7 Reacties

22 dagen geleden

Even zo'n periode is niet heel gek, net als dat het na vijf minuten ook wel weer over is (fijn juist!). Maar snap dat het niet fijn is zo de dag te beginnen. Hebben jullie een vast ritueel bij het wegbrengen? Hoeveel kusjes, bij welk raam zwaaien, soms zijn het hele kleine dingen waar kinderen belang aan kunnen hechten. En iets van huis meenemen, knuffel oid?

22 dagen geleden

Hee, ach sneu he? Ik werk al een aantal jaar in de kinderopvang en herken het gedrag van jouw zoontje heel erg. Ook op die leeftijd. Wat kan helpen is om het afscheid kort te houden. Hoe langer het afscheid, hoe moeilijker het is. Hopelijk is hij er snel doorheen want je kind zo achterlaten is moeilijk. Gelukkig weet je wel dat hij met 5 minuten stil is en een fijne dag heeft👌🌸

22 dagen geleden

Onze dochter had dit met 2 jaar en 5 maanden. Complete drama. Slaan tegen de deuren dat ze daar weg wilde en anderhalf uur vantevoren begon thuis de drama al. Als we weg waren ging het snel beter. Doet zoveel pijn als mama. Wij zijn toen ook een weekplanning gaan maken. En we zijn iets leuks aan die dag gaan koppelen. Ze mag voor ze gaat altijd even met papa op de computer in Word wat typen en een plaatje zetten haha (die werkt dan thuis en dat vindt ze zo interessant). Daarnaast teken ik op beide handen een grote kus van mama voor ze gaat. Na het planbord en leuke dingen koppelen, ging het na 2-3 weken echt al beter. Nu 5 weken later zegt ze s morgens wel dat ze niet wil, maar gaat ze weer zonder drama naar binnen en de leidsters zeggen ook dat ze een heel ander en opener kind zien. Dus planbord raad ik zeker aan! Maar misschien kun je ook iets met de andere dingen.

22 dagen geleden

Reactie op Anoniem_MM

Onze dochter had dit met 2 jaar en 5 maanden. Complete drama. Slaan tegen d ...
O en misschien was het gewoon een fase en heeft niets van dit alles geholpen 🤣 je weet het nooit met kinderen

22 dagen geleden

Mijn dochter heeft dit de afgelopen weken gehad met de PSZ. Vandaag ineens niet huilen, alleen een beetje timide toen ik weg ging. Wat hier thuis lijkt te werken is aan te geven wie er is die dag waar ze goed mee kan spelen. Ik vraag aan de juf met wie ze goed lijkt te kunnen spelen. Dit benoem ik. En ik heb er juist vandaag voor gekozen om haar pas te vertellen met jas aandoen waar we heen gaan. Normaal kan ze vanaf het aankleden anders alvast huilen en zeggen dat ze het eng vindt. En ik vind het belangrijk dat ik benoem dat huilen best even mag, spannend en eng vinden is prima. Mag er zijn die gevoelens. En vergeet niet lieve mama.. kindjes die even huilen en daarna lekker gaan slapen zijn het meest veilig gehecht!

22 dagen geleden

Reactie op LWW

Mijn dochter heeft dit de afgelopen weken gehad met de PSZ. Vandaag ineens ...
Lekker gaan spelen natúúrlijk!

22 dagen geleden

Bedankt voor jullie lieve reacties! Hoewel ik weet dat mijn zoontje hier vast niet uniek in is, is het toch fijn te lezen dat dat ook écht niet zo is :-) Ik ga rustig aan jullie tips uitproberen - en vanmiddag weer een half uur wachten tot de directeur weer mee naar huis wil haha!