11 Reacties

17 dagen geleden

Hier ook strijd met haren wassen. Niets bijzonders gebeurd, altijd zo geweest. Ik gebruik meestal een washand om zijn haren nat te maken of uit te spoelen. Het is geen perfecte oplossing maar geeft minder problemen dan spoelen. Ook mag zoontje zelf de douchekop vasthouden en vraag ik of hij daarmee zijn haren nat wil sproeien. Hij raakt nog niet de helft maar goed, half jaar geleden deed hij het helemaal niet dus dat is vooruitgang. Verder probeer ik te laten zien hoe ik het zelf doe (hoofd achterover), ook echt tijdens het douchen en laten zien dat ik geen water in mijn ogen krijg en zelfs kan praten maar dat heeft tot nu toe geen resultaat. Afgelopen zondag zijn we begonnen met baby- en peuterzwemmen in de hoop dat dat uiteindelijk ook gaat helpen.

17 dagen geleden

Hier mag hij een washandje tegen zn ogen houden, dat hielp heel goed.

17 dagen geleden

Wij hebben dit ook heel lang gehad bij ons zoontje! Uiteindelijk is het "vanzelf" goed gekomen. Spelen onder de douche, samen douchen, hij met sproeier papa natmaken. Eerst haren wassen met een bekertje, toen met een emmer en uiteindelijk zelfs de sproeier over het hoofd!!

17 dagen geleden

Hier hielp een grote duikbril enorm (met neus er ook bij, zeg maar, niet alleen de ogen bedekt). Bij de decathlon hebben ze kleine maten die mijn 2,5 jarige mooi paste. Hij is zelf mee geweest en heeft 'm zelf uitgezocht. Het is nu nog steeds niet z'n favo deel, maar doordat er geen water meer bij z'n ogen komt kan ik wel zonder drama z'n haar wassen.

17 dagen geleden

Vroeger toen ik zelf klein was deed ik altijd een goede dikke washand dubbel voor de ogen. Dan werd het ook nagenoeg niet nat

17 dagen geleden

Idd washandje voor z’n oogjes houden. Werkte bij mij vroeger heel goed 😃

17 dagen geleden

Ja, een washandje! Kreeg ik vroeger ook en ben van plan dat zelf ook toe te passen als het nodig is :)

17 dagen geleden

Hier ook washandje voor oogjes. Douchen vinden ze allebei niet erg leuk. Vaak zet ik ze even in bad. Gewoon baby bad. Die van 3 kan er alleen met gestrekte benen inzitten. Soms gaat ze liggen 🤭 helemaal opgevouwen. Die van 1 gilt t uit bij douchen en bad niks aan de hand..

17 dagen geleden

Bedankt voor de tips ik ga dan beginnen met een washandje. :)

17 dagen geleden

Misschien is zoiets ook een optie?

17 dagen geleden

Hier ook met een peuter van drie jaar. We wassen haar haar echt 1 keer in de 2 maanden want ze wil het echt niet. Wat wel helpt is een kikker washandje en dan gaat ze steeds met kikker praten. Kikker heeft ook zeep en zeept haar in etc… Maar alsnog is haren wassen een crime. Ik denk t gaat vanzelf over, tot die tijd weinig haren wassen🤷🏼‍♀️