee hoor om 13.45 wilde hij alweer graag een fles. 🤭 Voor mijn dagindeling maakt het niet uit. Fijn om al deze berichtjes te lezen. 🩵 Dan volg ik hem en kan ik het wat meer loslaten.

9 maanden geleden

Ohh ik had begrepen dat je met kunstvoeding om de 3/4 uur geeft, vandaar da ...
Wij hebben maar heel kort overdag KV gegeven, maar dat deden wij net als de BV ook op verzoek. Gemiddeld om de 4 uur, maar de ene keer zat er 3u tussen en de andere keer 5u. :)

9 maanden geleden

Ik gaf geen borstvoeding maar de fles na 2 weken heb ik het ritme losgelaten en heb ik sindsdien mijn dochter gevolgd. Werkt echt stukken beter

9 maanden geleden

Ja, al vanaf 8 weken is het om 7 uur fles/ontbijt. Hij is nu 16 maanden. Het vaste ritme doen we het allemaal erg goed op.

9 maanden geleden

Ik gaf geen borstvoeding maar de fles na 2 weken heb ik het ritme losgelate ...
Hier dus precies het omgekeerde verhaal. Na 7 weken alles op verzoek doen, wat 1 grote ellende was, zijn we alles op vaste tijden gaan doen. En kregen echt een hele andere baby ervoor terug. Relaxter, geen enkele onrust meer, huilde bijna niet meer, sliep eindelijk overdag en sliep met 8 weken door.

9 maanden geleden

Ik zou hem laten slapen, hij komt vast zelf wanneer hij honger heeft en hij groeit goed zoals je zegt. Mijn zoontje deed dit eerst ook en nu wordt hij standaard tussen 6 en 7 wakker, dus lekker nog even van genieten met elkaar van het uitslapen!

9 maanden geleden

Ons mantra is altijd geweest: slapende baby's maken we niet wakker 😀 Lekker van genieten en zelf ook uitslapen. Prima toch om overdag dan wat frequenter te voeden?

9 maanden geleden

Reactie op M_1986

Hier dus precies het omgekeerde verhaal. Na 7 weken alles op verzoek doen, ...
Ja de 1 gaat er beter op dan de ander ik kreeg er amper wat in met vaste tijden.

9 maanden geleden

Reactie op Pufje94

Ons mantra is altijd geweest: slapende baby's maken we niet wakker 😀 Lekk ...
Tijdens de borstvoeding deed ik dit ook en was hij inderdaad een stuk relaxter, en ik ook. Ik heb de 3/4 uur gewoon verkeerd opgevat. We gaan hem weer lekker volgen, want hij was erg tevreden altijd 🥰