4 Reacties

19 dagen geleden

Hier is de afspraak. (Meisje 2.5 jaar, sinds november woont papa niet meer bij ons) je gaat slapen in je eigen bed. Wordt je snachts wakker, dan mag je bij mama slapen. Ik moet zeggen, het werkt hier goed.

19 dagen geleden

Als het met de dutjes wel lukt zou ik dat er natuurlijk sowieso in houden Ben zelf van de weg van de minste weerstand en ook dat alles ee fase is. Misschien lukt het over 3 maanden weer wel.. belangrijkste is dat ze chill gaat slapen toch? Geen stress rondom een eigen bed en slapen (zo zie ik het)

19 dagen geleden

Mijn zoon had ook zo’n fase. Geef er gewoon aan toe en maak geen strijd. Blijkbaar heeft ze je even nodig. Als ze haar middag dutjes gewoon in haar eigen bed doet dan is daar ook geen angst oid voor. Mijn zoontje heeft 1,5 week bij me geslapen en was toen ook zo weer in zijn eigen bed

19 dagen geleden

Geen strijd ervan maken. Je kan een beloningssysteem proberen. Verder veiligheid waarborgen door te vertellen dat je niet weggaat, maar dat je beneden bent/ ook gaat slapen etc. Dit lijkt mogelijk in eerste instantie weinig effect te hebben, maar ik ben van mening dat het benoemen uiteindelijk echt wel werkt (althans, bij mijn dochter). Ze weet wel dat jij uiteindelijk toegeeft en daar gaat ze voor. Ik denk dat je ook moet proberen voet bij stuk te houden. Sterkte!