13 Reacties

één jaar geleden

Hoe ziet het schema er nu ongeveer uit? Heel eerlijk, bij mij zou er geen kwestie van willen zijn 🙈 je gaat gewoon naar bed om 7 uur. Hier is het, qua slapen, ongeveer zo: rond 0730 wakker, rond 12 uur een slaapje van 2 uur of langer, om 19u (op z'n laatst) naar bed. Dochter is 1,5.

één jaar geleden

Reactie op MarijkeYoshi

Hoe ziet het schema er nu ongeveer uit? Heel eerlijk, bij mij zou er geen ...
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan... Niet elk kind doet zijn ochtend dicht zodra je wel trusten zegt...

één jaar geleden

Reactie op MuppetNoor

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan... Niet elk kind doet zijn ochtend dic ...
Ik zeg alleen wat bij mij zou gebeuren. Wie zegt overigens dat mijn dochter vanaf het begin dat ik dit doe altijd meteen haar ogen dicht deed? 😊

één jaar geleden

Onze dochter van 1,5 gaat ‘s avonds rond 7 uur naar bed. Ze wordt ‘s ochtends altijd rond half 7 wakker, wat prima is met werk etc. Ze gaat thuis dan vaak weer van 9 tot 11 op bed en ‘s middags van 2 tot 4 ongeveer. Ze zit geen moment stil, dus heeft nog veel slaap nodig 😅 Op de opvang is het wat te gezellig om te slapen, dus doet ze meestal maar 1 slaapje van 12 tot 2 ongeveer.

één jaar geleden

Kan je geen tips geven. Zoontje is 16maand maar gaat al heel lang slape rond 19u. Maar omdat hij echt al moe is dan ook. Wrijft dan al in zn oogjes. En slaapt in de week tot kwart voor 7 omdat hij dan naar de opvanh moet. Int weekend slaapt hij tot 9u. Moet zeggen hebben wel een heel goeie slaper… overdag doet hij smiddags een dutje van 12u tot 15u. Mijn dochter van 10jaar heeft tot haar 3jaar snachts melk gedronken. En was altijd vroeg wakker: naar bed gaan was geen probleem, maar altijd vroeg wakker en snachts elke nacht eruit, met zoontje nooit opstaan tenzij hij ziek is. Is je kindje dan ook al moe savonds ofni? Wrijven ze in de oogjes ofzo?

één jaar geleden

Reactie op MarijkeYoshi

Hoe ziet het schema er nu ongeveer uit? Heel eerlijk, bij mij zou er geen ...
Mee eens! Bij ons is hij 's ochtends wakker tussen 07.30 en 08.30 uur. Rond 12.30/13 00 gaat hij weer slapen (ongeveer 1 tot 2.5 uur) en dan 's avonds om 20.00u de nacht in.

één jaar geleden

Mijn dochter van 1.5 gaat tussen 20.00 en 20.30 naar bed. Iets later dan gemiddeld, maar dit werkt voor ons. Overdag slaapt ze tussen 1.5 en 2.5 uur. Zoontje van 6 maanden gaat nog met ons mee naar bed, maar gaat binnenkort naar zijn eigen kamer en gaat dan tegelijk met zijn zus naar bed :) slapen allebei door tot ongeveer 08.00/09.00.

één jaar geleden

Reactie op MarijkeYoshi

Hoe ziet het schema er nu ongeveer uit? Heel eerlijk, bij mij zou er geen ...
Ze worden beide rond 7 uur wakker. Dan ontbijten dan gaat de jongste om 10 naar bed tot 11.15 en dan van 14:00-15:15 dan probeer ik ze om 19:00 in bed te leggen en dan word het drama. De oudste van 2 slaapt overdag niet meer

één jaar geleden

Reactie op lywl

Kan je geen tips geven. Zoontje is 16maand maar gaat al heel lang slape ron ...
Hij wrijft in ze ogen gapen etc ik ben dit vaak al voor om hem daarvoor in bed te leggen maar het lijkt wel of die gewoon niet de slaap kan pakken. Hij is echt super druk dan

één jaar geleden

Ik heb ook een dochter van 1 en een van bijna 3. Afgelopen half jaar heeft de dag er steeds zo uit gezien ongeveer: Tot 6.30/7.30u slapen (of in ieder geval steeds op de kamer blijven boven). Dan direct ontbijten en aankleden. Daarna spelen ze beide even in de kamer terwijl ik de boel in de keuken opruim, wasmachine aanzet. óf we gaan na het aankleden direct even boodschappen doen of wandelen. Om 10u wat fruit en de 1jarige op bed. Die slaapt tot 11.30 ongeveer, even 1op1 tijd met de oudste. En daarna met zn allen lunchen. Dan de 2jarige op bed. Ze gaan dus om en om. Om 14.30 1jarige weer op bed en om 16u kunnen we even wat doen. Om 17u ga ik koken en vermaken ze zich weer even in de kamer samen. 17.30 komt mijn man thuis, die zet ze aan tafel. Na het eten gaan we de ene keer een wandeling/kort fietstochtje maken en andere keer badderen. In de weekenden is het allemaal iets flexibeler maar de slaaptijden van de jongste proberen we in ieder geval 1/2 slaapjes strak te houden. Bedtijd is altijd 19u.

één jaar geleden

Reactie op francesca-24

Hij wrijft in ze ogen gapen etc ik ben dit vaak al voor om hem daarvoor in ...
Misschien werkt het juist beter om het niet voor te zijn. Je kan ook wachten tot hij echt signalen geeft en dan rustig aan naar bed toe gaan. Onze zoon gaat pas slapen als hij echt moe is. Zodra hij de eerste signalen geeft wacht ik zelfs nog heel even. En dan is slapen geen enkel probleem.

één jaar geleden

Bij ons werkte het veel beter om hem op bed te doen nadat hij moe signalen laat zien. Toen we dat voor probeerden te zijn kregen we hem met geen mogelijkheid in slaap maar sinds we hem pas op bed leggen als hij echt moe is hebben we geen problemen meer. We hebben ook een heel duidelijk avondritueel. Weet niet of je dat ook al hebt? Voor het slapen mag hij nog even Bluey kijken op Disney en dan gaan we naar boven en nog even boekje lezen. Sinds een week ofzo hebben we er aan toegevoegd dat we nog even met hem kletsen in bed hoe zijn dag was. We merken dat dit hem helpt om zijn dag te verwerken en dat hij dan minder lang nog zelf ligt te kletsen in bed maar sneller in slaap valt. En ook minder huilen als we weggaan (we hebben af en toe periodes waar hij dit heeft). Dit zit al zo in zijn systeem dat hij al vraagt wat we gespeeld hebben zodra hij in zijn bed zit. Als ik je schema zie lijkt het prima. Misschien kijken naar een avondritueel zodat het al duidelijk is voor hem dat ze zo gaan slapen. Hier werkt het met alles veel beter als we hem voorbereiden op wat er gaat komen (nog 1 laatste keer van de glijbaan etc) dan dat we abrupt dingen stoppen. Wellicht werkt dat ook met slapen.

één jaar geleden

Reactie op francesca-24

Hij wrijft in ze ogen gapen etc ik ben dit vaak al voor om hem daarvoor in ...
Oh wel lastig dan. En ja geef je flesje in de kamer? Bij sommigen helpt dit. Wij doen beneden pyama’tje , zn flesje geven. Tandjes poetsen en naar bedje: en gaat bijna altijd goed. Heel soms zit ie nog wat terug recht of brabbelen. Maar meestal legt ie zich direct neer en slaapt 😅 wel geluk met zn slapen.