7 Reacties

2 jaar geleden

Misschien helpt het om hem juist aan te zetten als ze er is. Laat haar zien dat die niets geks doet en laat haar er weer mee lachen. Als het normaal wordt is het misschien niet meer eng.

2 jaar geleden

Reactie op Karinvd

Misschien helpt het om hem juist aan te zetten als ze er is. Laat haar zien ...
We hebben hem eens aangezet met haar favoriete knuffel erop, maar dat hielp niet. Maar hier zat ik zelf ook aan te denken om hem inderdaad aan te zetten.

2 jaar geleden

Misschien kun je zelf een verhaaltje / boekje maken waar de robotstofzuiger in voorkomt en waar hij heel lief/ de held/ etc. is? Vraagt wat creativiteit maar wie weet!

2 jaar geleden

Onze dochter van 3 is bang van zo’n grote grasmaaier. Zo één van de gemeente waarmee ze grote stukken gras maaien. Ze heeft het er altijd over dat hij over haar tenen zal rijden. Geeeeen idee ook hoe ze aan die angst komt. Als we er één tegenkomen (of een machine waarvan ze denkt dat het er een is) duikt ze achter me weg en verzet ze geen stap meer tot hij voorbij is. Ik neem haar angst serieus, maar ik laat ook elke keer zien en horen dat ik er totaal niet bang van ben. In elk geval niet dat hij over m’n tenen zou rijden. Ik ga ze niet uit de weg, maar ik sleur haar ook niet mee. Aangezien je alles rondom het serieus nemen en laten zien dat er niets engs aan is al hebt gedaan, zou ik ervan uitgaan dat deze angst met de tijd wel overgaat. Daar ga ik tenminste vanuit bij mijn dochter. Gewoon doorgaan met serieus nemen, maar tegelijk ook rustig blijven uitleggen dat er niets is om bang voor te zijn. Mijn dochter is ook ineens bang van spoken in haar kamer. Nu leer ik haar dat ze die kan wegblazen. Eerst deed ik het voor, nu doen we het samen en uiteindelijk zal ze er wel overheen groeien lijkt me. Hoe meer aandacht wij eraan besteden, hoe interessanter het is om aan de angst vast te houden. Want.. aandacht.

2 jaar geleden

Het is voor een 2/3 jarig kind moeilijk om de precieze gevoel/angst uit te leggen. Een kind heeft ook een fantasierijke wereld/beleving. Wellicht is ze bang geworden omdat het een automatisch ding is, die zelf beweegt en alle kanten op gaat. Ze heeft er geen controle over. Zo kan ze in haar beleving denken dat de robot opeens uit het niets kan verschijnen, bij haar verschijnt en haar pijn gaat doen. Als je denkt om weer de robot in haar bijzijn te gaan gebruiken, laat haar eerst ermee spelen zonder de robot aan te zetten, zo kan ze de robot aanraken/aaien. Laat haar de robot een paar keer aan/uit zetten en vertel haar dat het stof/vuil opruimt in huis. Maak desnoods een korte spoor van kleine papierpropjes en laat zien dat de robot de propjes wegzuigt. Of doe een spelletje ermee, wie is als eerste van de ene muur naar de andere muur. Succes, het komt goed!

2 jaar geleden

De robot aaien en van dichtbij bekijken hebben we ook gedaan. Uitleggen dat hij schoonmaakt en de haartjes van de hond opzuigt, zodat mama het niet hoeft te doen, ook. Ik ga er ook vanuit dat dit overgaat en ik realiseer mij dat ze haar gevoelens en angst niet goed kan uitdrukken. Met veel praten proberen wij alles uit te leggen, maar het tillen en gebroken nachten breekt mij een beetje op. (34 weken zwanger.)

2 jaar geleden

Robotstofzuiger verkopen en een ander soort stofzuiger aanschaffen (steelstofzuiger bv).