9 Reacties

14 dagen geleden

Gelukkig nog niet zovaak gebeurd maar de keren dat ik het alleen moest doen en de baby was nog wakker dan nam ik hem mee en ging de jongste mee boekje en liedje zingen in bed bij grote broer. Die vond dat alleen maar heel leuk.

14 dagen geleden

Ik deed de jongste altijd in de draagzak 😅 Later, toen de jongste er ook goed bij kon in bad, deed ik de jongste daarna in een wippertje zodat ik met de oudste nog even een boekje kon lezen bijvoorbeeld 😊

14 dagen geleden

Ja leuke dingen he.. heb hier ook mee gestoeid. Op momenten dat ze sliep, liet ik haar beneden. Als ze wakker was, nam ik haar mee naar de slaapkamer van haar broer..ik legde haar dan op zijn bed en ondertussen kon ik mn zoon dan omkleden etc en verhaaltje lezen. Vond hij reuze interessant met zn zusje erbij. Ik deed dit wekelijks. Makkelijk is anders ja, maar het wordt snel beter. Ik ben nu 3 mnd verder, baby heeft een bed tijd en iedereen weer zn eigen tijd terug! Erg prettig! Wat ik vooral geleerd heb om mezelf het niet onnodig moeilijk te maken: accepteren dat het even anders gaat, minder ongestoord, minder snel, minder zoals ik het zou willen maar je maakt er het beste van. Het kan nu gewoon even niet anders. Wat ook weleens hielp: vast pyjama aandoen etc als baby wel even sliep voor bedtijd..dan heb je toch een stukje al 1 op 1 in rust gehad?

14 dagen geleden

Ik heb op de kamer van de oudste op de grond een voedingskussen liggen met een hoes er omheen zodat het een nestje wordt. Daar leg ik de baby dan even neer zodat ik mijn handen vrij heb voor de oudste.

14 dagen geleden

Ik deed mijn jongste ook in de draagzak vaak.

14 dagen geleden

Ik heb eigenlijk redelijk snel een ritme 'geïntroduceerd' voor mijn baby, juist voor dit soort dingen. Fles 18.30, naar bed rond 19.00 en dan de oudste van bijna 2 erachteraan, zij ligt dan ook voor 19.30 in bed. Oudste blijft beneden wanneer ik de baby naar bed breng, nou moet ik zeggen dat ik niet een speciaal ritueel heb ofzo, baby leg ik in bed en die valt zelf binnen 10 minuten in slaap, haha.

14 dagen geleden

Ik ben nu ook alleen thuis met de newborn en peuter. Zelf neem ik als de new born wakker is die gewoon mee. Ik leg de baby tijdens het omkleden even in het peuterbed neer. Dan pak ik de baby weer vast, stop mijn zoontje met één hand in (al doet hij het meeste nu al zelf). En lees dan het verhaaltje naast zijn bed met de baby op mijn arm. Tot nu toe ging dat al een paar keer wel goed. Al komt het wel voor als je alleen bent dat één van de twee dan even wat langer moet wachten en huilen.

14 dagen geleden

Hier ook de draagzak gebruikt. Op een gegeven moment zorgde ik dat ik de dutjes op elkaar afstemde. De jongste ging dan eerst en daarna de oudste. Dan sliep de jongste dus op basis van wanneer de oudste naar bed ging.

14 dagen geleden

Beneden laten in de box. Ik wil me echt even focussen om mijn oudste naar bed te brengen.