7 Reacties

2 jaar geleden

Elaine Aron is de vrouw voor jou. Google even naar haar en je vindt veel informatie

2 jaar geleden

Mocht je trouwens specifieke vragen hebben, stel ze! Ik help mensen thuis bij opvoedproblemen. Ik kan natuurlijk niet beloven dat ik alles weet en dat alles werkt, omdat ik jullie niet ken, maar proberen kan altijd 😃

2 jaar geleden

Hoogsensitief ouderschap van Bieke Geenen is een echte aanrader met heel way handvaten!

één jaar geleden

Reactie op RosieJoe

Mocht je trouwens specifieke vragen hebben, stel ze! Ik help mensen thuis b ...
Hoi, ik zag deze reactie dus ik dacht misschien kan je mij helpen :) Geen opvoedproblemen, maar een meisje van bijna 3 van wie ik vermoed dat ze hoogsensitief is. Maar hoe kom je hier zo jong achter dat dit zo is? Mijn man heeft moeite met haar begrijpen 'ze moet gewoon gaan slapen' 'er is niks aan de hand waarom doet ze dan zo'. Dus ik wil een boek voor hem kopen om het wat duidelijker te maken allemaal. Zelf ook wat handvaten nodig, vooral bij het leren van zelfstandigheid bij haar, en haar het liefste leren dat als iemand anders boos of chagrijnig is, dit zich niet zo aan hoeft te trekken. Maarja, dan moeten we wel weten of het echt hooggevoeligheid is of niks, of wat anders. Het sterkste wat we merken is haar reacties op boosheid, hoeft niet eens tegen haar te zijn. Ze is extreem verlegen naar onbekenden. Qua taal en begrip best ver. En helpt altijd kindjes die verdrietig zijn. Kat uit de boom kijker. En super gestrest bij veranderingen zoals vakanties, oppas. Erg bang dat we weg gaan als ze naar bed gaat (mijn man moet nog maals 3x geruststellen als ik even boodschappen ga doen savonds). Heel verhaal sorry, eigenlijk ben ik gewoon benieuwd of je HSP kan testen ofzo. Alvast bedankt.

één jaar geleden

Laat mij maar even van Lois Kruidenier is een aanrader!

één jaar geleden

Reactie op cnthsnck

Hoogsensitief ouderschap van Bieke Geenen is een echte aanrader met heel wa ...
Hier ook blij met dit boek!

één jaar geleden

Reactie op Bananana

Hoi, ik zag deze reactie dus ik dacht misschien kan je mij helpen :) Geen o ...
Wat naar dat je man moeite heeft met het te begrijpen. Hsp is te testen, maar is geen diagnose oid. Je kunt het zien als een verlengstuk van haar karakter. Je schrijft in het begin en op het eind over het slapen daar moeilijk verloopt. Hebben jullie daar toevallig een ritueel van gemaakt al? Bij Hsp kids werkt voorspelbaarheid ontzettend goed. Als zij weet (en herkent) hoe iets herhaaldelijk gaat, hoeft ze niet onzeker te zijn over de afloop van een situatie. (Zoals bijvoorbeeld het boodschappen doen van papa.) Je schrijft ook dat zij zich niet zo hoeft aan te trekken wat iemand anders voelt. Hoe zie of merk je aan haar daar zij daar last van ervaart? :) Er zijn dus testjes, simpel online te vinden ook. Ook weer van Elaine Aaron 😃.