12 Reacties

9 maanden geleden

Wat zielig! Veel beterschap. ORS aanbieden. Waterijsjes. Natte lappen waar ze op kan zuigen. Knijpfruitjes.

9 maanden geleden

Kleine slokjes water geven om De 10 minuten, niet een glas in 1 keer. Eten is minder belangrijk dus dat zou ik even zo laten. Waterijsje te eten geven. ORS geven

9 maanden geleden

ORS geven idd, ik bied dat vaak met een spuitje of lepeltje aan. Op een gegeven moment deed ik elke 10-20 min zo’n lepeltje. Erg arbeidsintensief maar de huisarts gaf aan dat ik op die manier een opname met uitdroging voorkomen had. Arm kind, beterschap!!!

9 maanden geleden

Reactie op Fendy

Wat zielig! Veel beterschap. ORS aanbieden. Waterijsjes. Natte lappen waar ...
Natte lappen, wat bedoel je daarmee

9 maanden geleden

Och wat sneu, buikgriep is zo ellendig. Onze dochter van dezelfde leeftijd had dit laatst ook. Ik heb haar naast me in bed gelegd met haar hoofd op een handdoek en een stapel handdoeken/hydrofielen bij de hand. Manlief in haar bed. Elke keer als ze overgaf handdoek verschonen en haar een slokje water geven en haar laten weten dat ik er voor haar was. Het enige positieve aan dit soort virussen is dat ze vaak kort maar krachtig zijn. Je kan trouwens ook dit nog checken: https://www.thuisarts.nl/overgeven/mijn-kind-geeft-over Heeeel veel beterschap!

9 maanden geleden

Reactie op Stinapa

ORS geven idd, ik bied dat vaak met een spuitje of lepeltje aan. Op een geg ...
Wij kregen bij onze dochter van bijna twee het omgekeerde advies van de hap toen ze niets binnen hield: juist alleen drinken geven bij echte dorst zodat de maag en darmen tussendoor even rust kunnen krijgen. Daarmee verminderde het spugen aanzienlijk. Bij hele kleintjes is het een ander verhaal maar zodra ze wat ouder en steviger zijn is denk ik een beetje afhankelijk van het beloop wat wijsheid is. Ors vonden ze bv echt niet nodig zolang ze helder en alert was en nog wel wat plaste.

9 maanden geleden

Reactie op anoniemietje

Wij kregen bij onze dochter van bijna twee het omgekeerde advies van de hap ...
De tendens in ziekenhuizen is sneller ORS en ondansetron geven bij kinderen met buikgriep. Maar het loopt inderdaad gemiddeld natuurlijk gewoon goed af. Wel interessant dat alle adviezen zo verschillen (wat ze bij jou zeggen en wat ze bij mij zeggen). Gelukkig kunnen oudere kindjes idd wel wat hebben!

9 maanden geleden

Mijn dochter van 2 jaar heeft het deze week ook gehad. Zo zielig als ze zo klein zijn. Ze wilde geen ORS maar wilde de hele tijd drinken. Dat kwam er dan weer uit. Dus kleine beetjes water geven. Omdat ze geen ORS wilde heb ik haar een zakje zoute chips gegeven van Pop’d. Soort van magere gepofte chipjes. Die heeft ze voor de helft op gegeten en dat ging goed. En dan na de middag nog eens sneetje peperkoek aangeboden. De dokter gaf aan zout en suiker vandaar.

9 maanden geleden

Veel beterschap! Zo ellendig altijd 😭 Hier wilde m’n zoon wel appelmoes: waarschijnlijk ook door de frisse smaak. Als hij iets wilde eten, maakte ik een puree van aardappelen en broccoli (ook met wortel als ik die heb). Bij het pureren gebruik ik iets meer zout dan normaal. Als je misselijk bent, wil je het liefst niet kauwen. Puree gaat er makkelijker in. Daarnaast natuurlijk vaak water aanbieden. Beterschap!

9 maanden geleden

Reactie op Meisjespapa

Natte lappen, wat bedoel je daarmee
Hydrofiele doeken

9 maanden geleden

Reactie op anoniemietje

Wij kregen bij onze dochter van bijna twee het omgekeerde advies van de hap ...
Ik heb dit advies ook gekregen van de HAP. Inderdaad niks te drinken geven, om zo rust te krijgen in het buikje. Succes!

9 maanden geleden

Vooral letten op uitdroging, dus in de gaten houden of ze nog genoeg plast. En met het oog op uitdroging ORS door haar water doen en kleine slokjes aanbieden. Beterschap!