9 Reacties

2 jaar geleden

Ik zou even naar de huisarts gaan met deze vraag.

2 jaar geleden

Rare vergelijking het volgende maar ons papa is doof aan 1 kant en kijkt dus ook altijd eerst de kant op waardoor hij wel nog hoort, want ja, daar komt het binnen... Natuurlijk kan je een man van 60 niet vergelijken met een ukkie van 14maanden 😅 Ik zou even naar de NKO arts gaan en misschien moeten er buisjes gezet worden...

2 jaar geleden

Dit is inderdaad niet normaal. Klinkt alsof hij (tijdelijk?) doof is aan 1 kant. Dit is iets om mee naar de huisarts te gaan.

2 jaar geleden

Hij is nu ook erg verkouden, dus misschien daardoor. Gehoor test toen hij klein was was goed. We gaan volgende week naar het consultatiebureau dus kan het direct even vragen.

2 jaar geleden

Zou wel even contact opnemen met de ha. Mijn zoontje was ook een tijdje doof aan 1 oor, dit kwam door de verkoudheid! Scheen vaak voor te komen bij baby’s. Gehoortest was eerder ook goed bij hem.

2 jaar geleden

Hoi! Ik ben CB arts en vind dit ook opvallend net als de rest van de dames hier. Wat ik zou doen als je op mijn spreekuur zou komen is allereerst in de oren kijken. Stel er zit rechts vocht achter het trommelvlies (komt vaak voor na verkoudheden en kan ervoor zorgen dat kindjes minder goed horen) dan zou ik adviseren om het nog een week of 6 aan te kijken (meestal ruimt het lichaam het vocht namelijk vanzelf op!) en als het daarna niet verbeterd is jullie naar de KNO arts te verwijzen. Stel ik zie in de oren volstrekt geen bijzonderheden die het zouden kunnen verklaren, dan zou ik jullie naar het audiologisch centrum sturen voor een betrouwbare gehoortest. (Zij zijn de enige die het op deze jonge leeftijd kunnen). Hij zit nu in een leeftijdsfase waarin het méga belangrijk is om goed te kunnen horen om goed te leren praten, dus heel goed dat het je is opgevallen! Het kan ook nog toch gedragsmatig zijn, dus dat er niks met de oren aan de hand is, maar ik zou het wel echt uit willen sluiten en er niet te lang mee blijven lopen.

2 jaar geleden

Reactie op runbabyrun

Hoi! Ik ben CB arts en vind dit ook opvallend net als de rest van de dames ...
Oke, het leek voor mij meer alsof hij wel goed hoort maar het geluid niet altijd direct goed kan plaatsen en dus de verkeerde kant op kijkt. Hij brabbelt en praat volop, kan veel woorden herkennen en al zelf zeggen en maakt goed contact. Maar ik zal het volgende week navragen bij het CB als we daar zijn.

2 jaar geleden

Oren bleken wat rood maar niet zorgwekkend. ☺️

2 jaar geleden

Ik had dit ook als kind, en dat heb ik nog steeds. Mijn dochter draait nu altijd de juiste richting op als er ergens geluid vandaan komt, en zo weet ik waar het vandaan komt, dus dat contrast is ook duidelijker. Ik weet niet hoe het komt, ik hoor goed, en ik hoor ook echt alles.. maar herken niet uit welke richting. Ik zou eerst uitsluiten of je kleintje geen ontsteking of last van doofheid heeft, en als er echt niks aan de hand is dan is het een grappig dingetje en meer niet :)