9 Reacties

2 jaar geleden

Onze dochter is wat ouder (bijna 1,5 jaar), maar het is zeker herkenbaar. Als we gaan eten vindt ze het eerst een paar minuten prima, en dan wil ze niet meer in haar stoel zitten en niet meer eten. We proberen het dan nog even, maar we gaan dan gewoon spelen/boekje lezen en dan geef ik haar tussendoor hapjes eten die ze dan opeens wel wil. Volgens mij vindt ze het gewoon saai om in haar stoel stil te zitten, en met afleiding eet ze dus wel. Misschien niet ideaal maar hier werkt het. Wat we ook nog geprobeerd hebben is een booster seat, dan zit ze dus op een normale eet stoel. Dat hielp hier voor een paar dagen, maar toen wilde ze daar ook niet meer langer dan paar minuten op zitten. Hopelijk heb je er wat aan, succes! Ik vind het soms ook best frustrerend 😁

2 jaar geleden

Onze dochter van 16 maanden at eerst ook alles en is de laatste tijd ook heel kieskeurig. Warm eten wil ze vaak niet meer, potjes ook niet. Waar ze eerst gek was op stukjes hamburger of kip bijv wil ze dat nu ook vaak niet meer. Wat ze wel heel lekker vind zijn snoeptomaatjes. Dus als ze weer niet normaal mee eet dan krijgt ze dat nu als avondeten met een toetje. Iig gezond en krijgt ze toch eat binnen.

2 jaar geleden

Onze goede eter heeft hier soms ook last van. Wij eten wel altijd samen, omdat ik dat een fijn familiemoment vind vanuit mn ouderlijk huis. Wat ik ook lees: volgens mij vindt hij het saai. We geven hem veel speeltjes en boekjes, en dan is hij even lekker bezig en eet. En dan moeten we weer iets nieuws pakken. Dat werkt hier redelijk tot nu toe. Maar als je niks nieuws hebt, is het over. Ik had me al wat ingelezen en volgens mij is het beste om geen strijd te voeren. Dus wil hij/zij niet eten, prima dan niet. Mijn plan is dus om niet iets anders aan te bieden. Maar ik ben nog niet zover dat hij echt met honger naar bed is gegaan, dus misschien is het dan wel anders haha.

2 jaar geleden

Geen strijd van maken ;-) het is heel frustrerend, zeker als ze dan snachts wel melk willen. Maar geef hem anders tijdelijk savonds nog een fles. Al is 6:30 een hele mooie tijd voor een fles natuurlijk. En laat hem inderdaad tijdens het avondeten met een autootje spelen, zodat hij afleiding heeft. Het zijn echt fases. Ik heb een zoon van 9 die nog steeds slecht avond eet. Maar de andere 3 eten wel prima, dus het is ook per kind verschillend. Maar strijd brengt geen vreugde aan tafel. Wil hij niet meer? Prima, bord weg en vla aanbieden. Klaar is klaar. Ze zijn ook hun eigen grenzen aan het ontdekken en leren dat ze nee kunnen zeggen, prima. Gaat vanzelf over.

2 jaar geleden

Ik lees graag mee. Hier het zelfde verhaal, bij 18 maanden dochtertje

2 jaar geleden

Hier bleek het onderdak een fase…. We eten nu met de radio aan. De groente, een boterham en toetje. Gaat de meeste dagen goed 🤷‍♀️

2 jaar geleden

0630 is een hele mooie tijd voor kinderen om wakker te worden hoor. De meeste kindjes zijn dan wakker en dan wordt er gestart met de dag. Slaapcoaches raden ook aan de dag tussen 0600 en 0700 te starten. Dus je kindje wordt hier niet wakker van de honger maar gewoon omdat het tijd is! Geen tips. Ons zoontje is een slechte eter en eet alleen gepureerde aardappels met groente. Dat gaat wel helemaal op!

2 jaar geleden

Reactie op Peachie

Hier bleek het onderdak een fase…. We eten nu met de radio aan. De groente, ...
Grappig. Hier helpt muziek ook. Hoe meer afleiding, hoe beter hij eet. Hij vindt het gewoon heel saai op het moment om stil aan tafel te zitten!

2 jaar geleden

Het is een fase, het is een fase, het is een fase. 🤣 wel een hele vervelende trouwens. Maar alle kindjes gaan hier ff doorheen, sommige doen er wat langer over dan anderen. Als het altijd een goede eter was dan mag je vertrouwen hebben dat ie dat ook weer wordt. Volhouden en hoop houden dus 😉