18 Reacties

één jaar geleden

Of een second opinion als het niet goed voelt!

één jaar geleden

Ik had als kind (en nu nog steeds) behoorlijk last van eczeem. Juist na zwemmen in een zwembad met chloor vlamde het flink op! Daarna altijd veel last en pijn er van. Dus dit klinkt voor mij als een hele bijzondere behandeling, maar hij zal het vast niet voor niets aanraden

één jaar geleden

Ik persoonlijk met ook mijn eigen verleden in eczeem zou het ook niet doen. Maar ergens denk ik hij adviseert het niet voor niks en inderdaad als je het niet vertrouwt zou ik een second opinion aanvragen. Verder wat bij mij vroeger werd gedaan als onderdeel bij een intensieve therapie is een olie bad. Een vol bad werd gevuld met een shot glaasje olijfolie (uiteraard bij een babybad misschien een dopje). Hier moest ik dan 20 min in zitten. Daarna alleen afspoelen en afdrogen (deppen). Verder niet te warm en niet te vaak 2a 3 keer in de week maximaal en zo min mogelijk zeep gebruiken

één jaar geleden

Als ik naar het zwembad ga dan branden mijn handen met eczeem ontzettend erg. Ik zou een seconde opinie vragen

één jaar geleden

Naar mijn idee is dit wel een bijzonder advies. Ik heb psoriasis en inderdaad net als jasminevb juist na contact met chloor veel last. Ik zou persoonlijk niet zo snel mn peuter in een chloorbad doen en zou dan ook advies van een andere dermatoloog inwinnen, zeker omdat jij ook dit advies in twijfel trekt. Zou zeker niet iets doen waar jij je niet goed bij voelt. Maar wellicht dat iemand hier wel ervaring hiermee heeft en je gerust kan stellen.

één jaar geleden

Geen idee of het een goed idee is of niet, ik ben geen arts. Wat volgens mij altijd een goed idee is, is luisteren naar je gevoel. Als dat zegt niet doen, dan zou ik het niet doen. En, zoals eerder al geopperd, wellicht gaan voor een second opinion.

één jaar geleden

Ik heb dit wel vaker gehoord. Het is ontsmettend en anti bacterieel en kan daarom een bijdrage leveren aan het verbeteren van eczeem klachten. Het is ook niet te vergelijken met zwembad water. Dat is namelijk minder chloor maar ook vaak vervuilder. Ik zou nog eens bellen met de arts om af te stemmen hoe je dit het beste kan doen met een kind. Hij heeft er vast een idee bij. En twijfel je aan het advies, vraag dan een second opinion.

één jaar geleden

Ik heb al sinds kind zijn al eczeem en chloor maakt het juist heftiger omdat het enorm uitdroogt. Ik zou eerder nog denken aan een zeezoutbad dus als je twijfelt google het eens en vraag anders een second opinion aan!

één jaar geleden

Wat bizar dit advies van de dermatoloog. Luister naar je gevoel! Heb je al een badje met havermout en of moedermelk geprobeerd? Wellicht een tip

één jaar geleden

https://puurgelukstore.nl/products/shea-boter-15ml Probeer dit eens! Wonder middel😍

één jaar geleden

Als je van eczeem af wilt moet je de oorzaak vanaf t begin aanpakken. Mijn zoontje (2) heeft sinds de geboorte eczeem sinds ik probiotica druppels gebruik dagelijks heeft hij er geen last meer van. Als er iets mis is in de darmflora kan dit voor eczeem zorgen. Probiota zorgt ervoor dat de verstoorde darmflora weer beter werkt, waardoor geen eczeem meer. Wij gebruiken probiotica druppels voor kinderen van het merk vitals.

VRIEND

één jaar geleden

Wat🙄.. nog nooit gehoord! Geen dermatoloog gesproken maar ben al 2 jaar bekend op de allergie poli (wel al bijna 2 jaar eczeem vrij) en ik zit ik meerdere allergie groepen waar kindjes veel eczeem hebben. Dit echt nog nooit gehoord en 10 minuten in een chloorwalm lijkt me echt niet goed.. ik zou eerder adviseren om in de zee te springen eigbelijk🙄. Op Facebook zijn fijne allergie groepen, misschien kun je het daar vragen? Daar zitten een paar honderd tot par duizend leden wa waarvan het overgrote deel bekend is met eczeem. Andere vraag; waar komt de eczeem door? Waarom niet de oorzaak aanpakken?

VRIEND

één jaar geleden

Reactie op DeniseD

Wat🙄.. nog nooit gehoord! Geen dermatoloog gesproken maar ben al 2 jaar be ...
Mijn dochter had eczeem in haar knieholtes (door koemelk, achter gekomen met vaste voeding). Het duurde even voordat dit wegging en op vakantie zei de kinderarts m; ga vooral met haar de zee in (ik zat daar voor haar verkoudheid en vliegen). Indië vakantie verdween de eczeem als sneeuw voor de zon door de zee en de zon☺️.

één jaar geleden

Reactie op MTZ

Als je van eczeem af wilt moet je de oorzaak vanaf t begin aanpakken. Mijn ...
Dit is niet altijd waar. Ik leef al vanaf mijn geboorte met eczeem en er is geen dieet of druppel die het oplost. Geen alternatieve arts of middel die het probleem van binnenuit kan oplossen. Ik ben het met je eens dat het goed is om op zoek te gaan naar triggers voor eczeem om te kijken of die weg te nemen zijn maar dit soort advies kan ook zorgen dat mensen onnodig lang wachten met smeren van hormoon zalf etc.

één jaar geleden

Reactie op Coco88

Dit is niet altijd waar. Ik leef al vanaf mijn geboorte met eczeem en er is ...
Wat jammer dat het niet helpt bij jou. Het hoeft echt niet heel lang gebruikt te worden om het effect te zien. Bij mijn zoontje verdween de eczeem echt heel snel. Wel is het zo dat als we ermee stoppen dat het weer heel snel terug komt. Hormoon zalf voor een klein kind is ook naar mijn mening niet de aller beste oplossing voor een kleintje. Mijn huisarts wilt ook geen hormoonzalf voorschrijven zolang dit blijft helpen omdat hij vindt dat mijn zoontje nog veelste jong is. Hij gaf aan dat er een kans bestaat dat het na de 4e levensjaar kan verdwijnen. Dat hopen we dan maar 😊

één jaar geleden

Bedankt voor alle reacties! In mijn familie komt heel heftig constitutioneel eczeem voor, waar mijn broertje in een academisch ziekenhuis voor onder behandeling is (en nu zelfs chronisch onder behandeling met injecties). Dus van huis uit heb ik al heel wat behandelingen, opnames in het ziekenhuis en zalf voorbij zien komen en de bijbehorende ellende. Alleen dit advies heb ik nog nooit gehoord. Online kan ik er wel iets over vinden, maar dan met name praktische info voor volwassenen. De onderzoeken naar de effectiviteit van een chloorbadje, die ik online kon vinden waren echt met een mega kleine onderzoeksgroep (30 patiënten, waarvan de helft ook nog eens een placebo kreeg). Maar hoe je dan praktisch zorgt dat je kind geen water binnenkrijgt etc. dat is echt nergens te vinden. Daarbij is het de vraag of het eczeem is, want eerst was het zogezegd een schimmelinfectie, nu denkt hij aan eczeem/krentenbaard. Maar krentenbaard is retebesmettelijk en mijn dochter heeft in al die maanden nergens last van, dus lijkt me echt niet. In mijn familie komt ook erge psoriasis voor, maar de arts had in 1 seconde al gezien dat dat het niet was. Al met al, een zeer discutabel verhaal. Ik ga denk ik indd op zoek naar een second opinion.

één jaar geleden

Wat een heftig advies zeg! 😨 chloor en urine ook een gevaarlijke combi… Wel eens gedacht om naar reguliere traject, ook buiten het reguliere circuit info te winnen? Ik zou met dit soort klachten altijd advies inwinnen bij een orthomoleculair therapeut en heel goed letten welke middelen je thuis gebruikt (wasmiddel, badschuim, shampoo etc etc).