8 Reacties

één jaar geleden

Blijven waarschuwen en weghalen uit de situatie is het enige wat je kan doen. En anders leert ze op de harde manier dat het pijn doet. Mijn dochter is ook al een paar keer van de bank gevallen. Behalve een keer een bloedneus heeft ze er niks aan overgehouden.

één jaar geleden

Onze zoon doet het zelfde. Hij is nu 2x ervanaf gevallen. Maar niks van geleerd helaas. We blijven maar herhalen dat hij moet zitten op de bank. Ook wij worden dan heel hard uitgelachen.....

één jaar geleden

Reactie op MarijkeYoshi

Blijven waarschuwen en weghalen uit de situatie is het enige wat je kan doe ...
Thx voor je reactie! Dit stelt me gerust haha. Soms denk ik, misschien moet ik haar maar eens laten vallen zodat ze ook weet waarom het niet mag. Maar zie mezelf dan al op de eerste hulp zitten met d'r😅

één jaar geleden

Met 1,5 jaar snappen ze genoeg😉 ik had hier de regel als je gaat staan op de bank dan zei ik streng dat hij moest zitten op de billen en als hij zelf niet gelijk ging zitten dan zette ik hem neer (geldt ook voor met de rug tegen de leuning). 3x waarschuwen is van de bank af. En dan ook met elke keer van de bank af vanuit buiklig eraf.

één jaar geleden

Doet mijn zoontje van 1,5 ook. Gaat ook lachen want hij denkt dat het een spelletje is en dat ik vangnet ben. Ik blijf herhalen zitten of er af. Als hij niet gaat zitten til ik hem er af. Soms gaat hij zitten, hij snapt het echt wel. Is gewoon weer een fase.

één jaar geleden

Ik merkte zelf dat ik erg gefrustreerd raakte als ik kindjes streng toesprak (met veel woorden) en ze dan gingen lachen. Ik herhaal nu alleen de regel, bv. "De bank is om te zitten" en zet ze dan netjes op de billen met rug tegen de leuning neer. Derde keer corrigeren zet ik ze op de grond en mogen ze even niet meer op de bank. Werkt hier in mijn gastouderopvang erg goed. Ze krijgen zo weinig aandacht voor het negatieve gedrag, en er zit direct een consequentie aan die ze niet leuk vinden. Dat hebben ze met 1,5 echt al wel snel in de gaten.

één jaar geleden

Mijn zoontje doet het gelukkig steeds minder... maar die sprong ook van de ene naar de andere kant alsof ie batman was..🫠 echt af en toe. Maar ik bleef/blijf herhalen op de bank mag je zitten of liggen. En dan eraf halen indien hij het nog een keer deed. Op de grond mag je staan ( op bed mag je springen, soms dan) In het begin ook dat lachen want hij vond het geweldig en negatieve aandacht is ook aandacht. Dus vandaar bovenstaande aanpak. Blijven herhalen en misschien een trampoline kopen? 🤣

één jaar geleden

Hier gaat het soms per ongeluk mis (te dicht bij de rand zitten bv). Ik laat haar dan half vallen, voor ik haar vang. Op die manier voelt ze wat er gebeurt en gaat ze daarna netjes tegen de leuning zitten. Staan mag ze van ons, zolang ze de achterkant vasthoudt. Ze is verder goed te sturen en voorzichtig, dus vandaar dat we daar relaxed in zijn. Als ze wild zou doen, zou ik haar inderdaad alleen laten zitten (in eerste instantie afleiden van het boevengedrag en anders consequent aangeven: zitten op de billen). Ze is van dezelfde leeftijd trouwens.