44 Reacties

3 maanden geleden

Als je het babybadje op de grond in de douche zet dan is het opstaan in het badje toch niet een probleem? Onze dochter doet dat ook, grootste lol. Douchen vindt ze ook niet fijn.

3 maanden geleden

Wij hebben een plastic ronde wasmand van Action nu en ik laat haar zelf spelen met een washandje. Dit gaat nu goed en ze vind het nu gewoon leuk en gezellig. Ik zit er meestal gewoon bij.

3 maanden geleden

Mijn jongste van 1,5 vindt het ook vreselijk. Wij hebben zowel douche als bad, maar neem hem standaard mee met mij onder de douche omdat ik wil dat hij eraan went. Niet leuk, maar wel nodig. Dan is het maar even 10 minuten schreeuwen. Wordt vast minder. 🙃

3 maanden geleden

Wellicht ligt het aan de hardheid van de straal? Wij hebben een handdouche die erg heftig en hard is qua straal. De regendouche is zachter. Mijn dochter vindt het fantastisch onder de regendouche maar met de handdouche hoef je het niet te proberen. Als je die opties niet hebt, dan wellicht de kraan half open zetten waardoor er ook minder water uitkomt. Succes!

3 maanden geleden

Ooit komt het goed, van ons is nu 2,5 jaar en we krijgen haar niet meer onder de douche vandaan 😂🙈 lekker warm mama 🤦‍♀️ hier heeft ze volgens mij best wel lang nog in een badje op de douchevloer gezeten. Daarna het grote bad... en de douche oefende we op vakantie. Daar had je van die gesloten glazen cabines zeg maar... veel diertjes mee, emmer met schuim, kleine flesjes, gietertjes etc. Mama douchen en zij zat er naast, niet onder de straal... en dan af en toe met je handen wat over haar heen gooien. En om te zorgen dat ze ging staan deden we doucheschuim op de wanden of het glas. Daarna vragen of ze mama wilde schoonmaken, schuim op mn benen, buik en dan spoot zij het met die straal er af. En toen ze door had dat die douche lekker warm was (inderdaad ff een zachte straal aan) kregen we haar er niet meer onder vandaan.

3 maanden geleden

En wat als je het badje op de grond zet, zonder stop er in en dan de douche aanzet? Douche niet helemaal aanzetten zodat de straal wat zachter is en voorzichtig laten ontdekken. Misschien dan wel even zorgen dat de badkamer iets warmer is. En vallen is dan niet erg, want het badje staat op de grond.

3 maanden geleden

Hier bijna 11 maanden maar ons mannetje vindt het ook niet leuk... Ik probeer terug in de zomer als het wat warmer is gaat hij het misschien wel leuk vinden... Zijn neefje van 18 maanden vindt het ook pas sinds kort leuk dus ik heb hoop 😂 wij hebben wel een bad dus kunnen na het peuterbad nog even door

3 maanden geleden

Het badje op de grond is een optie, met het gevolg waarschijnlijk dat hij er gewoon uit stapt 🙃 aan de hardheid van het water kan het vgm niet liggen aangezien wij een regendouche hebben.. kan wel een proberen gewoon zelf te douchen en hem voor me te zetten maar dat heeft natuurlijk ook t risico dat hij ergens gaat uitglijden als hij al wat nat is (hebben een inloopdouche dus hij kan dan gewoon de hele badkamer doorlopen)

3 maanden geleden

Ons zoontje vond het eerst ook maar niks onder de douche en gaat nog steeds liever in bad. Maar soms is meenemen onder de douche ook wel handig. Wij hebben een mandje met speelgoed in de douche staan (ruime douche hoor) en daar speelt ie dan mee. Al spelend komt ie steeds verder en vaker onder de straal. Het gaat eigenlijk prima. Succes! 💪🏻👍🏻😊

3 maanden geleden

Hier ook een periode gehad. Het hielp om de kraan minder ver open te zetten waardoor de straal zachter was. Had hier dus te maken met te veel prikkels krijgen van de douche 😉. Inmiddels doucht hij gewoon lekker en is er helemaal aan gewend!

3 maanden geleden

Hier help het om van die badspeelgoed wat je aan de muur kan plakken nu vind mijn zoon douchen leuk

3 maanden geleden

Onze zoon gaat tegenwoordig huilen en krijsen als hij in bad gaat. Hij wil aleen nog maar onder de douche😯 dit is echt niet te doen. Hoe krijg ik mijn kind weer in bad??

3 maanden geleden

Bij ons hielp het om de douchekop te vervangen voor een regendouche. Voorheen krijsen en nu vindt ie het heerlijk.

3 maanden geleden

Hier lag het aan de gladde tegels. Wij hebben z'n antislip douchemat gekocht. Is echt een succes. Heb je ook een idee wat jouw zoontje niet leuk vindt?

3 maanden geleden

Zoon hier is 3 en vindt douchen nog steeds de hel. Dus hij gaat in bad. Ik heb het babybadje omgewisseld voor een Stokke Flexi Bath XL. Dan heeft hij meer de ruimte en de bodem is beter anti-slip. Ongeveer vanaf 14, 15 maanden ben ik die gaan gebruiken. Als hij ging staan ben ik altijd heel streng geweest. In een bad zitten we. Luister je niet, dan gaan we er direct uit. Inmiddels probeert hij het niet eens meer.

3 maanden geleden

Reactie op zeratje

Het badje op de grond is een optie, met het gevolg waarschijnlijk dat hij e ...
Ik heb slipstops gekocht voor toen ik nog pogingen tot douchen deed. Ik heb een douchebak die echt megaglad is en de badkamervloer ook, dus dat vond ik heel eng.

3 maanden geleden

Ik heb zwemsokken gekocht tegen uitglijden en zijn badje staat op de grond dat werkt voor ons prima, hij zit, staat in bad of loopt rond😜en ik ga lekker douchen

VRIEND

3 maanden geleden

Wellicht zo’n vakantie opblaasbadje? Wij hebben gelukkig een bad, maar is hier ook drama om te douchen. Nu met 2,5 is het laatst 2 keer gelukt dat ze mee wilde douchen.

3 maanden geleden

Hier is het ook krijsen bij water over z'n hoofd.. Dus hij gaat in bad (wij hebben een groot bad), maar na het zwemmen vind ik dat hij moet douchen. En dat hoort iedereen....

3 maanden geleden

Wij hebben allerlei speeltjes onder de douche, zoals een gietertje en allerlei dingen waar hij het water in kan doen, dingen om op de muur te plakken etc. Hij vindt douchen nu helemaal geweldig en wil juist nooit meer in bad.