20 Reacties

25 dagen geleden

Hier ook al weken gedoe met eten (dochter is net twee). We proberen af en toe een smoothie met veel verstopte groenten zodat ze die in ieder geval binnen heeft die dag. Ook houden we aan: wij bepalen wat ze eet, en zij hoeveel. Dus als ze niet wil eten gaan we er geen strijd van maken of druk op leggen (hoe moeilijk ook), zodat ze geen ongezonde relatie met eten krijgt. Wel verwachten we van haar dat ze aan tafel komt zitten met ons. Soms geven we haar een half uur na het eetmoment wel nog een banaan of cracker (wat ze bij ons dus meestal wel eet), zodat ze niet met een lege maag naar bed gaat, maar tja dat kunnen we ook niet altijd doen. En verder zoeken wij ook, dus ik lees mee.

25 dagen geleden

Wij hebben zo’n fase gehad. Op het moment zelf is het heel frustrerend. Achteraf denk ik: daar had ik me echt minder druk om moeten maken. Het komt vanzelf goed. Nu zit ze weer met luid ge”mmmmmmm, lekkah!” aan tafel.

25 dagen geleden

Heey :) mijn zoon is in principe ook een goede eter (op fruit na dan) en heeft in zijn 2,5 jarig bestaan nu 2/3 keer een periode gehad van slecht eten. Mijn tactiek: gewoon het eetschema blijven aanbieden zoals je dat deed (ontbijt, fruit, lunch, tussendoortje, avondeten etc.). Soms at hij een beetje, andere keren liet hij alles staan en at hij een dag bijna amper. Ik geloof erin dat ze nemen wat ze nodig hebben en als ze honger hebben, dan gaan ze vanzelf weer eten. Maar ik bijv. Niet alleen kipnuggets aanbieden omdat hij wat in zn maag moet hebben. Eten wat de pot schaft en wil je niet eten, ook even goed. Ik sluit de dag altijd af met een bakje yoghurt en soms 2 bakjes als ik vond dat hij echt te weinig gegeten had en hij bijv. Ergens niet lekker van was. En hij pakt dan vanzelf de draad weer op met eten :) Het zijn fases, komt echt weer goed 😘

25 dagen geleden

Reactie op Soeppan

Heey :) mijn zoon is in principe ook een goede eter (op fruit na dan) en he ...
Jaa, wij geven idd ook niet dan maar een snack zodat ze wat eet. Dan blijf je aan de gang natuurlijk. Het voelt alleen zó frustrerend dat ze van goed eten ineens naar niet eten gaat. Ze heeft vanavond een halfuur aan tafel gezeten, maar de pasta is alleen aan gelikt 😅 Idd elke avond een bakje yoghurt, dus die krijgt ze vandaag ook gewoon.

25 dagen geleden

Het is inderdaad iets waar hoogstwaarschijnlijk wel weer overwaait, maar wat hier wel eens helpt is: ‘oh dan eet mama/papa/knuffel het wel op’. Nou hop, daar gingen weer vier happen 😅 heel slecht, maar ach, dan at ze weer even wat en ze vond het zelf een hilarisch spelletje ☺️

25 dagen geleden

Reactie op Rosah05

Het is inderdaad iets waar hoogstwaarschijnlijk wel weer overwaait, maar wa ...
Die hebben we geprobeerd. Ze vindt het dan hilarisch om ons hapjes te geven, maar zelf eet ze er nog steeds geen 😅

25 dagen geleden

Oh wat herrrrkenbaar dit! Wij hebben dit nu ook sinds de vakantie.. (ze is ook 20 maanden) en ik dacht eerst dat het aan te veel prikkels en veranderingen lag, vanavond dacht ik aan pijn aan haar mondje. Maar nu wéér bijna niks gegeten over de hele dag. Ze weigert gewoon, gooit het op de grond, zet het weg, draait haar hoofd weg enzovoort. Maar vind het dan ook lastig dat ze snachts dan weer wakker wordt om vervolgens wel een fles melk leeg te drinken, omdat ze zo een honger heeft..

25 dagen geleden

Hier ook 20 maanden en drama met eten, vooral avondeten. Geef haar bord en zij begint al te roepen neee lust ik niet, hoef ik niet of speelt ermee en gooit het op de grond. Ik heb besloten er geen aandacht aan te schenken. Als we klaar zijn krijgt ze wel gewoon een toetje. Alles wat ze wel in haar mond stopt tijdens het avondeten is meegenomen. Ze kan het qua gewicht prima hebben dus ik denk maar dat het een fase is die wel weer overgaat, want eerst was het net een kliko🙈

25 dagen geleden

Reactie op Chanschaap

Hier ook 20 maanden en drama met eten, vooral avondeten. Geef haar bord en ...
Hahaha! Hier inderdaad ook, ze at 99% van wat we aan haar gaven. Inderdaad fase fase fase..

25 dagen geleden

Bij mij hielp met een vorkje eten die motiveerde mijn kindje meer.

25 dagen geleden

Reactie op Kimberley2022

Bij mij hielp met een vorkje eten die motiveerde mijn kindje meer.
Hier helaas niet.. vorkje/lepel zorgt er alleen maar voor dat ze het eten met haar bestek van haar bord afwerkt, ipv met haar handen..

24 dagen geleden

Reactie op MamaL1

Hier helaas niet.. vorkje/lepel zorgt er alleen maar voor dat ze het eten m ...
Zelfde.. eerst indaard blij met haar nieuwe bestek, nu destemeer ze met haar handen wilt eten

24 dagen geleden

Reactie op MamaL1

Die hebben we geprobeerd. Ze vindt het dan hilarisch om ons hapjes te geven ...
Oh 🤣

24 dagen geleden

Mijn oudste had dit tot een paar weken terug ook zo’n 2/3 weken. At normaal gesproken werkelijk alles wat ik hem voorschotelde, nu was het allemaal bah en iew jakk 🤣. Alleen een broodje chocopasta ging er in. Dus ik maakte dat maar voor hem zodat ie iig nog iets binnen kreeg. Anders werd ie ‘s avonds dus wakker van de honger. Ik werd er ook echt moedeloos van, maar ddna die 2/3 weken at hij ineens weer alles. Dus ik denk ook echt dat dit gewoon even een fase is, hoe vervelend het ook is. Probeer even te kijken wat ze wel eet, en geef dat. En tot die tijd wel gewoon jullie normale avondeten aanbieden, want hier werd het van de ene op de andere dag ineens weer gegeten.

24 dagen geleden

Reactie op Jazbc

Mijn oudste had dit tot een paar weken terug ook zo’n 2/3 weken. At normaal ...
Hij is trouwens wel nu 2,5

24 dagen geleden

Reactie op Jazbc

Mijn oudste had dit tot een paar weken terug ook zo’n 2/3 weken. At normaal ...
Het is wat met die kinderen haha! Vanmorgen heb ik een smoothie gemaakt, die ging erin als koek. Verder eet ze alleen pap en yoghurt. Broodje smiddags is dus even vervangen voor pap, yoghurt krijgt ze voor t slapen zoals gewoonlijk. Hopelijk is deze fase gauw weer over 😅

24 dagen geleden

Vaak als een kindje ziek is geweest doen ze een stapje terug met voeding. Tevens heb je ook dr slaapregessie rond 18 maanden en verlatingsangst (hangt niet op de maand af) dan kunnen ze ook minder trek hebben. Gewoon blijven aanbieden en geen druk of strijd maken. Komt vanzelf weer. En geef gewoon wat je kindje wel wilt. Bijv laten kiezen tussen 2 dingen?.

24 dagen geleden

Ik hoorde laatst van een voedingsdeskundige dat kinderen tot 1,5 jaar weinig onderscheidt maken met eten, maar dat ze vanaf 1,5 jaar echt goed verschil gaan proeven en dan voornamelijk het verschil tussen dezelfde producten. Bijvoorbeeld fruit en groente kan de ene keer anders smaken dan de andere keer. Bewerkte producten smaken altijd hetzelfde en daarmee ontstaat vaak de voorkeur voor bewerkte producten zoals droge pasta, brood, pap etc. Ze weten wat ze eten en het nooit een verassing. Mijn zoon is 3,5 jaar en dit patroon is mij nog steeds niet gelukt om te doorbreken. Hij eet al 2 jaar eigenlijk geen avondeten. 🥲

23 dagen geleden

Reactie op Aphrodite

Ik hoorde laatst van een voedingsdeskundige dat kinderen tot 1,5 jaar weini ...
Wow al 2 jaar. Weet je zeker dat er niet meer speelt zoals Arfid bijv?

20 dagen geleden

Reactie op smile85

Vaak als een kindje ziek is geweest doen ze een stapje terug met voeding. T ...
Het is ondertussen weer over! We hebben gewoon aangeboden wat ze normaal ook krijgt, en dan wel als extra smoothies met groenten/fruit voor de vitamines. Het enige wat ze niet weigerde was pap, verder was alles wat we als optie gaven niet goed. Zodra we eten lieten zien werd ze al boos. En nu is er niks meer aan de hand. Zodra het eten op tafel staat roept ze al; hmmm jammieeee!