8 Reacties

één jaar geleden

Mijn dochter is nu 12 (volgende maand 13) Heeft twee keer buisjes gehad, mijn zusje vroeger ook een aantal keer. De ene keer na een paar maand er alweer uit de andere keer duurde het jaren. Bij mijn dochter merkte ik het aan een "lek oor" echt heel ranzig en wrijven, veel huilen. Had ze weer buisjes was ze idd weer een ontzettend vrolijk meisje. Bij mijn zusje gingen ze er constant snel uit en die heeft op een gegeven moment (weet niet zeker of het de juiste benaming is) maar ik dacht een kunst trommelvlies gekregen ivm vaker buisjes plaatsen wat niet helemaal goed zou zijn heeft ze die toen gekregen en nooit meer last gehad. Maar ik weet iig dat ze er weer snel uit kunnen gaan..

één jaar geleden

Reactie op FL_J

Mijn dochter is nu 12 (volgende maand 13) Heeft twee keer buisjes gehad, mi ...
Dank voor je reactie! Ik ben heel benieuwd wat de kno gaat zeggen. Hopelijk niet zo snel weer onder narcose… Ik kijk in ieder geval weer uit naar die vrolijke tijd ☺️

één jaar geleden

Ik kan alleen uit ervaring van mijn eigen oren spreken, maar een buisje herkent een lichaam als dat het niet eigen is. Dus zal het proberen eruit te werken. Dit kan dus soms al heel snel gebeuren. Dus misschien dat de buisjes er al uit zijn bij je zoontje? Goed dat je het laat controleren bij de kno arts. Ook zie ik dat je schrijft over oren laten uitspuiten, dit doet normaal een huisarts. Kno arts deed dit bij mij nooit. Als de buis van eustachius misschien nog wat smal is en je gaat daar een hoop waterdruk op zetten beschadigd dit je oor alleen maar en blijft daardoor water achter in je oor wat niet weg kan en juist gaat ontsteken. Bij mij was de enigste oplossing buisjes, oordruppels bij ontsteking en soms oren laten uitzuigen door de kno arts. En heb je na het plaatsen van de buisjes wel de oren droog gehouden? Dus niet haren wassen enz? Daarmee kan het namelijk ook weer beginnen en de buisjes eruit gaan. Hopelijk is je zoontje snel van deze ellende af, zo sneu als een kind pijn heeft.

één jaar geleden

Reactie op Rensketje

Ik kan alleen uit ervaring van mijn eigen oren spreken, maar een buisje her ...
Dankjewel voor je reactie!! Ik vermoed dan inderdaad dat ze er al weer uit zijn 😓 het contrast is zo groot met die ene week dat ze geplaatst waren! Zo goed mogelijk droog proberen te houden, maar misschien toch iets misgegaan bij het wassen… We kunnen gelukkig vanmiddag al terecht bij de kno!

één jaar geleden

Reactie op hestermusje

Dankjewel voor je reactie!! Ik vermoed dan inderdaad dat ze er al weer uit ...
Misschien ken je de tip al, maar voor een volgende keer met wassen theekopjes op zijn oren houden. Wat fijn dat je zo snel terrecht kan. Heel veel succes vanmiddag! Laat je weten hoe het is gegaan?

één jaar geleden

Reactie op Rensketje

Misschien ken je de tip al, maar voor een volgende keer met wassen theekopj ...
Goeie tip! Dankjewel!! Ik laat het weten 😊

één jaar geleden

Nou, goed nieuws! Ze zaten nog helemaal perfect :-) Geeeen idee waarom het contrast in humeur dan zo extreem is, maargoed laten we het maar houden op een fase 😇

één jaar geleden

Reactie op hestermusje

Nou, goed nieuws! Ze zaten nog helemaal perfect :-) Geeeen idee waarom het ...
Wat fijn dat de buisjes nog goed zitten en dat het niet van zijn oren vandaan komt. Dat is een pak van je hart🤗