26 Reacties

één jaar geleden

Hoe oud is je zoontje? Al geprobeerd om het gewoon zo te geven? (Dus zonder het te pureren)

één jaar geleden

Eigenlijk is het dus helemaal niet gek dat kinderen weinig tot geen groente eten. Het vult de maag met inhoud waarvan ze niet groeien. Kinderen eten over het algemeen koolhydraten en vetten veel en veel beter. Geen zorgen maken, lekker je kind volgen. Bij het avond eten alles los aanbieden. En ook goed laten oefenen met zelf eten.!

één jaar geleden

*Hij is nu 16 maanden

één jaar geleden

Hoe oud is je zoontje? Al geprobeerd om het gewoon zo te geven? (Dus zonde ...
Mijn zoontje is 16 maanden. Ja heel vaak! Ik leg het ook op zijn tafeltje zodat hij zelf kan beslissen wanneer hij wilt eten. Ik wil hem ook niet pushen, maar ik merk niet echt vooruitgang

één jaar geleden

Reactie op Doperwt

Eigenlijk is het dus helemaal niet gek dat kinderen weinig tot geen groente ...
Vind het best gek want hiervoor at hij elke dag groente met avondeten. Broccoli is hij gek op maar nu gaat hij kokhalzen zodra hij dat ziet

één jaar geleden

Zou het een "FAAAAASE" kunnen zijn? 😶😂 Onze kleine at ook alles, maar nu met bijna 15 maanden eet hij regelmatig niet of maar een paar hapjes per maaltijd. Ik ga er vanuit dat het een fase is en weer over gaat. Volgens mij hoor je dat wel vaker op deze leeftijd. Succes!!

één jaar geleden

Wij hebben dit rond die leeftijd ook gehad. 1 a 2 weken wilde hij zn avondeten niet, terwijl het echt een vreetzak is. Heb 't maar gelaten en er geen drama van gemaakt, omdat ik geen negatieve associatie wilde creëeren met eten. En ineens ging hij weer eten. Dus misschien gewoon even geduld hebben en afwachten hoe het gaat. Ik maakte een boterham voor hem klaar als ie echt niet wilde eten, omdat ik het wel belangrijk vond dat ie wat at. Na die 2 weken was alles weer als vanouds en eet ie weer alles wat los en vast zit.

één jaar geleden

Hallo peuterpuberteit! Hij wil vast zelf beslissen 😉 En hij besluit uiteindelijk wat er in z'n mond verdwijnt. Hoe meer gedoe, hoe minder er gegeten wordt bij ons!! Dus ja accepteren het is idd een faaaaase. Je kan zo veel mogelijk groente verwerken in andere dingen. Soep, pastasaus ed. Miss wil hij wel een smoothie? Komkommer werkte bij ons ook verrassend goed.

één jaar geleden

Reactie op mybabyboy

Vind het best gek want hiervoor at hij elke dag groente met avondeten. Broc ...
Ja bij ons sloeg hij op een gegeven moment wel om. Hij eet nu weer iets aan groente, nog steeds niet veel. En vaak vooral in pasta sauzen.

één jaar geleden

Reactie op NnmkRns

Zou het een "FAAAAASE" kunnen zijn? 😶😂 Onze kleine at ook alles, maar nu ...
Pfff die fases gaan ook nooit voorbij hahahahaha het houdt maar niet op!!! Ik hoop het wel 😂 want zo maak ik me echt zorgen :(

één jaar geleden

Reactie op Ro2020

Wij hebben dit rond die leeftijd ook gehad. 1 a 2 weken wilde hij zn avonde ...
Gek genoeg eet hij wel bij ons boterham maar groente/fruit/avondeten wilt hij totaal niet! Wij zijn nu al ongeveer een maand bezig..:(

één jaar geleden

Hallo peuterpuberteit! Hij wil vast zelf beslissen 😉 En hij besluit uitei ...
Hij is echt gek op soep. Ik maak ook meestal linzensoep met allerlei groenten erin🤣 maar ook dat weigert hij nu…. Ik hoop echt dat dit een fase is😭 kan peuterpuberteit al met 16 maanden beginnen?

één jaar geleden

Was hier ook rond 1,5. Hij is nu 2 en begint langzaam weer wat nieuwe dingen te proeven. Ik laat hem gewoon... Hij groeit goed, is niet gek vaak ziek of verkouden. Hij houdt wel erg van soep en probeer op die manier wat groentes naar binnen te lepelen.

één jaar geleden

Reactie op MamavanMees2020

Was hier ook rond 1,5. Hij is nu 2 en begint langzaam weer wat nieuwe dinge ...
Ik denk dat ik het op die manier ook ga doen, alleen vraag ik me dan af; hij moet leren om groente en fruit in grote stukken te eten. Lukt dat dan wel als ik het loslaat totdat deze fase voorbij is…. Daar zit ik ook mee

één jaar geleden

Herkenbaar! Mijn dochter heeft paar weken nagenoeg geen avond eten op. Ik maakte er geen big deal van. Ze krijgt wel altijd haar yoghurt (wil ze meestal wel) maar bied geen alternatief aan. Ze weet dus dat ze anders niets krijgt. Bij ons leek het samen te hangen met doorkomende kiezen. Inmiddels eet ze weer een stuk beter, maar het liefst eiwitten (vlees/vis/vega) en snoeptomaten. Dus als ze haar andere groenten niet eet; bied ik wel tomaatjes aan. En soep is hier ook een redelijk succes. Dochter en ik allebei een lepel; en scheppen maar. Je kunt soep misschien ook met steeds meer stukjes aanbieden? Denk aan een klassieke groentesoep. En groente/fruit op brood? Bijv avocado, banaan, aardbei, hummus. Of groentespread van zonnatura (paprika) vind onze dochter ook lekker.

één jaar geleden

Reactie op mybabyboy

Ik denk dat ik het op die manier ook ga doen, alleen vraag ik me dan af; hi ...
Als wij soep eten, doen ik er vaak brood bij. Dan eet hij wel stukken. En hij eet bijvoorbeeld ook graag spinazie a la crème (kan ie ook naar binnen lepelen, net als soep) met aardappelen en vlees (want dat laatste lust hij wel).

één jaar geleden

Mijne is nu 20 maanden en wil bij het avondeten alleen nog maar vlees. Eerder at hij alles behalve vlees. 🤷‍♀️ Zou me er niet te druk om maken. Er is toch niks dat echt helpt. Ze gaan vanzelf weer eten. Ontbijt en brood eet hij hier wel redelijk goed, al is het beleg ook wat karig momenteel. Af en toe geef ik knijpfruitjes, is voor jongere kinderen maarja krijgt ie toch nog wat fruit binnen.

één jaar geleden

Loslaten. Ze hongeren zichzelf niet uit en met die vitamines komt het wel weer goed

één jaar geleden

Let it go :-) hier dreumes van 2 die soms een bord leegeet maar veel vaker niets eet. Hoe meer aandacht ik eraan besteedt hoe meer macht hij heeft en dat mag hij nog niet hebben op zijn leeftijd van mij. Hij krijgt wat de pot schaft, eet hij niet? Dan pech. Er is altijd fruit en yoghurt beschikbaar dus als hij dat nog wil oké.

één jaar geleden

Hier een meisje van 2 die ook al een half jaar heel slecht eet. Ik bied het aan wat wij ook gewoon eten en kook dus niet apart. Als ze eet eet ze als ze niet eet heeft ze pech. Ze vraagt dan we eens om een banaan ofzo en dat mag dan wel. Maar als het aan haar ligt eet ze elke dag brood. Nou nee dus 😅