10 Reacties

10 maanden geleden

Toevoeging. Hij word volgende maand 2 jaar

10 maanden geleden

Herkenning. Dochter van 1.5 is een keer geslagen, en nu slaat ze alle kinderen. Als er een kindje in de buurt komt begint ze gelijk te slaan. Het heeft paar maandjes geduurd. Als ik zag dat ze het wilde doen, ging ik met haar ipv dat ze gaat slaan, naar dat kindje zwaaien. Je moet wat hé:-) Maar ze snapt nu wel dat ze niet zomaar mag slaan

10 maanden geleden

Wat fijn dat er een specialist kan meekijken om tips te geven! Lijkt mij ook schrikken zeg, als je je kindje dat ziet/hoort doen. Praat hij al wel? Zo niet dan is het daar misschien frustratie om?

10 maanden geleden

Reactie op Maud93×

Herkenning. Dochter van 1.5 is een keer geslagen, en nu slaat ze alle kinde ...
Wat goed. Ja dat kan ik ook proberen idd. Moet ik wel opschieten want die klap is zo uitgedeeld 😱😥

10 maanden geleden

Reactie op BabyBun

Wat fijn dat er een specialist kan meekijken om tips te geven! Lijkt mij oo ...
Ja.. Ik ben benieuwd. Idd fijn dat er iemand kan meekijken. Nee hij praat nog niet... Dat kan ook idd een frustratie zijn. Hij wil vaak sneller dan dat hij gaat zeg maar.

10 maanden geleden

Herkenbaar! Mijn dochter had tussen 1 jaar en 2en een half ook losse handjes. Niet dat ze naar kindjes liep om ze zonder reden pijn te doen. Maar bij het ophalen hoorden we dat ze vaak dingen oplost door kindjes pijn te doen. Ook thuis zagen we dat ze haar grote broer stevig te pakken kon krijgen. Onze dochter kon ook nog niet praten en waarschijnlijk zat er veel frustratie. Het is ook wat dat niemand je begrijpt. We gaan ondertussen naar logopedie en de woordjes komen en we merken dat ze veel minder fysiek is. Dus bij ons kwam het echt omdat ze zich op geen andere manier verstaanbaar kon maken. Heel vervelend … voor de kindjes, haar broer maar eigenlijk ook voor haar.

10 maanden geleden

Ah goed dat je het in de gaten houdt, maar het hoort er ook een beetje bij denk ik. Hier werd ook opeens geslagen, wij hebben toen meteen aangeleerd 'nee, aaien' en dat werkt wel. Vaak kondigt ie het wel aan: roept ie slaahaan voordat ie het doet dus dat scheelt 😆 Toen ik ze bij de opvang waarschuwde, zeiden ze daar: joh, ze lopen elkaar de hele dag te meppen, is de leeftijd, we zeggen er altijd iets van en dan geven ze elkaar een kusje en is het weer goed, volgende maand bedenken ze weer iets anders. Het is inderdaad met de tijd weer minder geworden, maar als er frustratie is, zien we het nog wel eens. Kindjes moet leren met alle emoties etc. om te gaan en dit is een uiting daarvan, maar ook nog het niet beseffen wat slaan is en dat het niet leuk is voor degene die geslagen wordt... Blijven benadrukken dat slaan niet mag, komt uiteindelijk vast goed 🍀

10 maanden geleden

Mijn dochter heeft dit ook een tijd gedaan. Waar we ook kwamen, ze mepte ieder kindje in haar buurt. We hebben altijd gezegd dat slaan niet mag, omdat dit pijn doet en iemand verdrietig kan maken. We oefenden dit met haar knuffels. Ook leerden we haar dat ze mag aaien Ipv slaan. Nu doet ze het niet meer.

10 maanden geleden

Hier nog zo een. Hij slaat ons soms ook maar nu een stuk minder. Wij werden niet boos of beschuldigde hem maar we zeggen: iemand slaan doet pijn en dat is niet fijn (lol dit rijmpje ook) en dan zeggen we je kunt wel aaie en dan doen we met zijn hand aaien over ons gezicht. En nu begint hij dat steeds meer te snappen maar hij heeft alsnog zijn momenten hoor… we blijven t dan maar herhalen. Op de opvang zijde ze bij ons ook dat t een fase is, en nog niet echt bevattelijk voor een jong kindje, soms is het toch uit enthousiastme of aandachtzoekend wat allemaal natuurlijk gedrag is

10 maanden geleden

Reactie op Sakinas

Hier nog zo een. Hij slaat ons soms ook maar nu een stuk minder. Wij werden ...
Moraal van het verhaal. Geef je kind een alternatief; wij gebruiken dus aaien, en leg uit waarom (ookal verstaan ze je niet). Mocht die met een voorwerp slaan, laat dan zien waar hij wel op mag slaan (doe dat voor/ samen)