18 Reacties

één jaar geleden

Ik zou het zelf niet weten, maar heb je dit al gevraagd bij je huisarts of apotheek ?

één jaar geleden

Hier ook wagenzieke peuter, suprimal gegeven (mag vanaf 3 jr een halve geven, wij geven haar een kwart tablet, is 2,5 jr) lijkt te helpen. Verder niet te veel eten en drinken onderweg, 2 uur voor vertrek het laatste geven, geen snoep/fruitzakjes/zoete dranken etc en maak je een lange rit dan veel tussenstops maken, rond laten lopen om evenwichtsorgaan te laten herstellen. Frisse lucht, geen verwarming aan. Naar voren laten kijken; geen boekjes/tablet etc dan kijken ze naar beneden. Dit helpt bij ons goed tot nu toe! Verder altijd emmertje mee, reserve kleding, voldoende schoonmaakdoekjes en spuitbus robijntje droogwasmiddel om spuug schoon te maken in de auto doet wonderen en ruikt fijn 😅

één jaar geleden

Geen ervaring mee, maar heb wel eens gelezen dat zo’n rubberen strip onder je auto (die over het wegdek sleept) kan helpen? Succes!

één jaar geleden

Heel vervelend is dat. Ik heb nog geen kindje, maar ben zelf als kind heel vaak wagenziek geweest en nu nog steeds als ik niet oplet. Vanuit daar wel wat tips: - ventileer de auto voordat je vertrekt en laat de ramen zo veel mogelijk open op momenten dat je niet te hard rijdt. Ook bij tussenstops ventileren! - als je op de snelweg bent, dan airco aan, niet te warm maken (20 graden of max 21 is het fijnste vind ik) - kleed je kindje niet te warm aan, dan krijgt hij/zij het benauwd je kunt wel een extra dekentje geven die ze zelf kunnen wegschoppen. - file rijden is verschrikkelijk en bij mij nog steeds gegarandeerd overgeven als ik niet zelf rijd. Dus probeer files echt te vermijden en als je er toch in belandt dan zo min mogelijk 'optrekken/remmen'. - geen autogeurtjes en geen boekjes of tablet ofzo. En als laatste, maar misschien wel handige tip: als je stilstaat om even te gaan pauzeren, treuzel dan vooral niet en haal zo snel mogelijk je kind uit de auto los en zet 'm buiten op de grond. De meeste kindjes kotsen op het moment dat je alweer stilstaat 😅

één jaar geleden

5 centjes aan zn polsjes doen of van die bandjes! Bwn zeld wagwn ziek 5 cent helpt. Maar die bandjws vind ik ook gped helpen.

één jaar geleden

Reactie op Chayenne12

5 centjes aan zn polsjes doen of van die bandjes! Bwn zeld wagwn ziek 5 cen ...
En zorgen voor frisse lucht ik word misselijk van de luchr die in de auro hangr zegmaae😅

één jaar geleden

Suprimal mag inderdaad vanaf 3 jaar, en kun je zonder recept krijgen. Je kunt dan voor de zekerheid nog overleggen met apotheek of huisarts of je kind dat dan ook al mag hebben. Primatour is een zelfde soort medicijn, dus dat dat al vanaf 2 jaar mag zal eerder met de doseerbaarheid te maken hebben dan met bijwerkingen of andere risico's. Primatour is trouwens onnoemelijk smerig, dus als je er wel een keer aan kunt komen: ga er vanuit dat je peuter dat niet weg gaat slikken. Ik word zelf al misselijk als eentje mijn tong raakt, maar dat zal ook wel conditionering van jarenlange wagenziekte zijn...

één jaar geleden

Reactie op Pipo092

Heel vervelend is dat. Ik heb nog geen kindje, maar ben zelf als kind heel ...
En niet te heftig door bochten en over rotondes! Sowieso gewoon rustig rijden en niet abrupt remmen of abrupt wisselen van baan bijvoorbeeld. Als kind maakten wij ooit een reis naar het buitenland. Mijn vader had toen de bank in de auto andersom gezet (dat kon in die auto), zodat we tegen de rijrichting in konden zitten. Hielp best goed. Succes en sterkte voor de kleine.

één jaar geleden

Je hebt bij de Hema van die armbandjes, en daar zit een soort dopje met een klein puntje op. En dan puntje “prikt” dan aan de binnenkant van de pols + een rubbere strip onder de auto laten monteren! Waar mijn zoon om de havenklap spuugt. Heeft hij vorig jaar naar Oostenrijk maar 1 keer over moeten geven. En dat was in de bergen waar ik zelfs kots misselijk van werd! Of het daar aan gelegen heeft weet ik echt niet! Maar wij waren heel erg blij!

één jaar geleden

Bij de ah staat de primatour nog wel op beschikbaar 🙈

één jaar geleden

Reactie op Pipo092

Heel vervelend is dat. Ik heb nog geen kindje, maar ben zelf als kind heel ...
Dit! En als aanvulling (ik was én ben nog steeds supersnel wagenziek), geef geen boekjes ofzo, want van lezen/ niet naar voren kijken word je misselijk. Dat rustig optrekken en rustig schakelen is ook echt belangrijk. Die overgang tussen versnellingen is zo misselijkmakend als dat te snel of abrupt gebeurt. Als bestuurder heb je dat zelf veel minder in de gaten. Heb je de mogelijkheid om de autostoel in het midden te zetten zodat je kind goed vooruit kan kijken?

één jaar geleden

Wat bij onze zoon van 2.5 jaar helpt is zijn speen en in het midden of zelfs voorin zitten. Veel sterkteA

één jaar geleden

Van die bandjes met drukknoopjes werken altijd goed. En in het midden of voorin zitten. Zodat je de weg voor je kan zien. Je hebt ook een soort bril tegen wagenziekte. Ik weet niet of dat werkt heb dat zelf nooit geprobeerd 😅

één jaar geleden

Ik heb nu bandjes met drukknoppen besteld! En maar hopen dat hij ze om ze pols houdt.. anders dichtplakken met pleisters? Hij maakt namelijk altijd alles van zich los (zwembandjes, hoedjes, sokken etc alles moet af/uit)

één jaar geleden

Oei, ik heb zelf wagenziekte. Als kind was dat zo erg, dat een vakantie naar zuid frankrijk echt the hell was geweest. Volgens mijn moeder begon het toen ik vooruitgericht in de stoel ging. Je kan een achterwaartse stoel proberen. Toen ik ouder werd zat ik altijd in het midden of voorin, dat scheelt superveel. Sowieso geen beeldscherm of boekjes geven. De bandjes met drukpunten verlichten iets. Maar zonder primatour was ik echt hondsberoerd. Misschien op facebook groep rondvragen of iemand nog wat heeft liggen.

één jaar geleden

Deze hadden mijn ouders er ook onder, scheelde voor mijn gevoel wel.