21 Reacties

één jaar geleden

Ja, dit heb ik ook gedaan vanaf 6 maanden met mijn zoontje en heb tot 16 maanden kunnen voeden! Ik moet er wel bij zeggen dat hij tot 14 maanden en droomvoeding had om 22;00 en tot 10 maanden nachtvoedingen. Die heb ik allemaal uit de borst gegeven dus alleen de dag voedingen nutrilon. Door de nacht / avond voedingen bleef mijn productie dus goed op peil. Voor zijn maagje was het echt helemaal prima! Het is echt een kwestie van proberen. Ik zou de dagboedingen wel rustig afbouwen, over een periode van minimaal een maand bijvoorbeeld. Zo kun je goed ervaren of je productie op peil blijft. Ik vond de combinatie een hele mooie manier en ben ervan overtuigd dat ik het hierdoor zo lang heb volgehouden om te voeden :)

één jaar geleden

Reactie op MomofAandJ

Ja, dit heb ik ook gedaan vanaf 6 maanden met mijn zoontje en heb tot 16 ma ...
Bedankt voor je reactie. Dat klinkt goed! Nu om 2200 de laatste keer en zo rond 0700 weer. Dat zal dan even uit proberen zijn of dat gaat met de productie denk ik

één jaar geleden

Ja hoor kan prima. Zo ben ik afgebouwd met de bv. Op internet zijn afbouwschema's te vinden! Rustig aan met 1 flesje kv per dag beginnen! Niet te snel gaan hoor, het kost echt wel even een paar weken.

één jaar geleden

Het is maar net hoe je vrijheid ervaart 😅 al dat gedoe met poeder, water op temperatuur en flesje lijkt mij echt verschrikkelijk. Ik geef nu 2,5 jaar borstvoeding en vind het echt ideaal. Voor mij is bv juist vrijheid; altijd bij, altijd op temperatuur en ready to drink. Ik vond het vanaf 8 maanden echt makkelijk worden. Gek hè, hoe dat per persoon zo kan verschillen. Je kunt kv en bv prima combineren. Met 6 maanden loop je wel het risico dat je productie terug loopt (redelijk kans, maar hoeft natuurlijk niet). Dus dat is wel iets om op te letten. Als je productie terugloopt en je wil niet helemaal stoppen, moet je weer vaker aanleggen of kolven.

één jaar geleden

Reactie op SGVS

Het is maar net hoe je vrijheid ervaart 😅 al dat gedoe met poeder, water o ...
Vrijheid als in je kan nog eens even weg zonder baby omdat iemand anders dan een fles kan geven....

één jaar geleden

Niets is fijner voor een babymaagje dan moedermelk. Daar is het voor gemaakt. Ik zou het niet doen. Het risico dat je productie daalt, vind ik met 6 maanden veel te groot. Tenzij je die voedingsmomenten gaat kolven, maar als het je om ‘vrijheid’ gaat, lijkt me niet dat je dat wilt. Je productie stabiliseert pas rond een jaar, dus nu slechts in de ochtend en avond voeden zou mij een te groot risico lijken. Zijn er andere oplossingen hoe je meer vrijheid kunt krijgen? Wat mis je precies?

één jaar geleden

Vrijheid als in je kan nog eens even weg zonder baby omdat iemand anders da ...
Ook met borstvoeding kan iemand anders een fles geven.

één jaar geleden

Je wilt niet kolven? Dan kan iemand anders bv geven. Anders zou ik even met cb/lactatiekundige overleggen ipv zelf proberen. Straks is je hele productie weg. Succes! ❤

één jaar geleden

Hangt inderdaad af van persoon tot persoon, maar bij mij is het gelukt. Ik wou nog graag s'ochtends en s'avonds/snachts bv geven, maar ik wou niets steeds de stress hebben dat ik voldoende moest kolven, dus overdag heb ik hem poedermelk gegeven. Ik kolfde wel s'middags en s'avonds om mijn productie op hang te houden. Ik heb dit in samenspraak met een lactatie gedaan, samen een schema uitgewerkt, en persoonlijk vond ik het geld wel waard. Zij was tevens huisarts, dus ik heb enkel de kost van een huistarief betaald. Door dit samen met haar te doen, vond ik ook rust in mezelf ☺️

één jaar geleden

Reactie op Fatarinka

Hangt inderdaad af van persoon tot persoon, maar bij mij is het gelukt. Ik ...
Ik heb het inderdaad precies zoals jij gedaan. Overdag poeder en bij het wakker worden en naar bed gaan nog de borst. Als je rustig afbouwt kun je dit nog heel lang volhouden. Ik vond het heerlijk om weer gewoon te kunnen werken zonder kolven, weer een glas wijn drinken zonder na te hoeven denken enz…. Dus het kan echt wat je wil!

één jaar geleden

Hier geven we n half flesje kv per dag als bijvoeding omdat nu mn productie wat minder is door mijn zwangerschap. Gaat prima wat betreft stoelgang etc, mits je je daar zorgen over maakt. Verder zou ik echt niet zo bang zijn over je productie als je eens in de 2 weken n dagje weg gaat en niet kolft. Pas als je dat stelselmatig gaat doen gaan je borsten minder aanmaken. Als je het echt wil doen zoals je zegt, 2 voedingen per dag kan dat ook prima hoor.. zijn genoeg vrouwen die heel lang bv en kv combineren. Het is alleen lastig als het je toch niet zo bevalt en je wil terug naar het oude, dan gaat t je heel veel moeite kosten je productie terug te krijgen.

één jaar geleden

Om het maagje zou ik mij niet zoveel zorgen maken, de periode van krampen is met 6 maanden wel voorbij gelukkig. Wat wel een risico is dat je borstvoeding zodanig terugloopt dat in de ochtend en avond de borst geven niet meer gaat. Normaal gesproken is pas na een jaar de productie stabiel.

één jaar geleden

Reactie op SGVS

Het is maar net hoe je vrijheid ervaart 😅 al dat gedoe met poeder, water o ...
Als je fulltime met je kind bent is dat inderdaad het geval. Als je fulltime werkt is er absoluut geen vrijheid aan borstvoeding geven overdag. Kolven etc vond ik echt zwaar arelaxed.

één jaar geleden

Reactie op MomofAandJ

Als je fulltime met je kind bent is dat inderdaad het geval. Als je fulltim ...
Precies daarom zeg ik, het verschilt ontzettend per persoon. Ik heb vanaf dat ze 4 maanden was 4x9 gewerkt. Ik vond kolven helemaal niet erg. Voor mij is bv dus wel degelijk vrijheid. Ik zeg niets meer dan dat het dus heel erg persoonlijk is wat vrijheid voor je betekent.

één jaar geleden

Ik geef nu sinds 30 januari 2 flesjes kunstvoeding. De rest (3 a 4 voedingen) geef ik borstvoeding. Zojuist een keer gekolfd ipv live gevoed en 150cc. Flesje kv zijn sinds een week 180cc. Daarvoor was het 150. Ga volgende week nog maar keer kolven om te kijken of de productie wel stabiel blijft. Bang dat het terugloopt of te weinig is… Herkent iemand dit? En hoe is het bij jullie gelopen?

één jaar geleden

Reactie op wen2122

Ik geef nu sinds 30 januari 2 flesjes kunstvoeding. De rest (3 a 4 voedinge ...
Tip: ga therapeutisch voeden en hanteer vaker een kleine fles (wat op de nutrilonpakken staat is achterhaald en wordt niet meer geadviseerd). Hoog ook niet op met 30ml, maar met 10ml. Ik weet niet hoe oud je kindje is, maar gemiddeld geef je rond de 6 maanden 150ml in de fles en bij voorkeur minimaal 6 voedingen. Dat blijft bij te houden met kolven. Met grotere flessen gaat je dat niet lukken (tenzij overproductie wat je eigenlijk ook niet wilt).

één jaar geleden

Reactie op newmommy😍

Tip: ga therapeutisch voeden en hanteer vaker een kleine fles (wat op de nu ...
Dank voor de tip. Meeste doe ik al en voedt ook op verzoek. Hii is nu 3 maand. Ook met enkel bv komt hij 6x dus wil dit wel aanhouden gezien het zijn ritme is. Hij laat trouwens sinds gisteren ook wat in de fles zitten, zojuist nog 50cc over terwijl hij vorige week echt aan het brullen was als hij 150cc gedronken had… idk

één jaar geleden

Reactie op newmommy😍

Tip: ga therapeutisch voeden en hanteer vaker een kleine fles (wat op de nu ...
Heb je trouwens een bron over die 6mnd 150ml? Wil me hier wel even verder in verdiepen maar kan zo niks vinden

één jaar geleden

Reactie op wen2122

Heb je trouwens een bron over die 6mnd 150ml? Wil me hier wel even verder i ...
La Leche League. Dit is de borstvoedingsorganisatie van Nederland waar ook ziekenhuizen informatie weg halen. De adviezen zijn zowel toepasbaar bij bv als kv.

één jaar geleden

Reactie op newmommy😍

La Leche League. Dit is de borstvoedingsorganisatie van Nederland waar ook ...
Oh deze organisatie ken ik zeker:) met minder in de fles is de kleine man echter echt niet tevreden. Ik vermoedt dat hij overdag meer drinkt en snachts minder ;)