5 Reacties

één jaar geleden

Het kan best dat je kindje sensorisch wat gevoeliger is viezigheid en nattigheid vervelend aanvoelt voor haar. Sensorisch speelgoed (hoop diy te vinden online) kan misschien een uitkomst zijn om haar aan verschillende structuren etc te laten wennen. Veel kinderen vinden dit sowieso geweldig. Wat betreft het opruimen kunnen er verschillende dingen spelen.. het kan gewoon een fase zijn natuurlijk. Ze kan het gewoon intressant vinden en het is haar manier van spelen; orde en opruimen. Deze dingen kunnen gewoon op zichzelf staan. Ze is natuurlijk nog maar 1,5 jaar oud. Maar ze kunnen ook nu al een teken zijn van mogelijk ass of iets in die trant. Daar zou ik niet te zwaar aan tillen hoor. Ze is nog zo jong. Lekker je kindje volgen en blijven uitdagen.

één jaar geleden

Mijn zoontje had dat ook. Inmiddels 2,5 en is dat helemaal over 🙈 Ordenen doet hij wel nog veel, maar niet om het vervolgens op te ruimen. Handen mogen vies worden in zandbak of met eten, maar wil hij daarna na een tijdje wel graag wassen.

één jaar geleden

Gaat ze naar een kinderdagverblijf? Daar leren ze dat ook :)

één jaar geleden

Ordenen en sorteren hoort echt bij die leeftijd. Ik zou me er niet druk om maken. En wat betreft de vieze handjes, zoals hieronder gezegd kan sensoryplay helpen, en soms is het een fase.

één jaar geleden

Hier nog zo'n net kind, en vieze handen vindt hij ook maar niks. Vroeg me ook al af of het wellicht een vroeg teken van OCD is (mijn oma had dit en andere geestesziekten in de familie) maar volgens mij hebben kinderen heel vaak dat soort trekjes en gaat het ook vaak weer over. We gaan het zien op de lange termijn...